Monday, November 12, 2012

Otak seminit En Dadi..

A
ssalamualaikum dan selamat pagi semua...Well...hari ni kena kerja.....malas x? malas x? Mengeliat patpuluhpat kali pun kena bangun gak xde alasan....haha....Xpela....sok cuti. kan....Tapi jalanraya agak lengang jugak memandangkan ada yang amek kesempatan tambah cuti sendiri sempena cuti sekolah ni kan.....Well, kalau anak kome dah sekolah, mebi kome bole le buat macam tu.......hew...hew..hew....

Last week saya tetiba ter'travel' plak ke Melaka...semuanya disebabkan En Dadi...Patutnya Sabtu tu agenda utama adalah meneman SIL membeli barang2 hantaran untuk majlis pertunangan dia bulan depan....Tengah2 OTW tu dalam kereta En Dadi buat perangai plak merengek nak pegi jalan2...

Sembang punya sembang, maka tercapaila kata persetujuan...pergi dekat2 sudahlah..takut2 nanti Adean xle dok lama2 dalam keta....g jalan2 kat KL je dah buat perangai yang bikin saya tension...inikan pulak nak g jauh2....saya yang x berapa ready lagi nak handle dia sebenarnya...hehe...lagipun, saya takut kalau booking last2 minute macam ni x sempat pulak nak cari hotel...

Balik2 dari membeli barang2 hantaran...(satu je pun..hehe)...godeh2 si internet kot2 jumpa hotel...kami guna khidmat Agoda...Nasib jumpa....tu pun tinggal satu bilik je last yang boleh menempatkan kami ber5...Saya, En Dadi...SIL....ngan Arell + Adean lagi...murah pun murah...RM 127.00 je..Nasib masa tu ada promotion..

Dah bayar2...dah packing semua..so, pukul 4 petang barulah bertolak ke Melaka....So, itulah jalan2 pertama semenjak adanya Adean..bayangkan, setaun terperap je kat KL selama ni....paling x pun, g balik kampung je ada la....punya la masing2 x bole cope ngan dia...haha

So, Isnin mesti malas nak baca banyak2 kan..so, layan gambo je la ye...
















Tengoklah budak ni...orang semua melepek letih..dia sibuk huru hara lagi..haha...Kena la sendal beg tgh2 tu..kalau x, ada yg eksiden plak kalau dia ke depan...Yang sorang lak...susah amat nak amek gamba dia...aduhai anak2...Tema saya untuk hari itu adalah Colour Blocking Suka Suki ye adik2...so, mmg suka hati je campur2 kaler...konon Fashionista Wannabe sangat la kannn...

Anyway, hotel yang saya sekeluarga duduk tu ok sgt2..Shaz Meridien Hotel nama dia...servis ngan bilik sume ok...cumanya, breakfast je kureng...sikit sgt...ai turun kul 9.30 pagi dah nak abis....bab makan2 ni xle main2 ngan En Dadi...dia mmg cepat hangin...so, 4 bintang just because of the Service and Environment...

Anyway, ada cadangan x nak pegi mana yang dekat2 sikit selain shopping complex  ngan Zoo Negara dalam kl ni....esok cuti and bosanlah kalau asik terperap je kat rumah..sila bagi cadangan please...

Till then, See you soon!


11 comments:

Farzlyna Mustafar said...

ain hawani!!!!!!!!!!!!!!!!!! agagagaga

Sizzling Suzai said...

wahh akk u look hot in that red pants tau..hahah amma hot ni! neway wish akk n family trus bhagia yerr amin.. ;))

Sizzling Suzai said...

HAHAHHAHA smpai tersasul2 akuh ni..hahaha AMMA plak jadinyerrr..hahaha correction MAMA hot gituuh~ =D

O'gosh Iskandar said...

Farzlyna Mustafar: haha...ain la sangat...

Suzai: AMMA pun ok gak...sempena Deepavali ni...

Nini D.. said...

apa kata ko buat terjalan-jalan sampai Taiping..mesti aku suke!

Cik Imie fatiema said...

besh ker melaka..baru plan nak gi december ni,tak penah sampai lagi..

Namee Roslan said...

wah last minute plan tu yang best tu ! hehe. plak tu menjadi ! hehe. baby nampak happy je jalan2 melaka. :) dah lama tak gi melaka.

boni kacak said...

wah...bestnya....saya pun dah lama lama lama sangat tak pergi bercuti ni...

Lyaa Suriany said...

last minute planning mcm ni baru syok kan akk.

aTy _faRed~ said...

sepatut nyer ai ke melaka laki cuti panjang last week..tapi tak jadi sebab bajet semua pergi ker rumah..shopping barang tuk umah baru..haaiihhh...

aniswany said...

gojes la akakkk..suor merah gitu.ok geng :)