Friday, January 22, 2016

Projek LEGO Goodies

Assalamualaikum dan hai semua..Kali ni nak share another projek DIY yang dah lama saya buat...biasalah....lama sangat x update kan...post pun benda2 dah basi..kikiki...Yang melampaunya kebasian post kali ini adalah kerana betul2 dah setahun baru nak update pasal kejadian DIY ni....Anyway, the good thing about this is bila lama sikit DIY baru post baru saya ada tambahan testimoni samada projek yang saya DIY tu berguna atau x...ececehhhhh (cover line)...


Projek LEGO ni saya buat masa birthday Arell tahun lepas....Untuk celebrate kat sekolah dia....Nak cerita panjang lebar  pasal pembuatan Goodies ni memang dah malas...cuma nak cerita sikit...Kot2 ada yang tengah nak buat tema Lego tu boleh inspired by this...


Ni beg lego..Buat yang kecik je...sebab budget...kahkahkah...Beli kertas artcard saiz A4 dan foam sheet lebih2 tu kutip la buat beg ni..dalam kutip2 tu kn buat 35 pcs jugak....Masa ni memang xde pattern...main pakai try...garis dan gunting sesuka hati..pastu lipat kasi jadi bentuk kotak jugak...Nasib jadi....phew..!







Isi dalamnya sedaya upaya buat kasi rupa macam lego....Jangan tanya pasal tutorial...Memang kali ni ahkak malas sangat nak payung.....Kalau nak jugak terpaksala order dengan ahkak...Wakaka

Then there's the cake banner....walaupun kek tu beli...Namun x salahkan kita nampakkan dia mcm custom....;D





Tengok...dalam kata xnak payung tu...tunjuk jugak a few steps macam mana ahkak buat cake banner ni...Pakai kain felt je...Yang 'perca2' pun ok dah...sebab kenot je nak buatnya....so mmg x guna banyak...xde ukur2...sesuka hati je gunting kasi jadi....Asalkan banner x melebih2 ngalahkan kek sudah....Yang penting berjimat...Pastu cari la Lego Minifigure 2 3 'orang' dan tempek je atas kek sekali...Perghhh...Konfirm nampak macho kek yang diBELI tu...


Semua sudah siap..jadinya Bergumbira la anak2 dengan sambutan x seberapa tu...yang meriah2 saya buat lain...Ingat x tema Dinosaur yang saya post dulu...Kalau x ingat...silalah rujuk kat SINI





Yo-o je tempek gambar ni...Teacher yang bagi...so aiolls tempek je la sekali buat kenangan....Well, birthday dia dah dekat...Sapa x sabar nak tau apa tema kali ni sila angkat tangan....Mihmihmih....
Nantikan ye....

Till then,
TQ for reading
Wassalam

5 comments:

cik hani said...

cantek la kotak lego tu..
memang rajin betul ye nak buatkan...

Juls Julie80 said...

wahhh

seronoknyer dia dpt mommy yg super kretiffffffffffff

ailoiikeeeeeeeee

O'gosh Iskandar said...

haha...seronok sampai tahap skang main order je...isk...

O'gosh Iskandar said...

tq dear...buat ikut suka je...Alhamdulillah jadi....

Aaron Grey said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com