Wednesday, October 30, 2013

MyDeal...I'm done with you

A
ssalamualaikum semua...Hari ni nak lepas geram kat MyDeal ni..Haa...cakap lepas punya..xde dah nak mukadimah cover2 bagai...geram betul dengan satu insiden yang jadi antara saya ngan MyDeal ni...Sapa yang ada subscribe MyDeal ni tau la kot...Selalu ada iklankan barang atau offer best2 dengan harga yang sangat meletup yang membuatkan orang gedik2 nak beli dan tu jugak...

Kesnya macam ni...Bulan 9 lepas saya ada nampak 1 offer Wireless Shaver ni datang dari MyDeal..Harga pun ok cuma RM38 je pun..So, kebetulan shaver En Dadi pun dah 'ting tong', saya pun belikanla kot2 ok yang ni..Masa beli tu dah x sedap ati sebabnya masa buat payment pun dah macam2..kejap kata 'Payment Received' la..Kejap lagi kata x receive pulak...Jenuh sepagi tu kerja saya g contact MyDeal tuk make sure payment dah masuk la kan...Walaupun Rm38 je harganya..kalau saya nak biar pun..baik saya sedekah kat anak2 yatim je dari bagi depa...

Ok..done with the Payment...dia pun dah confirmkan yang payment dah receive akhirnya....Fuhhh...Lega sekejap..Tapi benda Pre-Order kan..kena la tunggu jugak...Dia state dalam Voucher tu 10-14 hari dari tarikh tutup...Biasa offer macam tu dalam seminggu je..Then ok la..Plus minus lebih kurang 3 minggu jugak la nak menunggu tu...Saya beli tu 7 September kalau x silap...Tunggu punya tunggu...sampaila tengah bulan 10..Xde pape berita pun..senyap je..Dah start risau ni..En Dadi asik tunjuk jambang kat muka dia je..Konon menunggu sangat la shaver dia yang x sampai2 tu...Bikin ai tensi okeh...

Mak ko pun apalagi..dah abis fedup la kan..Time nak beli kemain ko nak suruh aku bayar dan tu jugak..Tapi time nak hantar..ko buat lupa plak eh...Untuk pengetahuan..saya ni memang x suka tunggu2 nih...Kalau janji time tu..sila jangan nak lengah2..Memang mengundang kemarahan ai la jawabnya..tu pun kira sabar lagi...Gila x sabar..Order awal bulan September..Dah bulan Oktober, habuk shaver pun masih x nampak...!!

Then saya pun start email MyDeal..tu pun tanya elok2 lagi tu...Tapi senyap je walaupun dah confirm kita ada enquiry dan kononnya akan dijawab dalam masa 2 hari bekerja...Aku malas nak call..sebab kalau aku call memang maki je la jadinya...So..tunggula macam buah x gugur...




Tengokla..kita je gedik2 nak email bertalu2..jawabnya x pun..Last2 bila ai dah berkasar...Dah start komplen dalam FB page dia...baru nak jawab...Tu pun macam ayat copy-paste je..Konfirm selalu kena komplen ni..x caya g check page  Anti MyDeals, share it and gather more people to take legal action !protect..            
Hampir setiap hari orangkomplen pasal servis..pasal barang2 tipu tapi konon Ori..macam2 la..La ni pulak siap 
MyDeal iklan nak hire orang...Awat..dah x mampu nak layan orang komplen ke...? Saya pun xtau sapa yang p 
Add saya masuk group tu..Maybe sebab saya komplen dalam page MyDeal tu kot ..

Owh..nak tengok eh barang yang AKHIRNYA MyDeal hantar tu...


Xdelah teruk sangat dan xdelah x ok pun..jenama apa ntah..x familiar...tapi berjaya jugak berfungsi sebagai 'penebas' semak di muka En Dadi...Sebab saya ada baca review kat blog2 gak yang barang2 yang sampai memang x serupa gambar pun ada...Takut jugak kan..Dan kebetulan saya ada beli benda lain dari MyDeal sebelum tu..Dan2 dia hantar sekali padahal delivery date dia lambat lagi...Amek kau!..Tau pun kalau ai is mengamuk macam mana kan..

Saya bukan apa...kadang2 bukan sebab murah je kita beli Online..Dah ada Deal yang bagus..Why not kan...Dahla nak bershopping tahap belek2 tu memang x dapat buat dah...So, jangan la ambik kesempatan...Dahla kita punya laju je bayar xde nak tunggu2..Orang2 macam ni pulak buat 'foul'..Memang saya 'banned' langsung pasni...Xnak dah penat2 sakit hati dan susah hati pasal benda2 macam ni...G la cari loyal customer lain..Ai xmo dah...Banyak lagi deal2 kat tempat lain yang ai bole usha..Tapi tidak MyDeal...X guna..xguna..x guna....- x pasal2 lagu Yuna pulek..

Dasat mak ko ni kalau merajuk kannn!Hehe





6 comments:

imie fatiema said...

my hasben ada experience gak ngan My Deal ni,beli powerbank . masa confirmation email dia kata dah hantar item tu utk deliver ,bila cek system salah item, lama jugaklah nak bahas..finally dpt jugak tp pastu tak layan dah My Deal

Namee Roslan said...

em tu la satu kalau beli barang online yg konon nya janji barang murah. pastu dalam gambar nmpak lain..bila sampai dapat lain. T_T tak kisah lah harga barang tu puluh2 ringgit ke apa....ni kita beli pastu kita plak yg kena terhegeh telefon dia mintak2 hak kita. T_T geram. sbb pernah kena dgn satu web ni.

aida azali said...

Kawan saya pun penah terkene dengan mydeal ni. Salah taip address le ape tah lepas tu tak jumpa tempat return balik but senyap jee. Sampai kwan sy ngamokkk jile2

aswadz said...

tak pernah guna mydeal. slalu guna groupon je.

glow riqaa said...

Salam, nak tanya skit kak. Awak email kat mydeal yang mane satu eh dorang punya email? sebab dorang punya email banyak sangat lah. Harap dapat bantu :)

O'gosh Iskandar said...

Salam Glow Riqa...Akak just pergi website dia dan tgk kat contact us kot...xde specific email..semua soal jawab dlm tu je...hope membantu..tq