Tuesday, April 2, 2013

Trip Penang - Taiping (Part 2)

A

ssalamualaikum and Hi again....dari Penang kita ke Taiping pulak....Dah penat ronda2 Penang....terus ke Taiping pulak...kira banyak meronda je la dengan kereta...x turun sangat pun...kalau En Dadi turun...saya jaga anak2...Kalau saya turun...dia jaga...gilir2...xmau la tinggal budak2 tengah tido macam tu je...kang hilang camno? Masa tu x guna nangis air mata darah sekalipun...

Ingat nak terus check-in hotel yang company dah provide...Tapi otw anak2 dah bangun pulak....So, singgah la kejap p Zoo...biasalah...tempat wajib kalau ada anak kan....Sebab Zoo Taiping ni ada Night Safari, So, ok sangat la tu...

Tapi angan2 je la kalau nak menapak masuk dalam tu ye....gelap sangat apa pun x nampak...jenuh pulak kang asik salah jalan ke hapa...so, first time pegi zoo jadi pemalas kena naik trem ke tren nama dia tu...we just have to sit back and enjoy the ride...


Dah x nampak sangat binatang tu...makanya si mak memandai bukak jugak flash amek gambo..
Konon x mengganggu binatang kat situ le tu...nampak x kedegilan kat situ...


Cemana ntah nak campak makanan..apa pun x nampak nih!


Ok...ni dah tensi....makanya ai kacau jugak ngan flash kamera ai...

Dah sudah seround berjalan kat Zoo Taiping tu..makanya berpakat2 la saya ngan En Dadi untuk balik dan check in kat bilik yang cmpny dah booking tu...Kali ni kat Suria Apartment Bukit Merah...Bukit Merah lagi...hmmm...Tapi kali ni orang belanja...so, ok kan aje la ye...







Review: Bilik ok, ada sinki ala pantry, ada breakfast walaupun x banyak choice, ada towel, Tapi iron kena share kat bilik iron...Nasib ai bawak iron sendiri...


Inilah kerja kalau dapat dua2 HERO..



Pool pun besau gedabak...Nasib x ramai orang walaupun cuti sekolah masa stay ni..

Then beramai2 la kendiannya mekap2 pergi kenduri. Setengah jam je dari Bukit Merah..Nasib ada GPS..Kalau x, xtaula sesat cemana pulak...Kenduri ni xle snap gamba banyak sangat sebab panasnya Ya-Rabbi...Rasa macam nak bukak segala apa yang boleh bukak tahu...Insaf jap...memandangkan panas cenggitu pun dah xle handle...cemana la panas neraka nanti...Nauzubillah..





Ok...cukup 2 part je la mengenai trip ke Penang hingga ke Taiping ni...Bukan g Amerika pun kan..Kalau Amerika ai sembang 10 part la pulak....hehe..

Sekian, tq for reading..

5 comments:

Namee Roslan said...

hehe. saya paling suka kat family akak bile akak n hubby selalu spontaneous je bawak anak jalan. tetiba tanpa plan terus bawak anak2 jalan zoo. hehe. untung diorang, banyak tempat jalan. saya sampai ke tua ni tak pi zoo. hehe

PinKy MoMMa said...

kalau pi amerika ni kompem 10 ari 10 malam tak abis nak karang entry huhu..

ok jg berjalan..iols lagi sedih..duk dalam dobi gosok baju, caner tu ;p

Aty_Fared said...

Kemain sakan berjalan nih...:-)

Cik Imie fatiema said...

ya hampun ni family mmg kaki jalan2..tak singgah zoo Taiping ya? katanya antara yg terbest di Taiping tu

aniswany said...

pg zoo mlm2 ambik bau binatang je lah kak..haha :p