Thursday, November 7, 2013

Little Man Adean Birthday Bash

A
ssalamualaikum semua...Nak cerita sikit la pasal birthday Adean yang baru lepas Sabtu hari tu..Konon2 maknya bercita2 tinggi nak celebrate sakan..Tapi kerja banyak sangat...Banyak jugak buat preparation last minute...! Tema adalah perlu kalau mak ko yang organize kan...LITTLE MAN punya theme..ntah hapa yang merasuk kot..Konon bila tanya pakcik 'Google' sume tunjuk theme Little Man tu adalah berkenaan Misai a.k.a Moustache...Haa..kan ngah femes ames jugak kan menatang misai ni...Semua benda nak letak misai...Apa yang best sangat kot...Tapi memandangkan cute je ai tengok..so oklah...

Jemput pun x ramai..memandangkan masak dan set-up semua sendiri..So, takut x boleh commit...Maklumla...Ai semua kalau boleh nak DIY...Sampai makanan pun ai nak konker...kuikuikui...Nasib semua berjalan lancar...Masakan cincai ai pun diterima..Alhamdulillah...Boleh x ai nak tempek gambar banyak2..Konon2 kekwat la party meriah gilos...padahal biasa2 je...Kata jarang update kan..so..sekali update mestilah mampu menampung hari2 yang x update tersebut...Lalala...


Perancangan Mak ko time xde kerja kat opis....Konon gila hebat la organize party...Huhu



Haa...Jadi ke idok? Penat setting sorang2 malam2 tahu...Kena kacau ngan En 'Han...' pun gigih lagi menyusunatur sorang sampai tengah malam...Bapak ngan anak2 dah sedap tergolek dah kat atas......
X kisah la 'En Han...', Janji x keluar tunjuk rupa sudeh...Buat2 kental je la...


Kek dan cupcake was made to order...Saya main bagi instruction je nak macam mana dan kaler apa...and WALLAH! Ni 'petite' cake sebenarnya..memandangkan family ai kureng sikit makan kek so ai order yang comel2 sudahlah..Banner ngan cupcake topper tu ai DIY sendiri...Dah kata gila kuasa kan..semua nak buat sendiri...Haha...Dah 2 kali saya tempah kek kat akak ni...Kek dia memang sedap gila....Cupcake dia lagilah..siap x cukup lagi...En dadi la kata..walaupun sebenarnya dia dah makan 3-4 biji..Lagi kata x cukup...Choi sangat tau..! Sapa berminat dan berada di sekitar KL dan Gombak, bolehla contact Kak Ayu di FB dia iaitu Izarahayu Ismail.






Berangan adalah perlu..supaya nanti keazaman tu tinggi setinggi gunung nak capai angan2...so, tercapai jugak la cita2 nak ada photobooth+props ngan candy buffet...walaupun photobooth tu ntah berapa kali tersungkur ke lantai..Nasib la ada mak yang teruja lebih2 cenggini...so Bapak kena folo je..uhuk..



Nak ambik gambar budak ni cukup susah..ni kira dapat yang paling elok la ni..


Jangan xtau siap ada kejadian haru lagi...boleh pulak EnDadi pasang lilin kat kaki cake banner tu...apalagi..hangus dijilat api le jawabnya...nasib xde pape dan sempat ambik gambar...



Sumpah serius makanan masak sendiri..Sewa bekas SERVING DISH je tuk display makanan utama...
Maklumla..Keluarga kecik rumah pun semua cinonet2 je barang2...Kenalah pinjam orang..






Buat pun kat dewan bawah rumah je..Selain jimat...
semua mak bapak boleh bersantai makan kenyang2 sambil biar anak2 meroyan mandi pool...




Yang paling terharu sebab adik 'Ziana Zain' ai si Lyaa Suriany ni susah2 je datang walaupun dia xde baby lagik..Uhuk..Memang terharu...Susah payah je..pastu dahle kita 2 orang sedap mendera Hubby dia si man tu layan kitorang bergambar...Walaupun ai is menyampah bergambar ngan si Lyaa ni memandangkan dia comel sangat sampai mak ko dah rupa giant je..Tapi xpelah..Janji iolls happy...Laki bini ni dua2 makan pun seciput je...Alahai..Macam x berbaloi je datang jauh2..Anyway, TQ Lyaa dan Man sebab sudi bersusah payah datang..Lain kali datang lagi....dan lagi..



X sia2 ai buat Photobooth tu..Mendapat sambutan jugak rupanya...huhu










Goodies tuk budak2 pun ai buat yang senang dan 
x memeningkan kepala ai..Janji ada..Budak2 semua gumbira....


Macam Lorax x? Huhu..




Hmmm..Hadiah haruslah "Hadiahku..Hadiahmu Jua kan.."
Last but least...Semua orang happy..Walaupun penat tapi harapnya semua 
orang cukup makan dan seronok berbual sama2...Lain kali nanti ai cuba buat lagi....Hehe...

Sekian, TQ for reading..





7 comments:

imie fatiema said...

HB adean.. 'hadiahmu hadiahku jua' tu yg takleh blahh..ni mama yg sronok dpt adiah kehkeh =)

O'gosh Iskandar said...

Hehe...bukanla cik Imie...tu statement tuk abang dia si Arell..x dan2 bukak hadiah pastu semua dia nak konker...kesian Birthday Boy...

Lyaa Suriany said...

I iz pengsan baca ziana zain uooolsss.

haha
thnks for invite skali lg kak. sblm ni xde org nk invite p brthday party.
atleast iolss merasa laa roti jala yg dah sbln mengidam tu.hahhaha


kitorg mmg mkn mcm tu kak. control skit.
sat lg tetamu akk yg len xdpt mkn.
haha

aswadz said...

selamat hari jadi kat adean. kirim salam kat anak ye. hehehe...

O'gosh Iskandar said...

Haha..pulak.dah..makan je...kalau x abis lagi susah hati tau...

O'gosh Iskandar said...

Tq aswadz..;D

aniswany lazim said...

kalau lah kita dekat kan...nak sgt jumpa akak...hukhuk nk jugak jumpa zenazen tuh..mcm cantik je mcm comel je...hihihi