Wednesday, February 6, 2013

Melaka lagi..

A
ssalamualaikum semua.....seronok bulan ni kan...banyak sangat cuti sampai terkejar2 buat kerja....Tapi tu la yang syoknya pasal cuti....X pasal2 ter'jimba' ke Melaka sekali lagi....muahaha...layankan je la ye...


Mula2 sebelum sampai ke Melaka tu singgah2 la dulu ke Zoo Melaka....Sekarang ni dah ada Night Safari...baru je launching masa saya pergi haritu...Tapi x dapek la nak tunggu sampai ke malam kan...So, layankan je la sekeluarga ni bergigam okeh..


Apalah susah sangat budak ni nak pandang kamera nak oi!



Baru dapat kaki macam ni lah jenuh nak kejar...



Kat sini Arell dapat mempraktikkan permainan 'Peekaboo' dia...Seronok lettew...
Tapi yang jenuh maknya lah nak angkat dia di setiap papan tanda...

Anak rimau konpiuse..


Gambar nilah yang saya selalu harap dapat ambik...susah nak posing ber2 sekarang ni....


Eh...eh..mak budak memang kena over sikit....Nasib x putus...
Then sampailah ke hotel...Kali ni kami try hotel Best Western Wana Riverside Hotel pulak....Jumpa dalam Booking.com jugak la macam biasa...Hotel ni baru actually...baru bukak Disember 2012 lepas...yang penting review banyak kata bagus...tepi sungai...and yang penting sekali breakfast ngan makanan sedap ...memang best ko guna Booking.com ni...sebab dia punya rate lagi murah berbanding AsiaRooms ngan Agoda...and some more, xde tax..kalau dia tulis harga tu masa booking...itulah harga kita bayar...Meh review hotel ni sikit kot2 menambat hati korang pulak time datang sini nanti...

Lobi area

Lobby counter area

Selesa sampai menganga tido ha....

Bilik pun kemas...







Then malam naik Rivercruise pulak kat tepi hotel je...eceh...berangan la sikit macam kat Venice, Itali...walaupun naik bot biasa dan bukan Gondola Water Taxi kat Grand Canal tu khennnn...Kira aci la...kenal budaya sendiri dulu..then baru sibuk jadi Mat Salleh...Eh?



Kali ni memang berjalan sakan....Konon xnak terlepas macam2 benda best macam last trip...cuma g kota A-Famosa je ngan Dataran Pahlawan...Pasar Jonker Street pun redah jugak jalan kaki lagi dari hotel....

Walaupun macam x jadi je gamba ni...tapi bolehla...

Bangun..bangun!
Then tiba masa nak balik...kena la pekena seround dulu pau mengepau En Dadi di shopping complex kan..dapat la seketul 2 kasut dan baju bajuan...macam kat KL dah xde baju ngan kasut ko kan sampai Melaka baru nak beli...Nak buat cemana..Ai x suka fridge magnet ngan key chain...so, kena gak la beli pape untuk bagi laaaaaagiiiii puas hati berjalan...hehe...Anak2 pun memberi kerjasama pulak tu...memang terbaik!



Balik tu memang dah nekad cari Coconut Shake Klebang ngan Mee Bodo...itupun ingat2 lupa maklumla..lama gila x layan...sejak 2002 dulu last saya layan Coconut Shake ni...Nasib ingat jalan lagi....Tapi sayangnya Mee Bodo tu x jumpa pulak...Padahal ikut GPS lagi...last2 sampai destination yang gGPS cakap tu rupanya gerai goreng pisang la pulak....Xpe2...lain kali pulak serang...Nasib Coconut Shake punya rasa mengatasi kekecewaan x jumpa Mee Bodo tu...Sesungguhnya Coconut Shake dia memang DEBAK!!!! X pasal2 ulang buat kat rumah pulak...





Disebabkan lupa nak ambik gamba Coconut Shake tu...so saya Google je la sebab saja nak buat korang2 semua terliur jugak....Perhatian...nak bungkus sila beratur di gerai luar ye...nak dok minum je bole lepak gerai kat dalam sikit...Tengok...sampai cekak pinggang cik abang tu tunggu...padahal bukan lama pun...

Ni dari Blog cik Faralicious sebab saya punya bungkus je...
Jadi..itulah saja celoteh saya kali ni...lama x update...sekali amek ko gamba...bertepek2...padan muka korang kena telan air liur je tengok...huhu...Sabar..Sabar....gurau je kot...K la....caucincau dulu...Tq for viewing...


7 comments:

ReeneeRaaid said...

Bestnye gi jalan2 :)

Farzlyna Mustafar said...

aku pun suka g melaka, asal jln bwk anak je mesti nak kemelaka. tp last christmas aku g agak mengecewakan, melaka jammed lak, adedei

madammondoq said...

wah.. banyaknya gambar!! seronoknya!!

Liza Razak said...

wahhh bestnye holiday !! saya pun dah lama tak pegi melaka

Namee Roslan said...

bagusnya akak bawak anak jalan2. :D saya esok ada anak pun teringin nak macam ni. u inspired me !ecewah !! yela, hidup family best. :) hari tu turun melaka gak, punya lah busy skang. banyak benda baru. lama dah tak gi sana.

Sizzling Suzai said...

akk ogosh ku..huhu suka sgt tgk happy family akk ni, heh heh kem slm pelok cium kat si botak tu! haha btw arghh u inspired me a lot t dh beghanak pon nk maintain cam akk jugerrr! (>"<)

hahahha btw, bju raya kt same kaler la thun ni..hahaha xp2 peplum byk style lah alahhh bior lah sama t kt jmp one day ble BORIA!hahaha..sy trgoda nk p beli sbb akk lah gtau rtu akk dh beli kain bju raya! ahhahah ceh! =D

O'gosh Iskandar said...

Suzai...akak mmg kena siapkan awal2...sebab selalu terlupa or x sempat nak tempah...last2 beli je...supaya x jadi macam tu, kena la prepare awal2..x sangka plak sama kaler eh...