Monday, January 7, 2013

Tahun baru di Bukit Laketown Resort

H
ello people....Walaupun dah masuk minggu kedua tahun 2013...saya tetap x malu nak update cerita basi saya ni....Maklumlah...saya bukan blogger femes sangat nak update selalu....saya update supaya saya x lupa sejarah2 hidup saya yang telah berlaku....kira macam diari la...kalau awak2 semua bosan xmau baca pun xpe...isk..sob..sob...*emo

Last 2 weekend dengan cuti panjang dan ditambah saya yang turut memanjangkan cuti tersebut...Maka barulah dapat jenjalan dengan family pergi jauh sikit....Kali ni ke Bukit Merah Laketown Resort...Ni semua berlaku lepas wedding si Namee la ni...konon nak pergi awal...tapi mana mungkin nak lepaskan peluang tengok si cantik tu bersanding kan...Eh Namee...sampai hari ni anak akak si Arell tu asik tanya Sapa dalam gamba tau sambil tunjuk Namee...asik cakap cantik je...amboi ko nakkk...Ni baru 2 tahun tu...Kalau 20 tahun nescaya cepat bermenantulah ahkak nampaknya!

Ok sambung! Ni adalah first time saya and En Dadi decide nak jalan jauh sikit...Maklumlah...banyak kali saya bilang...anak saya semua x reti duduk diam...saya risau nak bawak jauh sangat nanti hilang suara pulak saya akibat terjerit2 je kerjanya....Ni pun balik aritu sampai sakit tekak ngan lenguh2 mulut saya asik meleraikan budak2 ni...adeh...Nasib percutian kali ni ditaja bersama2 dengan ahli keluarga tempat kerja En Dadi....so, kita try lah kan...nak tengok boleh handle ke x budak 2 orang ni...

Walaupun di support...kitorang pergi sendiri2...Lepas kawen Namee tu terus berdesup cargas bertolak ke Bukit Merah...Memang riuh la dalam kereta....Saya dah hampir2 nak give up dah...Separuh jalan, En Dadi ajak rest kat R&R Sg. Perak...Agaknya dia tengok muka saya dah nampak ijau tu yang nak berhenti tu kot....uhuk!




Muka ye-ye je nampak ceria...cover ke'ijau'an yang berlaku dalam kereta..huhu

Then kami teruskan perjalanan sampailah ke Bukit Merah...Then terus check-in di Bukit Merah Laketown Resort. Bagi saya hotel ni so-so je la...Sebab harga dia agak mahal so, bila design dia so-so...saya rasa kurang berbaloi sikit...Bayangkan nak masuk bilik pun xle mula2 sebab pintu jem. Ntah berapa punya lama orang x dok situ sampai xle bukak pintu...apadaa....Terpaksa tukar bilik....Foul dah kat situ...



Ni saje nak tunjuk betapa so-so nya design hotel ni...


Wardrobe dia sambung terus ke laluan bilik air tadi...


Perabot pun so-so...model tu je x so-so..hehe


TV kotak? weh...orang dah pakai flat screen la...hehe


Pool je saya suka sebab luas and tepi hutan..plus x ramai orang...


Nasibla ramai tolong layankan si Arell ni..


Sampai xmau balik la dia..huh

Oleh kerana x stay lama...esoknya kitorang dah bermandi manda di Waterpark Bukit Merah ni...Lokasi dia bertentangan dengan hotel kitorang je...tapi bayar lain....Kalau jadi guest kat hotel tu je dapat diskaun 10%. Malangnya, En Dadi tertinggal kad diskaun tu dalam bilik....Nasib dia yang kena bayar...kehkehkeh...Dahla x sempat g breakfast...keluar duit lagi la nampaknya...


Kedai memang banyak...Tapi sebelah siang je la...malam sunyi sesunyi2nya, hapah pun tarak..


Konon nak urut2...Namun apakan daya....Kat KL je la..


X bawak duit xpe...ATM ada...keluarkan kat sini pun bole..





Basically memang banyak kedai2 yang nak mengopakkan mak bapak je la....So, kitorang terus menuju destinasi....Ke Bukit MErah Waterpark kononnya...Tapi ada deal combo plak beli sekali ngan Ecopark+Waterpark...Namun nak nampak bijak kena la menapak ke Ecopark dulu...xkan nak berbasah2an ke Ecopark kan...Basically Ecopark ni macam Mini Zoo la...


En Dadi yang terlupa mengcover perut beliau...


"Mohon Bersopan" - Nampak sangat selalu jadi tempat bertenet...








Ni bersiap2 nak mandi...Memang best jugak la tempat ni...Waterpark dia besar. Sampai x larat nak round2 semua...


Balik2 semua terbongkang sampai ke petang...Puas hati la jugak....cumanya makanan je x puas hati...Ada satu insiden lak jadi...bateri kereta kong pulak tu masa nak balik....memang haru betul la...kalau kat KL boleh gak call taiko2 datang tolong kan...ni kat tempat orang....kawan2 semua dah caucincau...kena la mintak tolong staff2 hotel situ jumpstartkan kereta....haru betul. Kat situ memang terbukti walaupun hotel x berapa best..tapi servis diorang memang terbaik....Ececeh...

Ok...itu je dulu cerita tahun baru saya...cam ada lagi je cerita lain kan....hehe..ada la jugak...dah petang....lampi sangat nak balik dah...Nanti saya sambung...Wassalam...

Thanks sudi baca

P/S: AJL 27 sangat menghappykan....sebab lagu Yuna menang....wehoooooo....Nak jugak tulis kan...hehe

10 comments:

Cik Imie fatiema said...

dah byk kali jugak plan nak gitu tapi tak kesampaian lagi

O'gosh Iskandar said...

Huhu...ni pun x rancang...kitorang pakai kata ok je bila kawan2 En Dadi ajak

Namee Roslan said...

bagusnya family akak !! hehe. rajin bawak anak jalan-jalan. merapatkan hubungan keluarga! lepas tu selalu spontaneously ! hehe. :)

p/s: akak, terima kasih sgt2 sebab hadir weddding saya. cuma sedih sikit tak dapat jmpa and bersalam. hehe. takpe, nx time insyaAllah kita jmpa lagi. hehe :) akak cantik ! tengok sekali dah kenal ! :D

Nini D.. said...

kejammmm kan tak roger2 aku yg duk Taiping nih.. * sentappp*

O'gosh Iskandar said...

Alolo namee.....mekasih jugak jemput akak..

Wei...jangan la merajuk Nini...aku lupa la ko dok taiping....tapi keta buat hal....memang x berani nak jalan2 sangat....jangan marah haaa....nanti aku p lagi sekali aku kaco ko ok...hehe

~SHiLA~ said...

1st time bwk diorg jauh cket ek.hehe

sy pn klu kt hotel,g bekpez dulu br siap²kn diorg.klu siapkn diorg dulu,kompem telepas bekpez.hehe

boni kacak said...

wah...bestnya..saya tak pernah lagi sampai ke sana... teringin sangat

Lyaa Suriany said...

nanti jmput wedding lya pulak kak.
xjauh. negeri sembilan je. hehehe

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Anonymous said...

naturally like your [url=http://www.longchampsacpliage-fr.com/bagages-c-11.html]Sac Longchamp Bagages[/url] web-site however you have to test the spelling on quite a few of your posts. Sac à épaule Pliage Longchamp [url=http://www.longchampsacpliage-fr.com/sac-de-voyage-pliage-longchamp-c-6.html]Sac De Voyage Pliage Longchamp[/url] , A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the truth on the other hand I will definitely come again again.