Tuesday, June 10, 2014

5 Minutes DIY: Bag / Luggage Tag

Assalamualaikum semua...harini nak share diy yang dah kepam sebab dah lama buat..tapi sampai lupa nak share ngan semua...Ni semua pasal Teacher si Arell kat school..hari 1st dah tinggal beg segala kat school....kelam kabut 1st day katanya...Ye la..hari pertama kan..semua x perasan..x ingat mana satu beg student ni..mana beg student tu...last2 dia call saya suruh buatkan tag untuk beg si Arell...Phew....Nasib memang makanan mak ko nakk...huhu


Bila Teacher call suruh letak tag tu konon...Mana barang g beli...buat sendiri la...Perghhh..gila sentul punya mak semua nak try buat sendiri...Nasibla..janji x nyusahkan orang lain ye x...

Bahan2 pun mudah je:
* Self laminating Luggage Tags (Beli di Popular-1 peket ada 5 siap tali nak ikat pada beg)
*Gunting
*kertas printkan nama (besar tag yang dibeli tu)


See...dah siap print...Sila gunting..sebab tag tu transparent depan belakang..Sila print untuk depan belakang la...Cara saya mudah je...Guna MICROSOFT WORDS kegemaran la..


Senang aja..lepas tu terus adjust dalam Tag Kit tu...dan lekat..dia dah siap ada gam semua..Kira macam laminate lah!! So tinggal letakkan kertas tu je sebenarnya...Senang kan...Beg untuk dimodelkan tu beg Mak Encek sebenarnya..Sebab Beg Arell tinggal di school masa tu..so, kena la pakai beg ai sekejap tuk model...Alhamdulillah...jimat dan sampai sekarang tahan je lagi tag tu...x koyak or tanggal pun..Sooooo jimat!


Anak PEACE..mami pun happy (Walaupun 1st day tu siap ada nangis) Huuhu

Sekian, TQ for reading
Wassalam


4 comments:

Nurizzah Majif said...

yeszaa!!! bru google pasal bag tag ni sbb nak letak kat beg Darwisy anta ke pengasuh. dear, mmg ada jual ek self laminated tu? x tau pun.hahhaa. TQ for review..:)

juls julie said...

klu mak kretipp..mcm2 leh buat..

saya xde anak lagi..so buat DIY utk luggage jer... tu pun guna bag tag yg org kat opis buang..hjhehehe

O'gosh Iskandar said...

huhu...benda senang ni kalau beli memang kena sound ngan En Dadi nampaknya...tu try buat sendiri...lagipun bole la nak customised tulisan dan gambar bagai...huhu

eray ayang said...

suka sangat datang sini. terus berkobar nak buat semua benda. hek hek hek