Wednesday, March 4, 2015

Arellosaurus is 5

Assalamualaikum dan hai semua..lama saya x menceceh kat sini..rindu memang la rindu.. tapi keadaan dan emosi saya x berapa stabil dek kerana beberapa insiden yang berlaku 2 3 menjak ni...So better saya diamkan diri sekejap sementara saya motivatekan diri saya balik...Ala....bukan ada orang rindu pun kan...Stakat 2 3 orang stalker tegar yang saya tau dan pasti tu saje la bagi can dari diorang asik cari point nak ngumpat saya...toing..!!

So disebabkan saya dah lama menyepi ni...maybe orang pun dah fed up nak datang sini...tapi xpela... blog ni kena diteruskan jugak memandangkan ini lebih kepada diari dan tempat saya meluah idea saya yang x seberapa supaya nanti kemudian hari bila zaman blog dah betul2 berlalu (maybe)...saya ada back up dan kenangan untuk anak cucu...Chewah!

Ok..stop mukadimah stakat tu...Untuk bagi panas sikit blog ni...saya story sikit la dulu berkenaan Birthday party Arell yang ke 5 lebih kurang 2 minggu lepas...Nama je x update..Hidup berjalan seperti biasa...Kalau aiolls yang bikin kena ada tema...soooo cliche..Nak buat cemana..itu je tau buat..kekeke...Layan gambar banyak2 sikit k..


Malam sebelum majlis....kasi setup sikit
Semua buat sendiri...As could be expected by uolls la kan...





Fossil cake by Ayu Cake Boutique
Cake sign yang tulis Arell's Dig tu hasil nukilan En Dadi...


Rasanya ni birthday paling jimat...sebab semua dinosaur kutip Arell punya toys yang melambak2 tu...itupun dia x berapa kenal 'kawan2' lama dia sebab excited tengok semua dah ada party hats...haha


Surprise eggs pun kutip Adean punya eggs yang melambak2 tu...jimat x...




Inilah owner Ayu Cake Boutique..comel kan...antara yang paling awal...Thanks kakak sebab selalu meet my expectations


Cuppies hadiah dari BFF..muahs
(jimat lagi...) kekeke


One whole family (except Adean yang hilang entah ke mana) with my lil sis and my BFF





TQ Auntie sebab sponsor baju...Tahun depan sponsor la lagi....Muahs


Sedikit profile berkenaan Arell...In case ada kawan2 yang nak pakai idea ni...


Goodie yang super simple....


Food of the day: Mee Soto w Bergedil, Cheesy meatball with Scandinavian gravy + Mashed Potato, Mini burger, Seri Muka, Nugget, Salted Caramel Cheesekut, Fruit Cocktail, Mixed fruit and Tropikal Drinks...Semua masak sendiri except gravy yang disponsor oleh my lil sis..




Menu di termkan oleh En Dadi...so semua kira betul2 tema Dinasaur la...sampai kerut2 orang baca menu tag...Wakaka...Gitulah bila En Dadi dah mengkreatifkan diri...


Super simple diy photobooth..benda wajib kalau suruh Puan Ogosh yang handle majlis... Tapi Puan Ogosh itulah yang selalu xde masa nak bergambar di photoboothnya sendiri...tettt



Disebabkan semua cutleries adalah mengikut tema sampai aiolls dilabel xde kerja kat rumah...
sobs....xtau ke aiolls memang suka buat kerja2 merapu ni....sampai hati tau...nak have fun je pun...
nasib ramai jugak yang appreciate...


Air mineral pun harus tema...so what..hehehe


Tercapai impian nak buat banner sekeliling dewan...walaupun simple gitu...


Well..percaya atau x kos untuk birthday party ni x sampai pun RM 500...Memang x pun..Bayangkan dengan sewa dewan lagi...order kek lagi...itulah..bila berjimat dan semua buat sendiri insyaallah memang jimat...jemputan ramai jugak dari tahun2 sebelum ni...adults je dah lebih 50 orang...kids lagi...Tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar...dan semua dapat makan...Ok...lama sangat x update..dah x reti nak ending cemana dah post ni...So,itulah saja cerita untuk hari ni kot...Insyaallah saya akan update lagi secepat mungkin di lain masa....

Till then
Thanks for reading...
Wassalam










11 comments:

YB Shehan said...

HB2U dinosor. hihihi..

cik hani said...

mmg berbaloi-baloi..
jimat bila DIY ni

Juls Julie80 said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh sis...

cantik sangatttttttttt

unikkk2222.. ai loiiikeeeeeeeeeeeeeeee <3

imie fatiema said...

saya pun kadang2 je update blog.. bila jarang menjenguk ni baru perasan anak2 dah besar..arel pun dah besar..dinosour dia je tak beso2 hehe.. cakes sume comel

Syafik Kamaluddin said...

hahaha tema dinasour.. tahun depan buat tema superhero cicakman lak.

alia farhan Said said...

akak...DIY akak mmg terbaik lah...
superb betul la kak...
tabik springgggg sgt2

Nurizzah Majif said...

sapa kata takde yg rindu?
i rindu okey..hehe..
btw, welcome back.
gigih gila u balut mineral bottle tu ngan tali tu satu2. aiyarkk..hehe..happy to see u next entry update dear...

Myra Anne said...

comel je walaupun buat sendiri.. heheh..

http://myraanneba.blogspot.com/

ridmas mas said...

comel theme ni.. sesuai sangat untk anak boy..!

aswadz said...

rajin btol semua DIY kan ye. hehehe...

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI