Thursday, April 17, 2014

5 Minutes DIY: Neon NoticeBoard

Assalamualaikum  and salam sejahtera...Harini nak tunjuk DIY yang ringkas je...Sebenarnya malu nak tunjuk sebab senang sangat....Tapi...tapi...Aaarghhh...tunjuk je la....sapa nak meroyan or nak meleleh air hidung sebab kesenangan DIY ni adalah dipersilakan...huhuhu



Ok...kali ni nak 'godeh' Noticeboard dari IKEA yang dah bertahun beli tapi x pakai ni...

Kenapa baru sekarang nak usik? sebab saya rasa bosan ngan diri saya lalu perlulah mencari kerja2 gila so bila x dapat kacau orang..makanya marilah kita kacau barang x bernyawa macam ni supaya senang kita nak buli dia...huhuhu



Bahan2nya:

Noticeboard
Masking tape (dalam gambar tu cloth tape / binding tape...pun bole gak)
Gunting
Spray paint (Inilah yang penyebab NEON tu - saya beli di Ace Hardware)


Dan...
Model x bertauliah..
Muka kena paksa senyum ngan Maminya...
Just imagine kalau Maminya yang tempek muka camtu....
Ngeri x? Hehe

Dalam gambar kat atas tu dah tunjuk sebelum dispray kan...
Just ikut suka nak buat bentuk apa dengan masking tape tu...pastu cover bahagian2 yang kita xnak kena cat...then SPRAY la sesedap rasa...pastikan kawasan terbuka dan dah berlapik k..



Tunggu kering jap..pastu boleh buka tape tu


Then wallah!!!


Gambar time siang


Dekat sikit...masih belum siap sepenuhnya opis En Dadi ni..




Ok dah...cukup2 la tu...Kang ada pulak yang sakit mata...Lalala

DIY 5 minit...Tengok saje2 ada 5 minit x?
...ngee

Untuk DIY tambahan pelengkap opis En Dadi ni di SINI

Sekian
TQ for viewing..
Wassalam










7 comments:

cplud miera said...

gud idea! kretif sgt la u ni o'gosh! huhu like it!

O'gosh Iskandar said...

kadang2 benda tu senang je..tp org x terpikir nak buat kan...so saje share moga2 memberi inspirasi pada orang lain jugak...

Lyaa Suriany said...

sempoi la opis en dadi. lya suka theme ala gini. rase cam kt ikea.
hehe
nasib ler dpt laki yg xsuke beli brg kale putih. byk tul alasan die

O'gosh Iskandar said...

Lyaa..yes u can..beli kaler hitam pun ok...kena pandai main kaler la...akak pun ngah belajar lagi ni...

blog-tips-kurus said...

cantik!!

acik Martha Stewart tu rajin DIY kan..

imie fatiema said...

kan... dah dapat title' acik martha stewart ' tu..

O'gosh Iskandar said...

Hahaha...adeh