Thursday, September 5, 2013

Majlis Bertandang si gojes Lyaa Suriany

H

uh!...Manyak susah mau update...mencik je masuk ke blog ai ni kan..mengomen orang pandai je..tapi bila pegi blog ai...asik entri yang itu je kan..kan..kan...Mintak hampun sekalian...Saya dah cuba...Tapi kalau x pemes memang cengginilah...datang aura give up tu..memang la ko senyap sepi je buat x bersalah..Huhu

Kali ni nak cerita jugak sikit pasal pegi wedding blogger cun/comel/gojes/selimmelim dan yang seangkatan dengannya iaitu Lyaa Suriany...Yup..Kejadian berlaku Hari Merdeka lepas...Member dah jemput dalam FB..dalam blog...Ai kan kurang pemalu..so, dah selalu sangat berborak ngan si Lyaa ni dalam FB rasa nak jugak p jumpa dekat2...Asik online je kan...Saje cari can nak paksa En dadi layan jugak ai nak beramah mesra dengan orang yang dia x kenal...Haha... BerSABAR la ye En Dadiku..

Majlis bertandang kata start kul 12 tengah hari sampai 4 petang....Bertolak dengan penuh konfiden dari rumah kul 11..konon kul 2 plg lewat sampai...Rupa2nya hambek ko...Jem kaw2 sampai ngam2 orang dah nak abis kenduri...Nasib ramai yang lewat..So, xla segan sangat kan...Sampai2 terus serbu nak masuk rumah jumpa si Lyaa ni..Ada makcik tu lupa nak tanya Mama Lyaa ke MIL dia...dah lapar kan..plus x sabar..tu main terjah je...Main sebat je sebut

"Norly ada makcik?"

Nganga jap orang tua tu...

"Norly? Ooo..LYAA!"

Nah kau! Ambik...pandai2 je ingat dalam kad tulis Norly konon sume orang la panggil Norly...X kisah la..janji betul..konfiden ikut koordinat GPS..terus melulu je la nak masuk rumah orang kan..Buat ada 2 3 kenduri kat situ..Padan!


Menuju puncak!


Kuning diraja yaw!


Cek Mek Molek sedang bz melayan tetamu...

Mula2 jumpa dia memang x cam la kan..maklum la..ada blog pun blog merapu kepunden je kan...So, memang bajet retis la orang x kenal...sekali rabun jugak rupanya si Lyaa ni..."Eh akak!..Tq kak.." Suara ZIANA ZAIN ko! Tergezut akak..x bajet..tapi memang sebijik macam  Ziana Zain bila bercakap...Sorry Lyaa..saje xnak bagitau aritu...lalala


Lapo punya pasal keluar lepas jumpa si Lyaa ni terus aim nasi...Lyaa siap pesan.."Makan kak...Makan banyak2...xyah diet hari ni.." Sengih je la..padahal haku memang x pernah diet pun...Elok plak dah sental nasi sepinggan penuh tu dia ajak bergambar..muka dahla sememeh -baju main sauk + lama sangat dalam kereta x sempat touch up + nak cepat takut orang dah angkat nasi...Bersabar je korang2 sume menengok gambar saya ngan si Gojes ini...Mr Razman dengan En Dadi yang ambik dan hasilnya adalah sama------'Gambar Gigil'..Huh!


A note to self dan mak2 di luar sana: sila jangan main henyak pungkok je bila nak bergambar...Memang la nampak KEMBANG.MAMBANG...isk! Dan kagum sebab Lyaa ada masa nak DIY bunga tangan dia sendiri..Walaupun simple..tapi menawan je dalan gambar...Nape la zaman2 ai dulu x terpikir macam ni...Wahai En Dadi..marilah kita kawin sekali lagi..Then baru lagi gempak sebab sume ai nak DIY...Pft...



Dan ini adalah GOODIES dari Pengantin....comelles!
Kasi snap2 dulu sebelum dikerjakan budak2..


Tengok tenungan pun tau dah x lama benda alah comel tu nak bertahan kan....

Anyway, Thanks Lyaa sebab bersusah payah melayan akak pilih kenduri mana nak pegi..pastu sibuk tanya GPS koordinat la..tanya itu ini la...Yang penting Lyaa memang sporting...Semoga berbahagia hingga ke anak cucu dik..Opp lupa..kena tukar sudah------Semoga berbahagia hingga ke Jannah...Amin..

Sekian, TQ for Reading...









8 comments:

Lyaa Suriany said...

Hadoi terkekek baca ni akk.
lya ngn man sangat terharu kak.sangat sangat. Sbb kwn yv rapat pn ade xdtg. Bt bt ade hal. Kite xpnh jmpa. Tp akk snggp dtg. Selebih nya details lya gebang kt blog nnti.hehe

Bab suara mcm ziana tu trs mlm ni xtdo.hahahaha.

thnks again kak.

O'gosh Iskandar said...

Huhu..mmg rasa kelakar...swbab kelam kabut sama..pastu takut dh angkat khemah sama..lagi terkejuy ngan sora ZZ sama...anyway..hopefully len kali kita akan jumpa lagi k..muahs

aniswany lazim said...

akak..pastikan kenduri anis akak sampai jgk ye.xkira nak jgk akak dtg!
hihihi...nak dtg nikah kenuri dgn bertandang pn bolehhh.smua dekat penang jeee..blh jalan2..kihkih

O'gosh Iskandar said...

Hamaigad! bilakah?

EZAN IDMA said...

cantiknya pengantin! haha akak pon gojes!

Liza Razak said...

selamat pengantin baru lyaa..bestnye dapat pegi kenduri lyaa :)

Namee Roslan said...

saya ni jarang sgt pergi kenduri kahwin org. rse mcm sekali je kot dalam idup ni.T_T. hmmm . sobs.btw,,tahniah untuk pengantin ! :D

Sizzling Suzai said...

hi kak sory lama x jengok cni yer...hamboi header dh tukaq HOT tauw! haha btw akk WAJIB JEMPUT juger weddg sy x aci pg sume blogger lein punye klu xdtg kat sy..hmmmm TOLONG JGN TANYA BILA!!! hahahahhaha