Wednesday, September 12, 2012

Cara menangani Pendengki 'GANGNAM' style...

B
apak lama x post entri...sampai koi lupa cemana nak bermukadimah pulak....errrr..ASSALAMUALAIKUM semua....Pekaba? sihat x? Raya lagi kan? Selamat hari raya keh....Maap Zahir Batin....Duit raya mau sikit bole...hehe...xyah cakap la apa alasan....bosan pulak awokme sekalian kan....Jadi tgk je la alasan aku ni....Ala2 wordless gitu..

Photo: X lalu nak beraya dah....Iskkkk...

Tu pun x habih2 lagi tu...Saje amek mood nak sambung balik...uhuk!

Sebelum nak cerita apa2...aku nak cuma nak bagitau sikit...aku tau ada stalker kat opis aku ni yang baca blog aku.....xpe..xpe...mmg buat blog nak bagi orang baca kan....kalau x bagi, baik privatekan je...ye x..lagi senang, xyah tulih langsung....So, kalau rasa2 nak dengki2 kat aku...xpun nak p ngadu tentang penulisan aku ni....Silakan...silakan.....I don't mind....serius...!

Ada la orang tu....tempat kejadian xyah cerita la kan....Melalui mukadimah yang 2 perenggan tu pun korang dah boleh agak dah kat mana kejadian tu berlaku..^-^

Orang tu (ni perli nih!) suka sangat jadi Diva ke idola ke aku pun xtau la objektif dia....Kalau cakap nak kuat2...pastu kalau berjalan nak gelek over2 sikit....nak gelak pun sure satu tempat kejadian tu bole dengar bijik butirnya....apa hal ntah...aku sebenarnya xnak la amek tau sangat orang2 berperangai macam ni....sifat aku ni kalau sesapa yang tengok....mesti ingat aku ni sombong xpun kera sumbang....Sebab aku mmg x suka nak amek tau hal orang....Ok tipu, aku amek tau sebenarnya....Tapi xsuka nak p berjalan merata bergosip sakan....Kalau orang cakap ngan aku, aku cakap....Xnak cakap....fine...xde hal....

Back to the objektif cerita aku ni pulak....Al-kisahnya, si polan ni suka sangat dengki kat orang...kalau dia rasa orang tu cantik sikit....dia rasa la...Nanti kemain dia downkan moral orang tu...kata la orang tu gemuk la...pendek la...hitam la....pastu sesapa rapat ngan dia...bole plak dia nak control bagai.....amboi2....xle kawan ngan orang tu la..xle buat ni la.....orang sibuk buat kerja la lagi baik ye dak....xpun, kalau xde keje sangat, layan Facebook ke....layan youtube ke...lagi baik....Dari buat dosa kering kat orang...

Aku ni plak, mula2 malas jugak nak layan...Aku suka je tengok dia sebab macam terhibur sikit tgk perangai dia kalau boring2 tu....tapi bila dia asik highlight kat aku je....Aku buat apa pun x kene...cakap apa pun sampai kat bos....pakai apa pun x kene...x cantik...semua tiru dia konon....Aku pakai hari ni...sok dia pakai pulak sama...berbulu jugak la aku...Jangan la ada sesapa puji aku.....Kang ada la dia lagi nak UP lebih...Aku bukan la nak hadap pujian sangat ke hapa...Tapi aku rasa macam privacy aku terganggu....Semua x kene....Dah aku selalu kene ngadap dia....Agak tensen la kat situ...

Kemuncaknya, satu hari tu aku saje pakai baju yang aku DIY sendiri..pastu kebetulan SIL aku ada hadiahkan handbag mahal berjenama kat aku...En Dadi lagi top up kot atas belikan kasut baru lak lagi....Aku pun saje pakai semua elemen2 tu sekaligus....Ni niat mmg x baik jugak la sebenarnya kan..purposely nak bagi dia jeles.....

Ada hati jugak dia kata baju aku sama ngan dia...Tapi nasib aku dh bgtau awal2 pada orang lain yang puji tu yang baju tu aku DIY sendiri...beg tu aku tunjuk kad warranty lagi...kasut tu pun diorang perasan mmg baru...Nasib...nak sangat kan....X pasal2 kene bantai ngan sorang akak tu sebabnya dah terkantoi dia tipu konon dia ada baju serupa sangat ngan aku...pastu dan2 nak ubah statement kata baju lebih kurang macam tu la sikit.....huh...Last2 terdiam satu hari x dengar suara...Padan!

Aku x suka jadi macam tu sebenarnya...tapi kadang2 kita kene ajar....Tensen gak aku kalau hari2 nak gebang pasal rumah ada swimming pool...nak kene g course renang la....baju mahal la....jam mahal la...pastu nak gelak2 macam orang sewel...nak control2 orang lagi....bila bagi terMALU macam ni baru ada akai...

Orang yang betul2 ADA/MAMPU pun xkan berlagak sangat sampai macam tu la aku rasa..malahan down to earth lagi..Ni nak spotlight tu kalau bole hanya pada dia je....ingat2la ye si polan....umur tu bukan makin muda...xyahla DIVA sangat...Sama2 la belajar berubah ke arah kebaikan....aku pun masih naif lagi...istighfar banyak2 ye kak NAM...

P/s: Nak kene aku betul2 menari ejek dia style GANGNAM agaknya baru nak slowkan perangai tu..huhu

7 comments:

aniswany said...

wahh marah kemain lagi kak..
tapi kan kak,x best la dak2 opis kita baca2 belog kita kan..nak kutuk2 diorang pun xleh..hikhik
lepas tu bole plak dtg tanya,
eh update la belog,lama xbaca entry baru =,=' rasa mcm nk block acc je

O'gosh Iskandar said...

memula akak blog jugak anis...lama2 malas dh....cam xde kebebasan plak...lantak la diorang nak pk cemana pun...ni nak marah ni saje je buat entri spesel...biar dia..haha

Namee Roslan said...

kelakar pula saya baca character macam tu. ingatkan zaman sekolah je ada orang nak berlumba benda remeh macam tu. haiyaaa umur berapa tuu.... :O

Liza Razak said...

ish..ish..ish macam perangai budak2 sekolah pun ada jugak..hehe

imie fatiema™ said...

adess tengah panas erk..relax dear mmg ada spesis yg gitew..takyah layan wokey

boni kacak said...

orang macam ni memang kena bagi sedas tepat kat batang hidung. baru dia tau nak diam.hehehe

aTy _faRed~ said...

wweeiihh...teringat sorang budak kat opis adik ai...die pesen macam dak u cerite tu ar..tapi teruk nyer...die bace blog ai..!! lepas tu ape jer ai tulis die jadikan bahan kat adik ai..marah hokeh..!!! haaa..tapi silap ar...walau ai tak bantai die terang2 macam tu..tapi si selalu kenekan die gak diam2..orang lain tak perasan..die nbace die jer tau...huhu..macamane ai tau..?? sebab die cerite kat kawan baik adik ai tu..pulak....adeeyyhh...macam2 kan..ai selalu sakat adik ai..budak tu peminat die ar tu..tu pasal ape saje pasal die termasuk blog kakak die pon dak tu nak amik tau kan...eerrr.....ai rase ar..heheh
neway...memang sakit hati ngan orang2 macam ni...siyes...