Wednesday, July 11, 2012

Lawak basi...

A
ssalamualaikum kawan2....sejuk je rasa hari ni....ada kene mengena kot kalau ujan kat luar..makanya air-cond opis pun jadi makin mantap...jadi tubuh mantop aku ni pun mulalah terpaksa memproses segala lemak2 supaya aku x sejukbeku...ketaq tangan cheq nak menaip ni weh....

Al-kisah...semalam aku ngan opis-mate ni sibuk ngah menyiapkan application untuk lesen yang nak dekat overdue tarikh luput dia....jadi mmg kalut2 sikitlah...memandangkan tulisan aku ni mmg buruk...ditambah keje menaip je...maka, x sempat la nak praktis tuk melawakan tulisan cakar kuda ni haa....betul ni....ni bukan ayat nak suruh cakap: "Ala..ok lagi tulisan macam tu...I lagi teruk!" kaannn....Sampai mak aku dulu pun penah komplen masa tengok aku buat keje sekolah....tulisan macam ni cemana nak masuk 'U'....and aku punya alasan....itu adalah tulisan doktor.....eceh...doktor sangatla....tulisan doktor pun kiut miut je aku tgk sekarang ni kat medical chit MC tu...oppss....


Ni nampak ni tulisan buruk..
(x bermakna tuan punya pun buruk - tiru ayat YUYU ZULAIKHA sikit)
*pakai kamera hp je la ye...kang kantoi lak dalam opis ni...;D

Ok..back to the story mory...masa ngah sibuk2 'cakar2 kuda' pada borang ni sambil tu mulut mestilah mengomel kan...dah nama pun perempuan...tgk tv pun kene bercakap seiring ngan tv...ni kan pulak buat kerja...kuikuikui..

"Eh...lesen ni expired sama ngan besday aku.."
"Oh ye ke...bila?"
"23 Ogos"
"OOOO..Besda ko bulan Ogos ye"
"Ye la...dah nama pun August kan...xkan lahir bulan September plak.."

Dan feedbacknya adalah yang seperti yang aku agak...


"Kalau ko lahir bulan September...mesti nama ko SEPTEMBERINA kan.."

dan tetiba dia mengomel sorang2...

"Kalau Oktober...OKTOBERINA"

"Kalau November...NOVEMBERINA"

"Kalau Disember...DISEMBERINA"

"Kalau Januari...JANUARINA"

"Kalau Februari...FEBRUARINA"

"Yang ni cam cina sikit"

"Kalau Mac...MACINA"

"Kalau April...APRILINA"

"Kalau May...MAYINA"

"Kalau Jun...JUNINA"

"Kalau Julai...JULAINA"

"HOHOHO...Nak buat nama anak aku camni la kalau dapat satu lagi....Hiiiieeee"

Dah pening buat keje la tu...Ntah hape2 dia merepek..yang aku ni kene dengar je la...dahla x kreatif...memandai plak tu boh segala '-INA' kat belakang tu...32 tahun...siyes bosan kot dengar lawak ni....Aku bukan marah orang nak buat lawak macam ni....come on la...sila think out of the box sikit boleh? Boh la sedap2 sikit...sejuk jugak la telinga aku dengar...setakat tambah '-INA' tu taun '80an bole la...

P\s: Biar cliche..jangan basi..huhu

12 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Tingat pulak kat kawan yang all her siblings ader name bulan, hehhe...Septembia, Oktovia...hehehe...kelakar...:)

sHeRrY said...

was here

aTy _faRed~ said...

Haaa...tu nak tanyer ni..betul ek name u Augustina...?? i dok carik name betul u ape..heheh..sowi ar..;)

O'gosh said...

yeap....nama ai mmg Augustina....yang dalam e-mail tu nama penuh ar tu...huhu

DEL said...

hahahha opss sori tergelak pulak!!

Nini D.. said...

aku suka nama ko...lain dari yg lain..eksotik gituuuuu

faiz fakhirin said...

adehhhh...kalo semua na..kalo ending ngn nu

Boni JLL3 said...

hahaaha.. hadoi.. tapi memang nama awak augustina ye?? wah. unik ni

Telor Power said...

kalau diletakan nama sebegini pada anak di masyarakat malaysia terutama dikalangan melayu..... ok boleh pengsan jap
terasa sgt pelik la

Lyaa Suriany said...

WAH. baru tau nama akk.
unique la kak.

MR Penyubiru said...

tulisan kita lebih kurang sama aa.. bertaraf doktor..hehe

Namee Roslan said...

eh cool apa nama macam tu. memang jarang nak jumpa. hehe. unik ! :D