Thursday, March 1, 2012

Arell's Birthday party..

Hi u olls!!
Memandangkan aritu besday Arell
Kitorang (Aku ngan En Dadi) pun buat la sikit besday party untuk dia..

X jemput ramai pun...
Sebab ingat nak buat biasa2 je..

Tapi biasa la..
Dari nak jemput sikit..
Dah orang ni dengar..
Orang tu dengar..
Xkan nak buat xtau je kan..
Last2 jemput je la semua.
Bukan kedekut ke apa..

Al-maklum..rumah kitorang ni comel je..
Dan xde sapa nak mintak tolong dari segi masak memasak ni...
Semua sendiri kot..Lagipun, aku kan ada baby...
Takut nanti kang x cukup tangan aku nak handle 
Tu pun kejap2 handle baby Adean...
Jap2..kene plak sambung buat keje...

Bila dah ramai2 tu...
Paham2 je la...
Kameraman ke mana...
Apa pun ke mana..
Semua nak buat sendiri...
Nasib la...hapah pun x dapat

Ada la sekeping dua je yang sempat...
So, silalah melayan mata je ye..
Aku punya penat x habis lagi..
Tangan macam nak patah 2 minggu prepare nak buat party Arell ni..

Tu baru 2 taun tu...
Kalau 12 atau 20 taun...
Lagi patah kaki tangan agaknya...hehe
Nasib aku memang suka melayan benda2 remeh macam ni..

Temanya?

Dah tentula CAR..
Apa benda pun Car...
Xpun "choo-choo"
Aku buat la car sebab memula masa aku decide tema tu 
Dia masih gila "car"
Last2...dah halfway, dia tetiba dok sebut "choo-choo" plak..
Hai...Arell..Arell...
(Nasib la dah banyak benda aku dah buat...
Kalu x, maunya aku tuka plak..)

Ok, xmau bebel...
Meh tgk gamba...


Goodie Bags

Bekas popcorn

Cekelat Goodie Bag

Goodie Bag filler

Tag Goodie bag

For girls

Boys

Nak?

Centrepiece
Buat ni pun bole macam nak gado ngan En Dadi..
Tension tu...walaupun simple..
(Ni gamba in the making la kunun...
Tgk..Traffic light jelly aku pun dok ngah menyejuk lagi..-peti ais x muat)
(banyak sangat barang)

Mineral water

Cups...
Extra work untuk En Dadi..

Hasil kerjatangan En Dadi

Candy jar

Nampak je bodo...
Tapi harga x reasonable langsung..
haha

Dah xde bekas..
Gelas pun bole la jadi tempat pretzel stick

Konon2 memorabilia



Kek pun harusla 'TEMA' kan...
(Sila abaikan penampakan 'Spare tyre' ituh!)


Tapi bila sampai masanya...
Arell takut ngan lilin pulak dah...
Sebab lilin tu style sparkling cam bunga api..
Dia memang takut bunga api, mercun sume...
(Jangan malukan mami Arell..)
Bukak bilik mainan arell + adean tuk umum..
Ni la jadinya...
Nangis nak kemas..

Actually banyak lagi..
tapi ni je sempat selamatkan daripada tgn budak kenit yang x sabar2
Nak bukak..Mami dia lak hegeh2 nak amek gamba...hehe

Berbakat ke x..
Kalau berbakat, silalah cakap cantik....
Haha..

P/s: Sesapa nak mintak aku buatkan benda2 party ni
Meh la...Aku memang buat tuk tempahan...hehe
(Sempat lagi mempromote)




10 comments:

Nini D.. said...

wow...hebat ko!
kalo kita dekat..mmg aku hire ko punye!!

~SHiLA~ said...

yay² dah updet.rugi xpat dtg besday arell

canteknye deco².rajin mami dia deco.sy yg wat deco ala² ni pn penat sgt dah rasenye.haha

O'gosh said...

Shila: hehe..biasa je...tu pun banyak
yang x jadi letak...ye
la...umah kenit...sume benda
nak buat...semangat la
katakan...(sorry la x sempat
blikan hadiah Danish...guna
goodie arell je..)

Nini D: Aku bole je nak tolong
buatkan dia punya goodies2
tu...tang kemas2...ko kene
kreatif sendiri le...aku
cas harga print ngan ketas
udah le....gtau je tema
apa...aku buatkan...

aniswany said...

ingt ckp kecik2 biasa ja..waaaa sekali meriah sgtt,goodie bag comel giler..nak satuuu.pos ok.hihi

O'gosh said...

anis: ala..beg laku la plak...lori ada banyak....nak...? hehe

madammondoq said...

happy besday arell!!! nice besday party tu.. sangat sweet and happening!

Namee Roslan said...

wah seronoknya !! hehe. perhiasan semua sedondon !! mesti dia happy gila kan !! :) happy birthday to him !! :)

Zara Nur said...

nice la kakkk..comeyyyyyyyyyyyyyy=)

imie fatiema © said...

wowe preparation mantap..goodie beg sgt cumel..btw,hepy bufday boy..!

Lyaa Suriany said...

wahhhh syok nya birthday boyyy