Tuesday, November 6, 2012

Adean Slumber Party and Laskar Pelangi Cake

A
ssalamualaikum semua....Last week saya mention kan adalah Birthday Adean....Tapi apapun x buat sebab kek hanya dapat ditempah untuk semalam.....so selepas beria2 jugakla saya mencari kek yang saya suka....Al maklum...sebelum Adean ni pandai minta apa dia nak...haruslah maminya dulu bersifat gila kuasa sikit kan....muahahaha

Sebenarnya, memang xde merancang nak buat apa2 pun kecuali acara makan kek je sebenarnya....Tapi memandangkan Anak2 saya bukan suka sangat menda alah kek2 bagai ni..saya decide nak bawak kek tersebut makan kat rumah Babysitter je masa jemput diorang semalam....

Daripada cuma nak makan kek, rasa macam x proper je kan....makanya beli la sikit KFC untuk lapik perut ngan ayam2man barang seketul 2....X alih2, sampai2 je Babysitter tu siap masak mee Bandung lagi tuk semua orang....rezeki betul....malu plak datang tumpang rumah orang buat birthday anak sendiri....huhu
















Antara yang hadir tu semua yang memang keluarga Makcik babysitter tu dengan keluarga jiran dia....memang ntah pape je kan nak buat kat rumah En Dadi kata x adil sebab dulu Arell masa setahun x buat pun....So semalam tu kira dah lebih dari Arell....Maknanya, umur start 2 tahun je la nanti bole buat besau sikit macam Arell dulu....sabo setaun lagi ye Adean....

So, apa yang SLUMBER sangat ntah...? Sebenarnya ni memang dah dekat time tido diorang...tunggu semua siap benda2 semua...ada la dekat pukul 9 baru potong kek dan melantak semua...Jadi Slumber la tuk budak2...dan 'SELAMBA' jugak la kat mak bapak sebab tumpang rumah orang nak sambut harijadi anak sendiri....hehe...Kek memang super duper sedap dan sangat berpatutan.......! Saya x request perasa apa pun, but yet setiap layer tu rasa dia lain2....yang penting, manis dia secukupnya.....Saya cuma google amd cakap nak kek 'Rainbow'...atas nak tulis apa....saya memang nak frosting simple je sebab saya nak surprise bila tang potong tu....menjadi nampaknya.....orang semua masa tgk mula2 tu macam..."ok...biasaje la...."- tapi masa potong semua orang jenguk2 bangun tgk betapa kalerfullnya kek tu.....haha

Saya search2 kat FB ngan KLCC/PAVILION semua..harga kek bole bayar installment kereta kot....sorryla....dahla anak saya makan secuit je...pastu nak beli ratus2 tidaklah makanya....sesapa berminat, bole usha dan enquire sini k....Razita Ahmad FB

P/s: Sambil makan kek, sambil berblog...nyum..nyum...nyum...




11 comments:

PinKy MoMMa said...

kek dia super comelllll...kulit mommy dia licinnnnyerrr hhuhuhu..

eppy bornday syg...be a gud baby okeh..hugs~

O'gosh Iskandar said...

Pinky Momma: mana ada licin.....Bb cream semata tu.....

Liza Razak said...

dah lama gile x makan rainbow cake.teringin la pulak kan..hehe

~SHiLA~ said...

bestnye klu skgni pn tgh mkn kek sambil berbelog.hahaha

boni kacak said...

comel gila kek tu...hahahaha

Nini D.. said...

dlm byk2 kek..kek ni jer lagik yg aku blom rasa...

Cik Imie fatiema said...

comel sgt cake, HB aydean..muakhhs

Lyaa Suriany said...

weeeeee
setuju dgn akk tu
kalau hrga kek pun dh lbh krg hrga installment kete..
mmg hrm la nak beli.
hahhahahahahhaha

MR Penyubiru said...

wow! kek tu begitu mengiurkan. tengok luaran pun dah nampak sedap, bila potong lagi nampak sedap dgn lapisan warna tu. nyum..nyum..

epi besday Adean! moga membesar jadi anak yg soleh.

Namee Roslan said...

omgkak. cantiknya cake tu.saya memang tengah usha2 cake juga ni. hehe. :) comel adean..teringin nak pegang dia..

aTy _faRed~ said...

peeerrrggghhh...cake siyes mengancam...