Friday, January 25, 2013

Sedikit Update..

A
ssalamualaikum semua.....I know...I know...lama x hapdate kan....hidup lagi weh...cumanya ada masalah kesihatan 3 minggu kebelakangan ni......Well, walaupun begitu...sedaya upaya cuba jugak Blogwalking....cuma kadang tu x komen..tapi dok baca dalam hati diam2 je....tehehehe...

3 minggu lepas saya dijangkiti sakit mata....tau ke xtau? Ala....yang mata merah tu la....mula2 ada budak dekat kejiranan Babysitter tu la dok merah mata tapi sebelah je....saya ni memang sayang mata saya...konon jeling budak tu pun xnak...sambil2 tawakkal time anta anak tu jangan la dok berjangkit ngan depa....ye la...gatalnya Ya Rabbi...! kalau kita orang tua pun hampir2 give up rasa nak menenyeh mata..ni kan pulak budak2 kan....Namun apakan daya....terkena pulak dekat eden..

Doktor advise kena kurangkan tgk skrin monitor...and jangan tengok benda2 terang2 sangat....maknanya, Lampu terang...and spenda terang adalah x boleh jugak la kan....Eh? Hampir 2 minggu jugak la duka lara pergi mana2 even dok dalam rumah pun kena pakai spek mata...dahle saya memang bukan pemakai spek mata tegar....so, itam je la ada.....hayun je guna spek hitam siang malam...dok ulang alik g opis selang 2 hari konon nak tunjuk baik lettew....Xde la...nak le jugak tunjuk kat bos...biar dia nampak sikit yang ai x gedik pura2 sakit....Then bila dia halau balik..baru la p klinik....nak buat cemana...Doktor kedekut xmo bagi MC seminggu sekaligus...konon takut nanti baik cepat saya ngular dapat MC free agaknya....haish....

Ni mata saya ni....tanpa edit...tanpa mekap bagai...
Kalau rasa nak cuti lama sikit...silalah tenung lama2...
HEHEHEHE
Then, bila dah baik pulak...satu hal lagi....tiba2 mata jadi kabur semacam....kejap nampak....kejap x nampak....Oh No!!!!! Nak buta kah? Nehi..Nehi...Nehi....Hilang kejap nikmat dunia....Bila g check Doktor, katanya maybe sebab baru pas baik sakit mata tu so ada effect sikit...Sikit dia kata? Sampai hari2 saya sakit kepala sabab nak kena tenung satu2 benda tu lama2....x nampak kan...konon nak fokus la...Tapi still kabur gak...bayangkan kerja kena ngadap PC hari2..Buat kerja pun dah macam hampir2 mencium dokumen ngan skrin...Bos saya pun bising saya macam orang buta...asik teraba2 je...haha..Tu pun saya langgar jugak On9 kejap2 konon nak gak tengok blog2 kauorang walaupun kejap2...Eh...betul la!!

So, semalam Maulidur Rasul ada la rasa ok sikit....Alhamdulillah....Konon bawak la anak2 main2 kat public playground jap....baru je elok sakit mata nampak plak 'benda' yang menyakitkan mata dan hati pulak....tensen je...Spoil mood betul! Terus ajak En dadi balik dengan kadar segera....kang melarat plak sakit mata saya ni....hehe...

Hopefully, mata saya akan bertambah baik lagi pasni...x larat dah saya nak berpantang....Sekian...Tq sudi baca...Selamat bercuti panjang pada yang dapat sambung cuti Thaipusam sekali....Wassalam...

6 comments:

LelakiSemalam said...

sama la kite...

Sally Yatiey said...

Semoga cepat sembuh :)
Memang sengsara sakit mata ni..

Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your simplyakuogosh.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Nini D.. said...

aiyak darling....mata kene jaga betul2..lama mau pakai woo..
cepat baik ye.rajin2 titik ubat

aswadz said...

pernah merasa sakit mata nih. time bulan puasa lak tuh. mc sampai 3 mggu.

Anonymous said...

Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
Do you have any suggestions on how to get listed
in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

Look into my weblog: auto loans for bad credit
Check out my website ... how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit