Monday, December 8, 2014

DIY Geometric Lampshade

Assalamualaikum dan hai semua..Hari ni excited nak sambung story pasal projek menghias balkoni kenit saya. DIY kali ni di'inspired'kan oleh tutorial di OhOh Blog. Saya pun xde modify apa2 dan ikut saja tutorial asal...So lets check it out!


So inilah dia gambar yang membuatkan saya teruja nak cuba buat DIY ni...Memang senang, murah dan yang penting customizable...design dia pun memang sangat in untuk sayalah...


via Ohohblog




Bahan2 yang diperlukan cuma cardboard paper (saya guna blackboard and whiteboard sticker), gunting, pembaris (xde dalam gambar) dan tape berwarna (optional) atau spray paint untuk deko2 sikit belah dalam shade ni...

Cara2 nak buat bentuk heksagon macam dalam gambar ni saya ikut tutorial dan saya x dapat share kat sini sebab syarat saya nak post gambar dalam Oh Oh Blog saya cuma boleh share 1 gambar dan link back...Disebabkan saya baik..(ehem2)..So, saya xnakla langgar syarat owner blog tu sebab saya suka sangat blog tu..Korang kena la klik ke Oh Oh Blog untuk full tutorial nampaknya..Huhu

diy origami lamp shade / your little dubai


Tapi..tapi..tapi...sebab saya pun suka korang sangat2...saya share jugak gambar tutorial dari blog lain cara2 nak lipat lampshade tu...There you go dan harap membantu...


Then dengan menggunakan Hemma cord set ni dan sedikit tape kuning untuk extra zing...gantungkan lampshade yang dah siap tadi...Jangan lupa plak tambah lampu k...








Dah siap!!

Bolehlah diraikan dengan  mini BBQ sempena ada tempat lepak baru macam saya ni




Ataupun saje duduk2 dan lepak sambil mengira bintang dan lampu KLCC..kekeke




Sekian dulu
TQ for reading
Wassalam



10 comments:

Nurizzah Majif said...

wahh BBQ alaf baru. suka.suka.suka

Juls Julie80 said...

wahhh...bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

bestnyerrrr..!!!

hahahhaa... jeless nih...sbb BBQ tu ngadap tmpt bestttt...

danish aurora said...

ala balkoni saya batu kalo nak tengok luar kene kuar kepala lah kalo terbuka best lah nak BBQ kan

Fizah said...

aduhaii...aman tenteram rasa tgk view mcm gini memalam..layan lampu2 kota kosmopilitan...pehh serius mmg sy terammaattt suka!! and bab diy plak..mmg respek dgn ogosh..terlalu rajin dan terlalu kreatip!! :)

Mama Cahaya Mataku said...

nak tanya.. bebudak tak panjat ke tembok tu.. saya pernah duk rumah macam ni tapi anak2 saya suka panjat la.. takut saya.. last cari rumah ada tanah jugak...

Erica Wong said...

Hello there!

I am representing Zolace to seek your interest in providing advertorial service for www.zolace.com. If you are interested please contact me at ericawong@zolace.com.

Thanks and regards,
Erica Wong

Julie Mangsor said...

August! I always adore your hardwork... Like it sooooo much! Keep it up!

alia farhan Said said...

coolio!!!!

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)