Tuesday, August 19, 2014

Berkenaan RAYA 2014

Assalamualaikum semua...Mintak maaf sesangat sebab lama mendiamkan diri...yang ada post sini cumalah Guest Blogger punya entri je..Bukan kehabisan idea...cuma masa bulan puasa tu saya fokus untuk raya dulu..then lepas raya pulak MIL tetiba masuk ICU...kami sekeluarga memang susah hati sangat....so mood jadi kelaut nak blogging...Sebab u know me kan...blogging ni saya suka ceria2...Jadi saya macam x boleh buat dalam 2 minggu kebelakangan ni...

Anyway, MIL pun Alhamdulillah dah sihat...dah keluar wad pun....barulah hati rasa lega sikit..huhu..Baru boleh happy2 ye x....So sebab banyak dah ketinggalan..saya post satu2 dulu k...Opkos la kan pasal raya dulu...sebab kalau delay yang tu kang x sempat plak nak update....Yang lain2 tu..lepas raya pun xpe....heee

Sepanjang 5 tahun kawen ni...inilah first time semua benda buat last minute..selalu baju semua dah settle awal tahun lagi...Gelojoh sangat kan..bukan apa...saje xnak kelam kabut..lagi satu...boleh la bajet beli sikit2 dan x rasa sangat la berbelanja selepuk kan...Tapi tahun ni..En Dadi kata xyah beria sangat...sebab dia xde rasa nak beraya sangat plak...Hmmm...so..baju semua pakat tangkap muat la bila semua beli last minute...

But TQ to Fashionvalet sebab melayan karenah aiolls menukar saiz baju sebab bajet besar so amek la XL..rerupanya bole je muat  L...Oh ye..baju dari collection Nora Danish...Ni kira Last minute tukar kaler...(Ntah dah berapa kali ntah tuka) semua sebab baju yang Aiolls berkenan dah xde saiz or stock sebab lambat sgt beli....So konsep adalah Mix & Match Suka Hati...Baju En Dadi ngan kanak2 pun berjimat tahap gaban beli di TESCO sahaja sebab En Dadi kata selalu bazir sebab dia dan budak2 pakai sekali je..pastu mak sedekah kat orang or terperuk je dalam lemari...Solat Jumaat mana pakai baju melayu...So ok la...u nak bajet..Ai kasi u bajet...Kihkihkih...Tapi kena beraya kat kampung kan..orang mana paham konsep gitu..asik kena tego je kenapa baju x sedondon...alahai....








Kasi tepek sikit la SELFUS ni...Beli monopod ngan shutter punya lama..baru la berani nak pakai..bukan apa..kitorang malu nak bergambar sambil pegang batang tu....plus macam nampak YO-O je pulak...Tapi sebab dah gatal p beli aritu...pakai je la ye x...Last2 sume 1 keluarga pakat keluarkan monopod...wakaka...Malu pebenda ntah!

Aiolls kan dah xde sapa2...(jangan la suh elaborate XDE yang cemana), so setiap tahun sinilah tempat aiolls memadu asmara kasih...Inilah family yang saya ada..So hopefully x bosan la korang semua tengok ruang tamu WAJIB tempat bersalam2an raya cum tempat bergambar ni...MIL & FIL tahun ni kena extra sporting sebab semua paksa berselfie gitu...Kesian jugak kat mak abah...Sabo je la layan karenah anak cucu...ngee...



 Masa ni pun MIL dah sedia x sihat...Kuatkan jugak diri tu nak melayan orang ramai..masak semua....Ok..mode sedih dah datang bila teringat....Xpelah..tahun depan biar ai tolong jadi hero bersilat kat dapur plak k...Menu Kambing Sweet Sour mari...In Syaa Allah...






Tahun ni..Bertambah lagi sorang cucu dan sorang menantu...Tambah gila dan tambah meriah!


Saje nak tunjuk gambar ni..biar En dadi tau betapa kuciwanya saya dengan dia...sebab dia yang nak pegang sangat monopod tu...walaupun saya dah agak tangan dia mesti gigil punya...Orang kalau dah asik goreng gitar mmg jadi gitu agaknya kan...Selepas ni anda diBANNED daripada menjadi pemegang rasmi monopod...sobs...

Ok..Itulah saja updates basi dari saya...Gambar kuih muih dan makanan xde...sebab bukan saya yang masak...so xle mencapub di sini ok....kakaka.....

DIY raya? Ada...mestilah ada....Sampul duit raya, Photoprops raya (Sama je dengan DIY ni) dan juga....
DIY bekas kuih raya...-yang ni belum publish lagi..
TUNGGUUUUU.....

Sekian dulu
TQ for reading, Wassalam


5 comments:

imie fatiema said...

meriah giteww siap signage nak $$$ raya hehe

O'gosh Iskandar said...

huhu...saje buat tuk budak2..sebab tau mesti gila bergambar punya...

cik hani said...

comel props raya dia

O'gosh Iskandar said...

mekasih..tapi saya rasa warna kena terang lagi sbb dalam gambar x berapa nampak...

Aty_Fared said...

cakap pasal warna sedondon tu... i sokong.. i pon tak berapa nak heran sangat pasal dondon bondon ni..tapi laki i lah tu.. nak gak raya sama kaler.. even kalau kate baju i cair sikit pon walau dalam family kaler yang sama die tak setuju... tah apa2.. hahaha..