Wednesday, February 20, 2013

KL untuk anak2: KL Bird Park

H

ai semua...sila2 baca...jangan malu2...malu2 nak komen xpe....jangan malu nak baca....hehe...sengal sikit petang2 ni....mostly saya memang x sempat nak mengupdate...Lagipun...petang2 macam ni mmglah otak saya menepu x tentu hala...hari ni pas siap kerja semua...dok belek2 la gambar dalam kamera....Oh bolehlah....penting gak info ni nak kasi semakkan ruangan Google bila orang nak cari info nanti kan....hehe

Kebetulan pulak last weekend bawak Parents in Law pegi jalan2 kat Taman Burung...Dah itu yang diorang minat, walauun dah 2 kali pergi...haruslah gagahkan jua kaki ni kan...Ikhlas...bukan x ikhlas...best apa entertain PIL pergi tempat2 macam ni daripada asik ngadap shopping complex je...serabut jugak kepala...

Yang bestnya Taman Burung ni kita boleh tengok burung2 berterbangan bebas dalam satu sangkar besar..kira kita masuk tu kita pun jadi burung jap la...sebab dok dalam sangkar kan...kurrrr...kurrrr....eh?





Tengok...siap boleh tengok dari dekat lagi....



Nak snap gamba dekat2 pun xpe..dia dah 'cemuih' dah tengok orang...
dah x takut dah...



Siap bersarang macam xde pape berlaku je lagi...



Ada jugak beberapa 'point' @ 'pit-stop' kat sini yang offer service ambik gambar.
Nak ambik sendiri pun bolehla...cumanya...kita bole la tunjuk terer pegang sendiri..


Yang Oren tu bising kemain mulut dia!



Dan budak ni pun jadi 'ciwi' x benti2 bercakap sudahnya....
Apa dia bebel pun xtau....Adehhh




Saje jugak saya nak 'capub-kan' orang lain....


Yang ni kemain comel je gamba macam: "Eleh...small matter je pegang2 burung ni..."


Padahal Ya-Rabbi penakut kot! 
Dah terpikir dah kalau kena 'cret' ni mana nak p cari tudung nak tuka ni...Haha


Yaaaaa.....budak ini bangun juga setelah sekian lama mentido sepanjang jalan....




Playground ni kira penyelamat la jugak time2 dah jalan lama2 tu dan sikit lagi budak2 ni nak meragam kan...



Kat sini jugak ada Bird Show...Tapi kena tengok schedule lah...
BTW En Host, silalah improvekan Bahasa Inggeris anda ye...
Kesian Mat Salleh tercengang2 dengar awak cakap tunggang langgang...

Nak masuk ke Bird park ni kenalah bayar tiket....Harga tiket untuk dewasa biasa RM 48 / kalau ada MyKAD RM 25....untuk kanak2 RM 38 / dengan MyKID RM 12 je....Bermula dari pukul 9.00 pagi sampai 6.00 petang...So, bawaklah IC tu jangan lupa k...Macam2 aktiviti jugak boleh buat kat sini...masa saya pergi tu siap ada treasure hunt lagi ala2 Explorace lak tu....tetiba macam rasa nak join....kuikuikui....Nak buat birthday party pun bole kat sini sebab restoran dia memang best2...Promote lebih ni...

Okla..tu je...Tq for reading...



6 comments:

PinKy MoMMa said...

hahahaha mat salleh tercengang cengang? oomyenglish ke? LOL

ceh..ketawakan org..diri sndiri pun oomyenglish gak ni..tutup muka ;p

O'gosh Iskandar said...

dia punya OME teruk sangat....boleh pulak dia bantai campur2 cakap melayu ngan english...mat saleh tu pun agaknya kena paham2 sendiri agaknya...

Nini D.. said...

hakhakhak..serius cuak gile muka ko bila burung tu duduk kat tudung.
kalo dia crett kat tudung ko,..ko anggap ajelah tu corak baru kat tudung..cantik tu :D

Cik Imie fatiema said...

takyah bawak topi ke ala2 princes kate tu, takut kena cret2 je ngan burung terbang kan.. hihi

Liza Razak said...

lama gile tak pergi bird park ni...teringin pulak nak pergi..hehe

Namee Roslan said...

tak pernah gi lagi tapi kalau saya mungkin dah jerit2 kot . burung tu terbang2 kat kita. alaahhhhaiii...dia tak berak ke kak ? hehe