Thursday, July 12, 2012

TQ Rizalman...

H
ari ni dan semalam memanjang tersengih2...mesti sangat terasa ohsem memandangkan aku dah dapat benda yang diidam2kan...senyum sampai ke telinga je la 'mak jem' kan...memandangkan x lama lagi raya...(amboi puasa pun belum lagi....)semua pun dah semangat raya kan...konfem la persediaan dah buat awal2...nak2 orang yang 'kais2' macam aku ni...

Setiap bulan seawal bulan 1 lagi dah start prepare sikit2....bulan ni beli kain baju aku..bulan depan beli kain baju anak2 ngan En Dadi plak....Nape x beli sekali? sebabnya mahal...harga kain je dah bole buat makan sebulan...nak2 kalau terkena promoter yang pandai memaksa macam kat Jakel tu...mau rabak poket nak hadap beli sekaligus...Jadi cara bijak yang dapat aku pikirkan...adalah beli dan prepare berperingkat2...

Dalam pada planning baik nak berperingkat2 tu kan jadi plak satu masalah...kain yang aku beli hasil 'keracunan berbisa' di Jakel untuk buat baju aku tu si Tailor dah salah buat....Dah 3 taun kot...sejak kawen ni je aku hantar tailor nak buat baju....Sebelum kawen, aku mana ada beraya...beraya kat tempat kerja adala...Ni kene buat pun sebab aku xnak pening2 kepala cari kaler matching satu family....ye adik2 sekalian...family ahkak raya kene sedondon ye....tapi baru 3 tahun dah bosan tema sedondon ni....huh

So, disebabkan baju tu sangat x puas hati nak pakai...makanya kene jugak la beli baju kan...plan aku nak cari baju tuk raya pertama je sebab aku bukan jenis pakai baju kurung...maklumla...ai kan pegi keje ngan moto...cam x best je naik moto pakai kain...nanti banyak sangat pakaian tambahan nak kene pakai sebab nak cover sana sini terutamanya betis sampai lutut...betterla ai pakai yang ganas2 sikit..heee

Dah settle beli baju raya hari pertama yang setema ngan En Dadi and anak2...semalam terbaca plak kat blog Lyna  ngan Rizalman yang En Rizalman telah bermurah hati tahun ni untuk bagi orang ramai memiliki baju2 sentuhan air tangan dia...harga mmg mampu milik..sebab sebelum ni kalau x retis or Tengku or Datin..jangan harap la dapat beli...paling kuat, bole google je la baju2 dia untuk anta pada tailor suruh tiru design macam yang dia buat...

Mulai 7  Julai 2012 and for a limited time je..silalah serang Tesco2 berdekatan seperti: Ampang, Mutiara Damansara, Kota Bahru, Paradigm Mall, Seremban 2, Desa Tebrau, Tanjung Pinang, Melaka, Shah Alam, Station 18, Puchong, Taiping, Seri Alam, Kepong, Penang, Kajang, Setia Alam, SP Selatan, Mergong, dan Nilai. Range harga dari RM180 - Rm250. 

Aku berkenan yang amat sampai rasa nak 'curang' je ngan En Dadi dengan pakai baju Rizalman ni hari 1st Raya nanti...tapi memandangkan dia dah sungguh2 melayan aku semalam sebab sejak aku baca tu x henti2 aku bercakap pasal baju Rizalman dan kerisauan aku kalau2 habis kan...Dia melayan je aku ajak pegi tesco Ampang time lunch....Agaknya supaya x membawak melarat bercerita pasal Rizalman sampai balik kot....Anyway, mmg terbaik sebab aku dapat gak sambar satu walaupun En Dadi bagi green light beli 2...Amboi...jangan cabar ai..kang ada balik ni kene singgah lagi...lalala. and pada yang berbadan besar..jangan risau ye...aku pun bole pakai saiz M sedangkan selama ni aku pakai saiz L sebab kain selalu pendek...sebenarnya S pun bole masuk..tapi aku nak kain panjang sikit..so, amek la M..kain dia macam stretchy sikit...so, xde masalah...x caya pegi la sesaja try kat Tesco tu...mau terbeli jugak...kuikuikui


Ada 12 Collection semuanya..Dinamakan sebagai 20 by Rizalman bersempena 20 Tahun dia dalam bidang Fesyen ni...Tq Rizalman sebab bermurah hati sampai macam ni...You are my Savior....



Ni antara yang aku berkenan la..ada lagi 6 design...nak tgk pegi cari sendiri kat youtube or pegi Tesco terus....Yang mana satu aku beli...nanti2 la aku reveal...sebab ada insiden rebut merebut time beli tu...saiz M tinggal satu..tapi ada satu minah ni pegi tarik reben tu sampai tanggal..Nak sangat punya pasal aku redha je beli sebab benda kecik je reben tu...Terus 'TING' nak buat project DIY....nanti dah siap aku tunjuk la baju mana....muahaha

P/s: Puas hati sangat....Sampai lenguh dah rahang dok sengih2 dari semalam...En dadi pun dah geleng2 kepala...Nasib la....janji 'Mak Jem' suka bangat!

23 comments:

ReeneeRaaid said...

kalau mcm gini, sampai je kat kl.. i terus serang tesco :P

Lyaa Suriany said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. jealous jealous jealous jealous. okeh dok diam diam dah lya ni

Mooniqueen said...

Mak ai sampai berebut tu?.. Hehehe.

Pearl Kaz said...

berebut2? dah macam cite confession of a shopaholic dah tu.. hihihia

Nini D.. said...

gilerrrrr ah range harga mampu milik rm180....
pitam aku jap..hahahaha

~SHiLA~ said...

tula ramai kate stok baju dia cpt habes.tmbh size kecik²

sebek la raye dlm pantang,so kisah xkisah sgt psl raye.sbb duk umah je kn.hehe

Boni JLL3 said...

pergh!! rizalman tu!!! bukan calang2 orang tu.. maknanya , raya tahun ni sengih sampai ke telinga la ye??hehe

dali said...

eh i pon teringin nak beli, tp mcm u lah baju raya dah siap haha kene carik alasanlah nampaknya

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

fuhhh!selamat stay Tganu...tkde kat sini...huhuhu.klu tak....hehehe

MR Penyubiru said...

klass ko mak jem raya nanti..hehe

Liza Razak said...

saya pun dah tengok baju rizalman tu..nasib baik banyak stok lagi kat tesco puchong..nak beli sepasang minggu depan..hehe

Namee Roslan said...

saya sangat teruja ! :D hehe. tapi mesti ramai yg beli sampai takde stock nnti kan ! :(

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila bkenan yg gambar kedua.. yg kat tengah2 yg hitam tue

imie fatiema © said...

ea lar ada gak aritu terxcited bila dgr rizalman jual bj kat Tesco..mmg nk terjah Tesco tunggu free time jer..dah ada baby ni mmg kena buat preparation awal2 sket kalau bley belum ramadhan nak settle sume

Telor Power said...

mak ai....awalnya persiapan raya kehkehkeh...

owh nak buat DIY ye, harap2 ia nampak lagi beseri :)

Mooniqueen said...

MQ baru je beli tadi... Happy tak terkata... Hehehe..

aniswany said...

ada gak dgr kt tv tu dia kasi harga murah..mampu tgk dari jauh je la...
huuuuu
mesti vouge ah akak raya ni kan...

Sophie Al-Yahya said...

oohh.. bestfriend sy ada cakap pasal baju raya by rizalman ni. memang cantik. & cepat je habis tau..huhu..

♥ Syikin_My ♥ said...

mcm teringin jer nak cari baju rizalman ni, huhu :)

Anonymous said...

Sy ade satu design rizalman collection to letgo.interested please emal me kechik79@gmail.com anis tq

Edy Fee said...

perghh sakan shopping.tp kat jakel byk gak kain best

Ann said...

sy ada baju rizalman itam putih lace nak let go. size L. special price!! :)
en suami terslh bli size. huh.
Bminat? Emel myeongdongsha@yahoo.com

Anonymous said...

Sy pn ada stu design rizalman nak letgo..biru belang2.. Size xl.. Brminat? Email me: alishacollection90@gmail.com