Wednesday, May 15, 2013

KL untuk anak2: Taman Rama-rama

A

ssalamualaikum and Hi again....Rasa macam dah lupa daratan pulak x reti2 nak mengupdate kejadian2 yang berlaku...Maklumlah...banyak sangat agendanya sampai x menang tangan nak menaip walaupun sekejap.

Ok, kali ni saya nak bercerita sikit pasal aktiviti 'past-tense' saya sekeluarga ke Taman Rama2 Kuala Lumpur. Memang best jugak Taman Rama2 ni...Yelah...As some of you might know, Family ai mmg suka tempat2 nature beauty cam gini....daripada mengadap shopping complex je kan...bosan dowh...


Basically, Taman Rama2 ni dekat je dengan Taman burung yang saya pergi aritu. Sampai je area ni macam2 tempat boleh pergi...Memang seronok...Untuk orang yang sukakan keindahan Alam semulajadi la kan...Waktu lawatan ialah antara pukul 9.00 pagi sampai pukul 5.00 petang hari biasa...hari minggu x pasti pulak...Tiket pun murah je RM 4 untuk dewasa dan RM 2 untuk kanak2...



Opkos la akan dikelilingi net bagai sebab kalau rama2 ni x dikumpulkan setempat...cemana nak rasa kemeriahan rama2 tersebut kalau dia berleluasa terbang tanpa kawalan.....alahai..


Nak menangkap sekor pun kemain berkejaran...hahaha




Sila memupukkan minat....walaupun budak ni buat2 muka geli + takut







Bukan setakat Rama2 je ada kat sini...pelbagai tumbuhan dan serangga lain pun ada...
So, cuci mata sangat!






Anak mat saleh ni ai tergeram kejap sebab comel je lari2 kejar rama2 dengan Adean...
yang Arell xle harap asik menjerit je sbb takut...


Ini budak apa pun x takut...


Penerangan tentang pelbagai species ada di setiap penjuru..
So, xyah blur2..




Budak ni tensi tau...memanjang je nak berdukung...aduhai..



Aih..berjangkit pulak 'penyakit' Fatin Liyana....ahahahakk





X puas ambik gambar dema ni...comel sangat..


En Dadi yang over pulak bila suruh posing...









Dalam banyak2...kumbang ni paling menawan hati...
Unik kan!



















Jalan x seberapa...tapi penat kemain hover lagi kau...



Mak kumbang kembang pun x ketinggalan nak berposing....





Satu cubaaan yang gagal...susah gila nak bergambar  budak2 ni...HUH!

Well, I guess itu ajelah update dari tangan kematu ai nih...till next time...Tq for reading...

Wassalam..



6 comments:

potia casadelarossa said...

selalu saya pergi sini... mmg best... klu ada kemera canggih lagi best kan? blh wat postcard... dan keluar taman rama2 cuba pergi belakang ada taman burung... dulu zaman saya pergi rm3 je dewasa tapi sekarang mahal nak mampus..eh! terover pulak...

boni kacak said...

rama-rama tu, tangkap sekor pastu bagi anak makan.hahahaha :P

PinKy MoMMa said...

rama rama makan nenas hehehe..abru 1st time tengok ni ;p

biasa tengok kat bunga jer..

aswadz said...

yg KL nyer x pernah pergi. tp kalo taman rama2 belah penang pernah la. bole tahan gak besar dia.

Sizzling Suzai said...

alohhh sy pon xpnh smpi ni..hehehhe nmpknye kna tnggu i ade ank2 comel2 cam gini juge lah baru smpi ke tmn rama2 kl ni.hhaha nice idea kak..thanks for sharing n be happy always yarr ;)

imie fatiema said...

luv ur dressing.. white purple..beautiful