Friday, January 21, 2011

Ayat Cliche...


Cliche itu bukan kek..bukan juga coklat...sapa2 yang taktau...meh sini:
Ini interpretation aku sebagai contoh...(±) la ye..

● Bila lelaki nak ngorat, tapi x sure awek tu dah ada bf ke blom...
Mesti ayat dia… (±) ”Eh…xpe ke I kuar ngan u ni…”

● Bila lelaki nak mintak no phone kat awek..
Mesti ayat dia… (±) ”I nak koll sembang2 ngan u bole…?”


● Bila lelaki nak tolak awek (mostly sebab x lawa).. 
Mesti ayat dia… (±) ”I dah anggap u macam adik/kakak/nenek I sendiri…sorryla, I x boleh”

● Bila lelaki nak pinjam duit awek…
Mesti ayat dia… (±) ”I kalau x terdesak I x mintak u tau…I pun xmau susahkan u”

● Bila lelaki nak lebih2 ngan awek..
Mesti ayat dia… (±) ”U sayang I x…Kalau sayang..nak ehem2 boleh?”

● Bila lelaki xnak bertanggungjawab…
Mesti ayat dia… (±) ”Ntah2 bukan I punya...ntah sape punya keje…I pulak yang kena..”

Bila perempuan nak ajak lelaki shopping
 Mesti ayat dia… (±) ”I punya kasut (whatever) dah patah dah heel dia…janji x merayau..” bole?”


Bila perempuan nak spedo duit lelaki
Mesti ayat dia… (±) ”Mother I sakit la yaaanng! Nanti I ganti balik k..”

Bila perempuan nak ajak lelaki shopping
Mesti ayat dia… (±) ”I punya kasut (whatever) dah patah dah heel dia…janji x merayau..” bole?”

Bila perempuan konon2 merendah diri..
Mesti ayat dia… (±) ”Ala…sapa la I ni..dah la x cantik..Mana ada orang naaakk..”


Bila perempuan nak mintak dipuji..
Mesti ayat dia… (±) ”U…ok x..I biasa pakai saiz s..skang dah kena pakai xxxs plak…lecehla..”

P/s 1: Ni yang biasa aku dengar...dari budak..sampai la dah jadi mak budak ni...Mana blaja eh...ada buku ke..nak tengok..apsal ayat dari dulu sampai sekarang sama /lebih kurang jek..kreatif ke atau xde modal...

P/s 2: tanda (±) tu bermaksud ayat lebih kurang la...xder la exactly sama...

P/s 3: err...aku baru nak g beli PS3 ni...mana murah? huhu

P/s 4: Jangan nak sontap sesodap ghaso ekau yo...den bagitau yo..

5 comments:

ch!natsu said...

huhu mmg cliche..~ ;)

KUREKURE COMEL said...

hehehe...betul....tapi xsemua la....

Nur Misnan said...

hahhh.. nak beli ps3..
den nak jual ps3.. nak beli xbox plak..

Encik Tikus said...

pehh pengalaman banyak nie... grrrr


ps3 tak best... grrrr

mamasuri said...

aku suka part pompuan nak soping2 tu..
ayat tu memang selalu guna..smapai skrang..menajdi tau..