Thursday, October 24, 2013

Langkawi Getaway

A
ssalamualaikum semua...Again..cerita basi baru nak dipostkan...ini cerita 3 minggu lepas. Getaway la sangat kan...padahal taun lepas tetiba En Dadi godeh Promo Air Asia Rm 1 Seat tu..Konon nak tengok la tang mana yang sehinggit sangat tu...Langsung xde...tipu je kot...ntahla...Anyway, En Dadi yang cadang taun ni kitorang dah patut boleh start travel jauh2 bawak bebudak ni..So, ai is ok je lah..

So, untuk permulaan memang berani pergi dekat je dulu...Risau kalau2 jadi cam sedara dan memember ngadap first experience dengan anak2 diorang dalam flight...Ada yang melalak dari start take-off sampai landing...ada yang dok main 'combat' merangkak ikut bawah kerusi...adeh..x dapat nak bayangkan...so better kitorang just ambik short distance flight je la...kalau nak tension pun kejap je kot...

Nak menambahkan 'thrill' yang akan ada tu..kitorang decide guna service 'MyTeksi' - KLIA Ekspress - Transit Bus - then baru ke flight. Nasib yang sorang penakut gila..yang sorang lagi excited gila...Al-maklumla..anak lelaki kan..hari2 dok ngadap kereta,bas bagai..plus binatang la kot...so, malas nak ngomel banyak2..silakan tengok gambar2 je sudah..



Lupa nak bagitau..kitorang punya plan nak travel ala backpacker la konon...Impossible? Possible...sebab berjaya bawak 1 beg baju + 1 beg diaper+susu je untuk 3 hari 2 malam punya hal...seluar bunga2 tu je saya recycle..lain2 even baju En Dadi ngan anak2 semua bertukar...Saya actually x berapa bersetuju bila tengok kalau family kat malaysia ni travel...semua nak 'gedebuk2 ' begnya...Macam mana nak happy berjalan...? Lagi pulak tu mesti ada plan nak bershopping bagai kan...kalau awal2 dah ngangkut macam nak pindah terus...balik nanti cemana pulak...saya pun masih dalam proses nak belajar packing barang yang betul untuk travel...kene minimal la..xkan nak kene 20 helai untuk 3 hari punya travel kan...Macam baju ropol2 tu semua kalau p tepi pantai x payah la kot...Seluar bunga2 xpe..hehe..Well, ini pandangan saya...terpulang pada individu masing2..




Kitorang stay di Best Star Hotel kat Pantai Cenang je pun...Murah jugak la..bilik pun besar dan selesa...Dan sebab dia tepi pantai...memang tambah terbaik gilalah permandangan dia.... Dalam review Booking.com pun review dia semua bagus2..dan masa stay sana pun makanan dan servis memang sangat berpatutan dengan harga...

Well, sepanjang kat sini...sadly to say that ai x dapat mandi laut langsung...Sedih betul...Arell ngan En Dadi je dapat...saya kena jadi penunggu bilik... Memandangkan mood budak2 ni kalau nampak pantai memang jadi excited gila2 nak ke laut je kejenya..kalau bilik dekat ngan pantai senang sikit nak ulang alik...Tapi nasib ai la..budak Adean ni apa pun xnak...dapat pulak angin best..dia bantai main pasir ngan tido je kat sini...terpaksa la mak dia jadi penunggu..isk..isk..




Tengok...mana pegi pun heret bantal busuk...Choi sangat tau..!


Di mana ada binatang..haiwan pape ke..situlah arah tuju kitorang..Sementara otak deme macam span ni..eloklah bagi pendedahan sededah2nya...Boleh gitu..




Memang misi travel adalah mencari yang local food dan bukan pelancong food...habis segala kedai kecik2 ngan pasar malam kitorang terjah...barulah tau identiti orang sini cemana kan...Tu Arell ngah sibuk la tu cerita cemana cara ikan pari makan...ai pulak harusla jadi pendengar setia..gitu..



Ai is very the jeles..sebab ai could only see..dari bilik je pulak tu ..sedih x dapat mandi laut...Jadi penuggu la katakan...


Oh well...kita counter balik dengan sesi model free untuk Air asia...Tapi x bermakna saya suka AA ok...sebab tiket dah beli..xkan nak bazir pulak...dah alang2 naik..posing je la....


Ok, semua orang pun dah penat...Jom balik makan coklat sampai muntah...


Sekian
TQ for reading





9 comments:

Namee Roslan said...

woooo seronoknya. saya dr sy kahwin takde honeymoon lg. tu la....pasni nak g honeymoon xtau camne nk bawak baby ke idok..hehe. ntni x bwk rinduuuu . hihii. thanks kak....detinasi in the list jugak ni !

Ann Ishak said...

tengah belajar jugak nak travel just bawak bag pack...asyik mengheret luggage memang payah

Lelaki said...

nasib baik ikut AA kalau pandu sendiri ...jahanam penat

Nik Azidah said...

huhu bestnya travel 1 family....

imie fatiema said...

alaa xdpat mandi laut pun takpe..nanti sunburn nanges pulak khen..haha.. dolu ai honeymoon kat langkawi gak tapi dah berisi moning sickness bagai... layan coklat Daim la wenkkk

Teena Tna said...

Suka scene tepi pantai tu. rindu nak ke langkawi lagi...

EZAN IDMA said...

langkawi mmg bestttt :)

Sizzling Suzai said...

wahh wahh best2 aah hotel tu nmpak best la kak..satu mlm bape?

aswadz said...

hari tu pergi x dpt naek cable car sbb diorang tgh buat maintenance. sedih2.