Monday, September 24, 2012

KL untuk Anak2: KLCC

A
ssalamualaikum semua....Pagi2 ni setkan niat supaya berfikiran baik2 dan ceria2 je selalu walaupun akan ada je benda2 yang nak datang tu buat korang hilang akal....jangan salahkan si ISNIN sebab dia cuma jalankan tanggungjawab dia je...Kita yang handle diri kita x kira hari apa pun..kan..kan..kan...

Well, aku saja nak cerita2 sikit pada yang selalu 'jem' kepala otak tu terutamanya bila nak jalan2 around KL. Terutama sekali bila nak bawak anak kecik sama...Maklumla..KL ni kan bandar besar...ahad pun jem....Mmg bosan kalau mmg dah hari2 mengadap KL ni...tapi, sebenarnya banyak sangat tempat2 menarik kat KL ni...aku yang dah lama dok sini pun banyak x habih2 explore lagi...

Pada mak bapak yang bila time ujung2 bulan tu dah kejung otak xtau nak pegi mana kan....fulus plak cukup2 je tgg gaji...Tapi anak2 tu dah meroyan plak nak ajak keluar jugak...Meh aku cadangkan KLCC...Apa? mesti korang bajet lagi la rabak poket korang....

KLCC yang aku nak cadangkan ni bukan dalam KLCC ye puan2...Tapi luar KLCC...Aha! Yang kat taman tu....Bagi aku, mmg weekend aku kalau xde pape, mmg mostly ada la kat sini....Tapi bukan merewang satu taman tu ye....Kitorang cuma bawak anak2 kat kolam mandi budak2 ni je...

Bergerak ke POOL idaman

Xpe....saya bole jalan sendiri la...#.apaadahalkan...

Kalau kena timing x baik....mmg ramai jugak la....
Tapi Adean apa ada hal...janji dia bole merangkak sesuka hati dia

Arell lak ngah praktis poco2 sorang2....

Kalau gamba ni HD dah lama aku framekan.....

Mandi sampai lebam....
Aku lak sampai lencun...tu tukang jaga je tu...isk

Bila la Arell nak sudah ni...*boring


Bersedia nak 'menghumban' semula...
Mesti mak2 yang concern tu akan tertanya2 wether air kat sini bersih ke x...well, anak2 aku ada kulit sensitif jugak la...even aku sendiri kalau x kena sikit je dah gatal2..Tapi Alhamdulillah, xde pape berlaku...riang ria je semua....Plus, kat sini ada security yang jaga sekitar pool ni...so, watch your step dan jangan main tibai je jalan pakai selipar ke kasut sana sini...ada part2 yang x bole ye cik...Lagi satu, kalau tgh otw tu dh nampak ujan setitik ke...xyah la pegi dah...sebab mmg x dibenarkan pun masuk kawasan ni walau hujan renyai sekalipun....dh betul2 berhenti hujan setitik pun tarak, baru bole masuk...

Yang penting, jangan lupa bawak la makanan sikit buat lapik perut. Sebab bila dah mandi2 tu konfom lapa je nanti...Tapi xyah la sampai tahap berkelah bawak nasi beriani bagai pulak....Kalo reti nak mengemas, xpela jugak...ni kadang tu pampers anak pun malas nak angkat....harap yang perihatin je buat....overall, kawasan ni sentiasa terjaga bersih...so, dun worry k...Yang nak kena worrynya, bila anak2 meroyan xmau balik je..hehe

Sesekali bawak la anak2 tu datang sini eh...Xyah la harapkan pool kat rumah je...bosan gak oi...Jom cuti2 KL pulak...

Mood sentap kene balik...hehe

9 comments:

Mooniqueen said...

Tak pernah lagi gi pool klcc ni... Tengok mcm best je untuk bawak budak2 kan...

Mrs. Norrie said...

samalah dgn anak saya pun, nak pegi mandi jauh2 malas nak bawak, KLCC jugaklah dituju

Hazmin Hamudin said...

Tiap-tiap hari pegi balik kerja mengadap KLCC ni. Nasib la dah besar. Kalau tak dah terjun skali kolam tu. Kih3

O'gosh Iskandar said...

Mooniqueen: Best la jugak untuk kanak2....kita orang dewasa xle mandi dalam ni...teman je bole la...tapi kalau berani....sambil2 teman tu buat2 la selam jugak...haha

Mrs Norrie: eh..eh...ntah2 kita ada jumpa jugak kot ye..

Hazmin: saya pun hari2 ngadap KLCC ni...tapi dah anak2 sibuk nak jalan2....dah xtau mana nak pegi....kat sini ok la diorang jadi leka...kalau x...mintak mainan je kejenya...botak dah membeli je..

boni kacak said...

eh.. kenapa saya tak tau pasal keujudan kolam ni???? wah.. banyak yang saya tak update ni.. ketinggalan jauh...

p/s : pewwitt. nampak lain la blog ni.hehe

Farzlyna Mustafar said...

ni free ke?

O'gosh Iskandar said...

Boni: Sbb saya tau ada jugak yang xtau la saya buat entri ni....org dah dekat2 sini lekeh2kan je....haha

Farzlyna: Free je.....facilities pun sume lengkap...tu yang best tu...

Nini D.. said...

hahahaha...
gambar akhir tu memang nampak sangat sentapnya.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Mmg best utk kanak2...dpt kat yayan, maunyer dia xnk balik, ekeke...