Wednesday, January 2, 2013

Seketika di wedding Namee

O
h hello.....saya nak postpone dulu cerita tahun baru 2013 ni....alaaaaa...ada setahun kot....actually saya x sabar nak story mory pasal wedding Namee ni....sapa x kenal Namee? Femes la Namee ni dik oi.....Masa dia announce kata nak kawen dalam blog dia tu, saya saja komen kata kalau nak jemput silalah jemput kat FB je....sebab saya takut kalau dia beria hantar kad, saya x pergi pulak kan.....

Tapi dah rezeki kot nak makan nasi minyak dia kan....so, pada 29 Disember 2012 tempoh hari saya dapat jugak jumpa Namee secara live di rumah Namee bertempat di Rasah, Kemayan. Masa datang tu ada cite lawak sikit la....Selang 2 3 rumah tu ada anjing 2 ekor kot dok tunggu macam guard kiri kanan. Dahla parking dekat2 ngan anjing tersebut....Gila takut nak keluar...ambik masa jugak la terperap dok dalam kereta sebab takut hilang kejelitaan menjerit takutkan anjing...kehkeh...

Sampai2 tu saya confident je terus masuk dalam khemah pergi makan....selamba x kenal sapa2...and sangat konfident itu memang majlis Namee...Sabar je la....Kalau ada seploh orang macam saya...ntah brapa banyak yang makan free x tentu sebab....Tapi masa ngah makan tu ada pulak announcement kata lagu2 yang dipilih semuanya daripada Nameerah...Oh..betul la tu kan...x salah majlis..OK! Sambunglah makan...

Then check2 ipod...bateri habis pulak.....isk...ni budak kenit ni la main game sampai kering bateri....Handphone kan baru hilang semalamnya.....so,x sempat beli lagi masa tu...Ingat nak ambik gamba pakai ipod je la...Dah xde bateri...dan sebab nak sangat ada gamba Namee dalam blog saya ni....saya kerahkan jugak En Dadi ambik Ipad dalam kereta....Jadi la daripada xde...

Ni masa 1st saya nampak dia....Fuhyooo..mmg cun gilak...sama macam dalam blog dia..


Terharu jugak....Mula2 saya menampakkan diri kat dia...jarak 5 meter macam tu la...
Dia terus lambai and tanya "Kakak Ogosh kan..." - Oh...siyes terharu..
Then dia maintain ayu semula....hehe


Gojes kan...Ada plak pengapit yang suka senyum....lagi tambah berseri2...


Ni saya xde kerja...sementara tunggu pengantin lelaki sampai...saya usha jap meja pengantin...
Dah sebelah je...xkan nak jeling je kot...


Saya xtau la apa sedap sangat gula2 ni...tapi sampai balik dia dok sebut "Nak la-la (gula-gula) star!"
Oh ye...Best gila kenduri Namee...siap ada Candy Buffet ngan Coffee Station lagi...Kelas kau Jah!


Selit jap hero2 di hati saya....hehe


Apa...ingat saya x payah melawa ke....pffftt


Semua ngah tengok Namee..


Bawak anak2 kecik biasalah kan...Meragam panas2 ni..
Tapi gula-gula tetap x lepas okeh!




Pengantin Gojes..



Saya macam nak terkam je dak Namee and say Congrats...Tapi dia pun ngah berdebar and fokus nak  bersanding....
so, saya xnak kacau la kan...G lari2 sikit je la curi gambar dia...hehe


Masa saje2 tengok balik gambar kawen Namee ni...si Arell sibuk tanya "Ni sapa ni..Cantik!"
Amboi....yang cun2 sibuk je nak tanya2....

Ketibaan Esham


Esham dan Namee bersatu..














Kompang ngan selawat....Saya dengan x malunya menyelit sekali ngan Cameraman...
Sampai Esham pun perasan agaknya...


Terserlah menyelitnya kan....Pakai kain pun kain la...








All about the wedding is so gorgeus and sweet that day..












Wish i could congratulate u in person Namee....Namun apakan daya...budak2 ni dah meragam sesangatnya....
Sampai x keruan dah tudung ai dibuatnya haish...!
So, Selamat Pengantin Baru Namee....Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...Dapat baby cepat2...and...hope kita ketemu lagi di lain masa...Moga Namee menjadi isteri yang solehah...Aminnn...Tq sebab sudi menjemput akak dan keluarga ke majlis Namee...

Sekian.....Thanks sudi baca..






15 comments:

Lulu Caldina said...

memang gigih, banyaknya gambar :)
ogosh pun lawa, namee tahniah lagi sekali n more ;)

O'gosh Iskandar said...

Dah jarang2 ada blogger menjemput ye x...gigihkan la jugak....ngah menunggu bila Lulu ni nak menjemput pulak...

Sizzling Suzai said...

srious cantik sgt bride die..huhu xknal la kak blogger femes amos juge ke..? tp beliau mmg sgt sgt cun..ermm trus motivate i nk jd pngantin t cantik mcm die..hehehe :D anyhow, kak hamboi melawa tau baju cantik design xhengat, laki bini cam xkawen lg je..hehehe hpy new year ek ^^

PinKy MoMMa said...

subhanaAllah cantik sungguh namee..dia memang natural beauty..make up dan tak make up pun sangat cantik..

smoga namee bahagia bersama esham pojaan hati..sweet je..nampak sejuk pasangan ni kan..

mak incik ogosh gorjez jugak okeh..selimmm uols hehe..iols jeles

aDisH.sHidA said...

cantik nya namee..simple tp nice baju pgantin nya...

Mooniqueen said...

Dah kawin dah namee

Farzlyna Mustafar said...

Chantekk nye namee
..

boni kacak said...

sayangnya saya tak dapat nak join..dia ada jemput.. tapi last minute ada kerja..adoi.kalau tak, dapat melihat pengantin depan mata..hehehe

tahniah kepada mereka berdua..semoga mereka akan berbahagia hinggalah ke akhir hayat...amin...

Nini D.. said...

ko dah selimla!!

Dkna Abza said...

boleh tahan jugak jauhnya namee menapak ke arah suami dia kan.. :)

4feet8 said...

baju awk cantik..

aniswany said...

oh mmg cantik namee berpeplum :)
cun sungguh!
yg pakai peplum biru tu pun xnak kalah..cantikkk

Namee Roslan said...

ala maluu. :) hhiihihih. terima kasih. !! maluuu ! :D

Lyaa Suriany said...

best nya dapat p akk
cantik btl namee

Pupel Liyana2 said...

peplum!! lawanye kak!!!