Friday, September 27, 2013

KL untuk Anak2: A Farm In The City

A ssalamualaikum semua...Ok..skip mukadimah sebab xtau nak cakap apa selain mintak maaf blog bersawang...pastu nak update blog plak xle loading gambar...so ai sentap ngan blog ni...tu lama x bukak..apatah lagi nak baca blog dalam list......Anyway, last week saya dapat la bawak anak2 pergi ke Farm In The City ni..Terletak di Sri Kembangan dan berdekatan dengan Pasar Borong Selangor...Ye..ye..saya tau tu bukan dalam KL dah...Tapi KL-Selangor kira adik beradik la...sebab dekat dan boleh balik hari je...So kira pinjam la kehebatan Selangor ni tuk saya ceritakan pada orang2 KL yang dah 'weng' xtau nak bawak anak2 jalan p mana tapi xmau g jauh2 tu...So, kalau dicadangkan pada En Laki masing2 pun xla kena reject sebab dekat je kan..kan..kan...Logik x?

Bole diterima x alasan saya meng'KL'kan FITC ni..? Hehe

Apa yang bestnya di FITC ni ialah dia memang macam zoo..Specifically dikenali sebagai 'PETTING ZOO'...Berada dalam kawasan dusun sayur/buah..tapi tepi highway pulak...(memang 'bad blogger' betulla haku ni kan...nak explain pun terabur...huhu). Tambah bestnya..Kita boleh bagi makan binatang2 yang ada kat situ...boleh pegang..boleh cium kalau berani...Eh? Xmo cakap banyak...Saksikanlah kemeriahannya dari mata keluarga iolls ye uolls..

Alamatnya kalau rasa x konfiden nak terjah mengkhinzir buta saya dah sertakan:

Jalan Prima Tropika Barat 2  Taman Prima Tropika, 43300 Seri Kembangan, 
Selangor, Malaysia

+60 3-8941 2099


Untuk family yang terdiri dari 2 dewasa dan 2 kanak2 tinggi atas 90 cm pakejnya adalah RM 109 kalau x silap..untuk 4 orang tau! Then dia bagi bangle + vitagen 4 botol...Fuh..Mak bapak pun bole sedut sekali...Fuh..Fuh..!


Saya konon nak sertakan sekali gambar ni supaya senang nak tgk harga tiket..Tapi saya sendiri cam pening je nak baca..so saya list-down je kat bawah ni k sebab saya tau korang memang manja...Ala bucuk2..

Entrance Fee

With Mykad
No Mykad
Adult
RM 30.00
RM 48.00
Children*
RM 25.00
RM 38.00
Senior Citizen**
RM 25.00
RM 38.00
* Below 12 years old ** Above 60 years old *** Body height below 90 cm F.O.C


Basically banyak jugak haiwan kat sini..masa bayar tiket tu dah risau gak...Ish..ni harga cam kat Zoo dah..kang rugi je kalau binatang ciput je ada...Sekali...berpeluh gak nak melayan...Cuma xde la yang besar2 cam Gajah, Zirafah or Dinasor tu kan..Yang paling best sebab staf2 yang jaga haiwan dalam ni sangat peramah..lepas tu dia offer/ajar kita pegang haiwan2 kat sini. Siap ada cam tali air tuk kita mian tangkap2 ikan...Bolehla menangguk sampai lebam or sampai dapat.....Bagi makan pun free lak tu..masuk je dia dah hulur makanan..xyah sibuk rabak poket asik kena beli makanan depa je..dah include skali dah dalam harga tiket...Hoh...memang A++ betul..


Banyak haiwan2 menarik kat sini...Sama macam zoo...ada jugak Animal show kat sini...Pastu masa saya pergi haritu dia punya performer memang pandai layan budak2...serius x dibayar tuk promote ni...But 1 nak ingatkan je la...Bila lalu kat tempat ular tu..sila pandang ke atas...memang sumpah terkejut....Mesti korang bengang...sebab ai is dah bgtau..so dah prepare..xkan terkejut sangat la...


Mak bapak pun tumpang excited...
Maklumla..dulu kecik2 xde tempat2 gini...isk..isk


So itulah sahaja ceritanya..nak tempek gambar banyak2 kang jenuh nak loading...so sila pergi sendiri untuk menikmatinya...Memang sangat bagus untuk kanak2 sebab dia jadi satu tempat pembelajaran yang interaktif sambil2 mengenal alam...xla asik tenyeh kat ipad je kan...Bila dah habis tour tu nanti patutnya dapat la sijil..tapi untuk budak2 je la...Mak ko x sempat nak isi nama dah sibuk tayang...lalala


Untuk maklumat lanjut...sila ke FB page Farm In The City ni..Memang akan rasa nak pergi 'la' tu jugak...hehe

Sekian, TQ for reading..

P/s: Saya still x boleh loading blog list saya...so saya ambik jalan mudah iaitu dengan baca blog yang nampak dalam FB timeline saya / bloglist yang ada kat sidebar ni...dan juga pada yang komen je (Eceh...pancing nampaknya...) Harap maaf...









13 comments:

EZAN IDMA said...

bestnyeeee

O'gosh Iskandar said...

Ezan..mmg best..ni ada ura2 nak pegi lagi..mak bapak yg excited..

tenku butang said...

Follower no. 577
Done follow sini ..
Salam kenal yea..
Jom follow blog teman,
Leh kunjung mengunjung pasni.. heee..
http://tengkubutang.bligspot.com/

Sizzling Suzai said...

ALOOHHHH KAK sorry bape kali dh kate nk tutorial wrapping tdung i yg xsberapa tuhh..huhu malu lahh akk sorg je yg minta eh, xd org lein yg bkenan pong! hahahhaha sy xde hal je nk tnjuk kat ak sng je, tgk lah sy ce wat dgn x malunyer t eh..actually inspired by shea rosul nye style gak, die de wat vid ce carik kat YouTube heh heh heh *blushing*

aniswany lazim said...

tgk harga mcm mahal..tp bila ckp yg lain2 free bru rasa mcm bebaloi..hehe

pss : nak kad x?kasi address dkt email anis ye.. gadisblogger@yahoo.com

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wah2...bestnye...boleh bawak my son jalan nih..:)

Namee Roslan said...

hihhh...membuak nak ada anak ni nak bawak anak jalan ! hehe. nampak seronok !! nak gi la ! thanks kak suggest kan place. hewhewww.

nurul iman said...

salam saya baru plan nak g. kena booking tiket online ke..hihu

O'gosh Iskandar said...

Nurul Iman: x payah pun..just pegi sana boleh terus beli tiket..huhu

Nadiah Suhaidi said...

Thanks for the info. Baru nak gi harini :D

Anonymous said...

Aw! I dah gi tadi satu family- parents, abg, adik anak2 buah, mmg puas hati :)

CIKU said...

wow..cam best je bawak anak anak dan dekat je ni..hihi..nak terjah gak tapi bila ayat tengok atas pasti terkejut tu.ular..ciku mmg takut ni..huhu.

BELAJAR BAHASA said...

Taman Haiwan yang bagus untuk wisata