Monday, June 2, 2014

5 Minutes DIY: Reading Corner using hanger

Assalamualaikum semua...harini ni nak fokuskan solution saya untuk susun atur majalah bacaan bulanan yang terkini..Tapi jangan risau...projek susun atur ke hapa..tetap kena ada selit DIY sikit kan..huhu..tu dah memang wajib...

Selalunya macam ni la saya letak majalah...saya suka simpan yang latest punya je..bukan apa..rumah kecik..nak sayang sangat sampai berkepuk2 pun x boleh jugak..sebab end up saya balik yang sakit...mata sakit..hati sakit....ye la..nak kena kemas..lap semua saya...So x payah...kita simpan yang kita baca sekarang je....huhu


Macam ni la selalu...tempek tepi tv je...Nak letak pasu comel kat atas tu pun xle..sebab kang hero2 ni main tembak2 abisla pasu ai....so kenooot...simple macam ni je la buat masa ni..huhu

Kebetulan pulak..ada lebih x guna benda alah ni dari rumah lama...dulu pakai almari biasa je so guna la hanger ni untuk simpan seluar kerja En Dadi...Pastu banyak yang dah rosak...apa ntah ganas sangat...Last2 tinggal 4 je...Nasib sekarang dah guna sistem Algot  dari IKEA untuk baju2 semua...So nak buang sesaja sayang la pulak...So, kita gunala untuk DIY kali ni...


Senang sangat ni...Saya cuma tanda kat ruang dinding kosong yang saya nak gantung tu..


then drill or pakukan je...Lepas tu terus boleh kepit majalah tu dan gantung...


Siap!!


Tengok gambar pun dah boleh imagine kan cemana nak buat...
Kira celah2 jari je DIY kali ni...
Jadilah..sementara nak tunggu cukup duit nak beli kabinet lekat kat dinding tu...kuikuikui...
Konon2 kreatif la ni..Puiii

Pastu xkan nak dok baca majalah bersila kan....
Letak la kerusi seketul sini..baru nampak macam 'Reading Corner' katanya...




Motif nak tunjuk gambar banyak2 kali?
Saje la..nak tunjuk bantal yang ngada2 p tukar tu konon ikut mood..kuikuikui..
Selamat dah kan 1 benda x terbuang malah kita gantikan fungsinya..
X pasal2 anak2 pun rajin nak duduk belek majalah sama2...

Sekian dulu
TQ for reading
Wassalam

6 comments:

NS said...

dah boleh jd mcm frame gambar plak majalah2 tu gantung kat dinding mcm tu... :D

El Janna said...

ala.. kreatifnya akak ni. :)

juls julie said...

Salam ziarah..

kretip nih...

blh laa try pasnih..salu beli majalah, pastu x baca pun...huhuh

dari buat longgok2, baik buat camnih..heheh

Fizah said...

satu lagi idea kreatipp...simple n really nice..=))

Aty_Fared said...

wiwit... memang betul2 ruang membaca..macam cafe pon ada gak ni..:)

imie fatiema said...

Mmg kreatif, rumah baru mula mula nampak kosong pastu DIY step by step tengok sume dah full umah mmg cantik lain dr lain,jelessss ni