Friday, October 5, 2012

Ciri-thon

A
ssalamualaikum semua....Dah 2 minggu aku sebagai mak terasa sangat kelam kabut hidupnya....manalah x, kalau anak2 berdua tu asik sakit x reda2....Minggu lepas 3 hari aku terpaksa ponteng sebab si kecik Adean demam panas x terkira...ulang alik klinik-spital-klinik....barulah reda sikit....

Reda x reda pun....Macam terjangkit pulak pada si abang, Arell..Kemain mula2 ingat dia tough x apa2 kalau demam sikit seperti selalunya...Well, sangkaan meleset...Memang meleset....wajah ceria walaupun suhu  badan boleh buat bakar pulut panggang bertukar menjadi muram x ceria sewaktu menyambut kepulangan kami laki bini....

Rupanya dia kalah jugak dengan virus si adik..Malam tu terus bergegas ke klinik sebab sebagai mak bapak yang sangat prihatin dan penyayang...kami sikit pun xmau perasaan anak2 terluka kalau2 salah seorang terasa kekurangan layanan yang kami berikan....Walah, ubat si adik dah tentu x padan dengan si 'Big Boy' kan...

Ternyata, jangkitannya sama je....Yang paling best...dua-dua kena CERRY BERRY yang agak teruk....So, memandangkan aku tau aku xkan dapat pergi kerja dengan tenang...Lebih baik aku duduk mengadap kesayangan berdua ni....

Hebat x hebat, memang Selasa dan Rabu nan indah itu aku bagaikan ber'CIRITHON' lepas sorang...sorang aku kena kejarkan ke toilet. Pampers untuk 2 hari tu je dah sampai 3 plastik sampah banyaknya....*REDHA

Dan hari ini, kesekian kalinya kami mengadap hospital sebab ubat2 sebelum ni macam xde kesan....Tolong baik semula anakanda2ku skalian...sebab Mami pun dah nak keciritan dah ulang alik ke hospital dan ke jamban...... :'(




8 comments:

LelakiSemalam said...

hehe...kesian..

Hazmin Hamudin said...

Alahai... Kesiannya... Harap semuanya dah kembali normal...

imie fatiema™ said...

hadeii..mmg kesian kalau kena bacteria e-coli, hidrasi jadinya..nape erk..keracunan makanan kot

boni kacak said...

hahaaha..cerry berry... kenapa lah ujudnya perkataan ni.macam kelakar pulak..hehehe

p/s : salah orang ler...saya ni mat rempit je. belum upgrade jadi mat kereta lagi.hehehe

aTy _faRed~ said...

memang selalu kalau sorang kene semua akan kene gak..sekarang..kalau salah sorang mak pak nyer tak sihat..mesti dah risau kene kat anak..
kalau dulu mase bujang dok ngan kuarge..umatnyer ramai...masing2 macam menunggu turn jer nak 'menerima' penyakit..huhu..sebab dah tau..mesti kene gak..;p

O'gosh Iskandar said...

x dapat dikenalpasti punca....sebab orang disekeliling x kena apa2....dema berduaan je kena....nasib dah baik akhirnya...kalau x...seluk poket koyak rabak ni lagi la g usahakan sesuatu yang lain pulak...

Farzlyna Mustafar said...

Sian mami... jgn mami yg kene cherry berry haruslah stop semua production dlm rumah

Namee Roslan said...

sabar ye kak. tiba2 pal semua sakit sekaligus. mudahan skang semua dah sihat . amin.