Tuesday, May 28, 2013

My 1st GIG!

A

ssalamualaikum and Hi again...Kadang2 kita x tau kan bila masanya  minat dan hobi kita bakal kita jadikan pekerjaan....Well, not really pekerjaan tetap la kan...but..saya sangat2 bersyukur sebab diberikan peluang meneruskan minat saya dalam bidang DIY ni dengan lebih lanjut....Thanks to Nita and hubby sebab sudi mempercayai saya untuk mendeco2kan majlis hari jadi baby girl dia....Nabilia

Well, this is it...kerja keras sampai termimpi2 selama sebulan nak menyiapkan impian Nita akhirnya terlaksana....Jadi jugak walaupun x seberapa impian Nita untuk ada Candy table tema Hitam-Pink terlaksana.... (P/S: Pinky Momma mesti suka sangat kaler nikan....)

This is my very first job for public to see....Saya admit...saya pun masih belajar....dan niat saya x pernah nak memajukan diri sampai macam ni....sebelum ni kalaupun saya mendeco candy table hanya untuk kawan2 terapat or keluarga sahaja....Tapi tuhan nak bagi rezeki kan....Mak redha.....chewah!









Benda yang saya buat adalah simple sebab saya sendiri x berapa pandai lagi nak grand2 gitu...Doorgift kat atas ni pun saya buat sendiri....cayalah ye...jangan x caya....Harapnya Nita sekeluarga happy dengan hasil kerja tangan saya....


Yup...Birthday girl of course...Semua budak2 jegil2 mata je tengok kek...



One happy pink+black family....
Tema sangat!


Yang ini....dia memang x peduli apa yang berlaku...janji ada mainan...
Walaupun mainan orang kan.....




Memang meriah majlis harijadi baby Nita ni...macam2 makanan ada....
Sampai lebur diet ai noks..!


Budak ni pulak memang kalau benda2 manis...bagi la kat dia...
Sure licin!


Special pose dari Nabilia - Birthday girl and gojes Mummy Nita...


Dari dalam sampai bawak ke luar daa meja ni diorang angkut....larikkk...

Well, harap2 lepas ni akan ada peluang2 untuk saya meneruskan minat mendeko Candy Table macam ni lagi....Thanks jugak sekali lagi pada tuan rumah sebab dah bagi muka pada saya untuk sesuka hati nak dekokan majlis Hari Jadi Nabilia. X lupa juga pada orang kuat saya En Dadi yang sabar melayan kerenah saya sepanjang proses pembikinan...Eceh...dah rasa cam produser filem plak dah cakap macam ni....kuikuikui....

Last but not least....Happy Birthday Nabilia...Hope that you'll be a good and charming daughter to your parents!...Muahs lagi pada mata booolat itu....hehe

Sekian, thanks for reading...




5 comments:

imie fatiema said...

wah talented boleh upah ni

PinKy MoMMa said...

yayang..ai is very kaguuuummm okeh!
sgt berseni betul tangan kamu..nampak xclusive! serius tak tipu.. ;)

moga lebih maju jaya dgn bakat yg ada!

Sizzling Suzai said...

wahh akk nice2..plg suke ygy tuxedo tuh! Auww hehhe...smoga terus berjaya n murah rzki lg iAllah amin ;)

Namee Roslan said...

comelnya give yang baju tux tu.weee. takpe kak,mula2 memang start buat org terdekat dulu...lama2 spread lah. akak beli lah satu choc fountain..nanti boleh charge untuk sewa kan time orang nak buat candy buffet :D

O'gosh Iskandar said...

Tq semua yang memberi semangat....Namee...cam tau2 je planning akak...memang ngah cari choc fountain pun...tgh menuntut ilmu lagipun cemana nak handle mesin dia ngan betul...then baru confident...