Thursday, May 23, 2013

Rasa nak pijak!

A

ssalamualaikum and Hi....kali ni nak bercerita pasal satu insiden yang berlaku depan mata masa saya tengah makan kat satu mamak kat area rumah saya...Sorry..intro xmo panjang...nanti bosan plak...dan lagi, saya pun cuma squeeze sikit masa untuk menaip entri ni semata2 nak jugak bagitau kalian...

Kisahnya macam ni.....masa tengah makan tu saya ngan En Dadi didatangi seorang pengemis....saya bukan x kesian...tapi sebab dia x nampak macam pengemis sangat pun sebenarnya....Kalau tengok dari gaya, cam muka Bangladesh, middle age...cuma kopiah tu je la kalau nak kesian pun...tengah2 sedut air tu elok dia datang hulur cawan plastik dialah nak mintak derma....

Mula2 kitorang 2 dua dah geleng dah....Tapi dia insist dengan buat gaya macam menampi padi tu...tapi tampi duit dalam cawan yang dia pegang tu...Hmm...nak xnak...terpaksa la masing2 hulur...Kebetulan saya pun keluarkan wallet time En Dadi keluarkan wallet dia tu...

Lepas dah dapat RM2 dari kitorang dia pun belah macam tu aje...permandangan biasa kan kat kedai2 makan....So, xdelah concern sangat.....x sampai 2 minit pun...Rasanya x sempat nak lupa pun muka dia lagi....Elok je dia dok meja depan kitorang...keluarkan HANDPHONE...then check msg ke hapa xtau la....


En Dadi la yang terpaling bengang sekali kan....Pantang orang menipu depan2 plak tu..!

Bila perasan yang kitorang tengok je dia...dia mula simpan HANDPHONE dia tu then panggil pelayan order air...Bila air sampai, time nilah yang buat mental je tengok dia...


Ce tengok kat atas ni...nilah orangnya...ambik pakai hp so x begitu memuaskan la...Elok je dia maki pelayan tu sebab air dia salah...kalau x silap, dengar macam dia nak MILO AIS...tapi dapat MILO PANAS....Tu yang panas hati dia kot....kalau cakap elok2 xpela lagi....Ni siap berdiri then cakap pelayan tu bodoh....Innocent mistake je pun kalau tersilap macam tu....Geram je saya menengok...

Elok plak tu dia perasan saya dok snap2 gamba dia....dia tunjuk penumbuk kat saya....Nasib x serang....Saya dah rasa dia mental dah...Kot lupa diri tu tadi mengemis duit orang kan....

Haih...macam2 hal betul la kan.....Sabo je la dengan penipuan dunia ni...




7 comments:

PinKy MoMMa said...

eiii geramnyerrrr!!! camni pun ada..mula2 buat susah pastu siap kite pulak dia nak bagi penumbuk..grrrr

shah said...

orang macam tu elok diajar skit...jgn sesedap rasa nak menipu orang...kes macam ni dah byk jadi...kita bkn xnak tlg tp kalau dah jd cmni rasa xberbaloi sedekah kita utk org mcm ni...better sedekah jer kt masjid lg ok...

Nini D.. said...

mmg patut sepak aje org macam nih!!!!!

Nini D.. said...

mmg patut sepak aje org macam nih!!!!!

Namee Roslan said...

namee pernah kena tapi kalau pengemis datang namee dah malas nak bagi sbb tahu dia tipu. tp isham selalu lah nak bagi...pastu bagi rm10 kat pengemis tu....dia sia boleh cakap... RM10 je ???? eee kuang aja. rasa nak tampar. padahal 10 tu banyak lah jugak. satu hari makanan namee kot.

boni kacak said...

kenapa encik dadi tak hayun je penumbuk kat dia?? ish. geram pulak dengan orang macam ni

Pearl Kaz said...

hahahaha.. org mcm ni mmg pandai buat kelakar.. tenaga dah ada, tp mengemis?.. pegi la buat keje buruh.. silap order air pun nak marah. bukan susah, tambah ais je la. kalo nk milo panas tp dpt milo ais, mmg la kena buat air baru.. haih.. sabo je la...