Monday, October 14, 2013

Big Man birthday: En Dadi

N ak update ke xnak...nak ke xnak...bukan ada orang baca pun ye dak...Tapi bagi memuaskan hati sendiri..update je la..demi kesejahteraan jiwa...lalala..Cerita pun dah lama...dah lepas 10 hari...Bad..bad blogger....Oh well...Janji kerja2 yang lebih penting dah settle baru ada rajin nak update....Janji hari2 sempat baca blog orang lain...dah ke pulak cenggitu gayanya ko kan...

Oklah...sebenarnya..sepanjang kenal dengan En Dadi...memang kitorang x pernah sambut birthday masing2..Baik masa zaman dating sampailah sekarang....Tapi ni sajelah 4 Oktober lepas...Saje bagi hadiah BESAU sikit memandangkan En Dadi dah kasi rumah sendiri untuk saya dengan anak2 walaupun kecik je tapi saya sangat2 hargai...So, terpikir la nak ajak sedara mara je pun datang makan2 dan berBBQ..Meriah tu xlah..sebab 3 famili je..Jadi la..kang kalau banyak2 kang pengsan plak daku kena memasak...hahaha

Sebab dah tua...dan 'segera' punya celebration...xdela bertema2 bagai..just makan2 special sikit iaitu Steamboat ngan BBQ je pun...semua ala2 @ mini je..Anyway, Happy Birthday yang ke 32 En Dadi...Lelaki xpe kan kalau bagitau umur....Ke xle? Bole kot...Nasibla..malas daku nak padam..biar dia..orang tau umur dia...


Kononnya nak buat surprise la kan mintak makcik belikan kek..tapi dia lebih dulu nak sponsor kek..so surprise dari cik puan x berapa menjadi la sebab bukan cik puan yang beli..


Pastu konon nak ambik feel berpicnic tepi pool pastu pikir kang x makan kang mengejar bebudak dari terjun pool...so, sewa la dewan tepi tu...Macam2 idea mak ko nak buat..nak pasang lilin la...lampu liplap la..last2 candle je diorang layan....sedih tau...Nasib bukan birthday ai...



BBQ pun yang mini2 je...bukan daging sedebuk pun...buat ala2 kebab senang orang nak makan...Tengok balik gambar ni pun bole lapar balik pulak....alahai..



Ni aje sebaik2 gambar yang ada..maklumla..ai kan pengerusi majlis..nak cepat buat itu ini..so ambik gambar pun gaya nak cepat...

Anyway, semua orang happy dengan makanan yang ada...Steamboat x sempat nak snap pun..Tapi sama je la ngan steamboat yang ai pernah buat dulu...cuma kuantiti makin banyak je...Janji semua orang cukup makan...

So, dikesempatan ini sekali lagi nak wish Happy Birthday kat En Dadi...Moga murah rezeki..dapat kerja baru ni nanti jangan lupa belanja Sushi mahal punya...hahaha...Nasib la dapat bini gila sushi kan...Janji bukan gila beg LV..kalau x lagi naya...

Till then, sekian dulu..Selamat Hari Raya Aidiladha semua..and TQ for reading..





10 comments:

Ann Ishak said...

happy belated birthday to en dadi

Lelaki said...

untung la dadi kan.

~SHiLA~ said...

tgk candle² tu pn rase kreatif dah.belum tgk steambot yg xsmpt snap tu lg.hehe

btw hepy belated besday en dadi

aniswany lazim said...

ye ye...mmg tgh lapaq tgk makanan tu..

boleh wish lagi ke ?

hepi belated birthday en.dadi~

EZAN IDMA said...

alalal lapar pulakk tengok gambar

imie fatiema said...

ai slalu dtg jenguk hape..awak je malas update tauuu ..HB suami awak..haha tolong wish.

baby comel said...

selamat hari jadi ye kpd en dadi =) seronoknya berseleberet besday ni

Sizzling Suzai said...

alooohh kak join lah sng je tekan je COMMENT kat keratan FB tuhh..har pastu jwb je lah akk rasa akk HOT kenapa??? HAHAHHAHAHA MAI LAH MAI LAH joinnnn cian ank2 hensem akk nk choc free! hahaha XD KEM SLM KAT birthday dadi okeyhh ;D

Liza Razak said...

happy belated birthday kat en dadi sis !! simple tapi meriah tu yg penting! bila tengok kebab tu rasa terliur la pulak :)

Namee Roslan said...

happy birthday buat suami akak !! belated ! hehe. bila tgk family akak,rasa mcm x sabo plak nak tunggu baby kuar.hihi