Monday, October 8, 2012

Tilam sakit...

A
ssalamualaikum semua....Selamat tengah hari Isnin....Hari ni datang kerja dengan sakit tengkuk dan belakang akibat tilam yang x consider tuan dia nak kena tido lena untuk bangun pagi2 mengadap dapur dan pelbagai rutin harian yang x pernah selesai...

Bila dah sakit ni...mulalah rasa macam2..nak muntah...pening...mengantuk...bla..bla..bla....so, demi nak memaksa kudrat senipis bawang ni datang kerja kenalah di'back-up'kan dengan Yoko2 dan minyak Cap Kapak sebanyak 5 6 das...so, seantero badan lah gamaknya berbau ubat yang agak mengundang kontroversi mengalahkan bau durian...

Bila orang tanya....jawapannya sakit badan tido sebab spring2 tilam dah terasa kat badan...Cemana ek nak terangkan.....macam tu la kot...Memang sakit badan sebab spring2 tilam tu asik menyucuk....memang dah agak lama dah terasa...tapi x seserius semalam...maybe penambahan jisim badan yang semakin menekan x reti nak kurang2...makanya besi spring2 tu pun fight back agaknya melawan...


Sakit memang sakit...tapi daripada meluah simpati...lebih sedap agaknya orang kita ni nak mengusik yang pelik2...kononnya:
"Sakit kena spring tilam ke...or kena spring cik abang
*??????

Wei...gua dah kawen masuk 4 taun k....xkan sekarang baru nak sakit....logik akallah...apa ingat aku baru nak belajar Royal Rumble ke...En Dadi....cepat2 la gantikan tilam itu...Saya macam x tahan nak tunggu  pindah rumah baru; baru dapat tilam baru....isk! Lama lagi  la gitu...Adehhhh...deh...deh....dehhhhh....


6 comments:

imie fatiema™ said...

beli tilam baru 20 inc.. tidor smp tak bangun karang..ngeee

boni kacak said...

hahahahaha. p/s tu memang tak menahan..royal rumble??hahhahahahha

O'gosh Iskandar said...

Imie: 20 inci? amboi2...karang x bangun langsung kita karang...

Boni: haha...ada gak orang paham rupanya...

Farzlyna Mustafar said...

Gtula
...
.kat sini pun asal pening je ngandung. Asal badmood je smlm x dapat ration. Buhsan dah aku. Mcmla pengantin baru ek nak buat lawak benda tu sesaja

Namee Roslan said...

laaa...tak pun beli je tilam baru dulu kak. kalau tak suit katil....lipat dulu rangka katil n letak tilam baru. sebab takut lama2 tulang belakang tu permanent pulaksakit sebab bengkok macam tulang saya. suka sangat tidur kat sofa kendur.. :B

LelakiSemalam said...

mungkin tersalah posisi tidor ni...