Friday, June 20, 2014

Reveal: Kids Room - SuperHERO Theme

Assalamualaikum semua...Dulu saya ada janji kan nak reveal bilik kanak2 lepas siap....well..kalau nak tunggu siap memang macam bila2 pun x siap la kan..asik memanjang sepah.. kemas... sepah.. kemas....sepah balik....meroyan ahkak....

Nasib baik ada 'Cik Tipah' yang PM through FB ingatkan....." Bila agaknya u nak reveal bilik anak2 u eh"...Then say pun macam...oooo..lupa pulak...Nasib ada orang ingatkan...TQ so much...Sampai lupa dah kan....Silap2 tukar tema bilik diorang pun belum tentu ingat...Sorry ye..banyak sangat termakan semut la tu...Haha..

Ok...enough talk and lets get going with this ya...Dipersilakan masuk semua....

Kita mulakan dari pandangan saat nak masuk ke bilik ni la kan...Bilik kecik je...




Pintu pun xdan nak cat lagi...tunggu weekend ni baru plan nak cat....



Dinding design menggunakan Tape dan cat...pastu letak storage tambahan sebab selalu bawak mainan keluar bilik..and then bean bag lama untuk lepak sambil main PS3..Err...Tapi x pernah main pun lagi...Membazir je beli awal2..Huhu














Serta TV andaikata perebutan berlaku antara emak/bapak dan anak2 untuk menonton TV..Inipun FIL yang bagi lama dulu sebab Arell tengah tengok tiba2 meletop tv gabak...dia kesian...



Basically ruang ni cuma jadi ruang bilik mainan je sekarang memandangkan masing takut je kejenya nak tido sendiri..so sapa jadi tetamu dapat la merasa pakej bilik SuperHERO ni..huahuahua...

Tapi jangan ingat semudah itu nak siapkan bilik ni..memang mula from scratch..dari xde pape..repair banyak benda jugakla nak dapatkan keselesaan bilik ni..Alhamdulillah...Akhirnya tercapai juga...Inilah rupa sebelum bilik ni di per'apa2'kan...





Nampak x macam mission impossible itu...Tapi kene ada azam yang teguh untuk berubah baru boleh mengubah..ececeh...So..sapa2 yang pernah bgtau saya diorang punya concern kata x boleh buat itu ini...semua pada saya mindset kita je..sebab kalau kita x cuba dan usaha kita xkan tau ye x..Saya mula2 masuk rumah ni dengan En Dadi, dua2 dah macam nak nangis..memang kena sabotaj teruk..macam2 penyewa lama rosakkan semata2 sebab kami suruh pindah...Tapi saya berusaha dengan bantuan En Dadi..berazam untuk transform bilik ni sampai xde lagi kesan2 orang lama dalam rumah ni..

Minimizekan kos perbelanjaan..selagi bole x pyh ganti kami x ganti...dan selagi boleh repair kami akan repair...Itu belum campur 50% duit gaji saya setiap bulan dok buat beli apa yang patut untuk rumah sikit2...and that's what we did all this while...Hopefully segala usaha kami berbaloi untuk kami sekeluarga...Mind other people..sebab bukan diorang yang hari2 nak dok dalam rumah tu kan...yang penting keluarga kita selesa...dan keluarga kita yang suka...Orang lain yang mengata tu sebenarnya jeles...Panjang lebar pulak mak encek membebel arini...Moga2 kisah transformasi bilik ni akan menjadi inspirasi buat kawan2 semua..Insyallah..

Sekian, TQ for Reading
Till Then, Wassalam



15 comments:

PinKy MoMMa said...

ogoshhhh i adore uuuu...so kreatiffff...tahniah..kemas walau bilik anak lelaki..meh tlg deco bilik abg long huhuhu..mama eh tak de masa dah ni >_<

shehan ismail said...

wahhhhhhhhhhhhhh. santekkk. dear. mai umah sat. hahahaha

O'gosh Iskandar said...

huhu...kena dok seminggu suntuk ni kalau nak tlg buatkan

juls julie said...

Seronokkkkk..bestttt...suka tgkkk..

Tp part penyewa rosakkan tu mmg geram kan.... knp x tolak duit deposit sewa jer segala kerosakan tu? Ade kwn buat mcm tu..mmg saje nak kasik hancur bebarang ler sorg nehhh..

O'gosh Iskandar said...

masalahnya...kitorang beli masa ada penyewa lg. so dh setahun dia dh di inform kitorang dah beli rumah tu..then dia mmg x byr sewa almost setahun..tp owner lama x larat nak bising..maintenance pun dh x larat nak sekat air dia..xde air anak2 dia mandi kat pool..sbb dia buat bodo je..sekarang ada je dia lagi...pindah tingkat 7 kot..dh cr mangsa lain pulak kot..huhu

Fizah said...

hehhh ada jgk org mcm gitu...grrr

btw suka tgk hasil kerja u...sentiasa kreatif dan UNIK! =)

emy pokden said...

wow...cantik...berseni..i like...

myfara FLK said...

smart..

O'gosh Iskandar said...

phew..sendiri tengok balik punmacam x caya dah buat banyak benda untuk bilik ni....Alhamdulillah..kalau ingat balik time mula2 nak masuk...berapa kali bergenang air mata..huhu..anyway, mekasih kawan2 semua..

joijoi80 said...

kagumnya i tengok u buat balik biliktu. janji rumah sendirikan ..bebas nak berkarya..biarpun pelan2 janji puas..

Amal Salleh said...

kagum !!!!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

cantik laaaa...kemas lak tu.Nak jd rajin jugak la...hihi

mystitchycraft said...

kemasnyer...klau bilik anak saya kejap je ni..diy2 tu yg paling saya suka..xpecially plug tu..hehe.

Ida Hussain said...

In 3 words. "Everything is awesomeee"

Julie Mangsor said...

Kagum sangat dengan hasil kerja tangan you! Wall deko guna tape tu memang terbaek! Kreatif sungguh! Keep up a good job!!