Friday, July 27, 2012

Diam membizi...

S
alam Ramadhan semua....mintak maaf la lama sgt berdiam diri....mula2 puasa ni mmg la bz sesangat....nak tolong handle majlis berbuka puasa ngan anak2 yatim lagi...nak handle buat design t-shirt untuk projek lagi....ketar tangan pun x abis2 lagi dek kerana membeli barang2 makanan untuk sedekah semalam...caya x caya, 6 troli darab 2 trip jugakla bershopping tuk diorang....haih..

Apapun...harap2 semua dah steady berpuasa sebab hari ni pun dah hari ke 7 kita berpuasa....maknanya, x lama lagi rayalah pulak....alahai..rumah tunggang langgang lagi....macam x sempat jer nak sorok kemas segala habuk2...setting rumah untuk raya...haha..

Perasan x makanan kat Bazaar Ramadhan makin tahun makin mahal Ya-Rabbi kannn....geram ahkak yang baru je nak ngelat masak2 tahun ni....nampaknya terpaksa la jugak berkejar balik masak....elok plak sampai rumah lepas selit2 'Jem Luarbiasa' time2 bulan puasa ni...+ amek anak semua...sampai rumah bersih kul 6.30  petang jugak...En Dadi begitu memberangsangkan berdiri tepi dapur dengan kata2 semangat sambil tangan buat ala2 gaya nasyid: "Anda ada masa 30 saat untuk menyiapkan hidangan ini"...Konon2 Masterchef sangat la tu..siap bagi2 timing plak....sabo je la..

Anyway, dalam seminggu ni 2 kali jugak la fail masak sebab banyak sangat keje sampai longlai lutut dibuatnya...Nasib posa x longlai sama....cam budak2 plak kan...Nampak sangat xde motif cerita aku hari ni...k la, xmo merepek banyak2...gamba xde..cerita xde...kepam je rupa muka korang baca nanti....

Till then, walaupun dah terlambat....aku still nak ucapkan:


Selamat Berpuasa



9 comments:

Nini D.. said...

xpe..ko boleh!

aku setakat ni masih berjaya mengekang nafsu utk mentawaf bazaar ramadhan..
stendetlah..selalu perasan aku masak lagik sedap dari diaorg.hahaha

aTy _faRed~ said...

betul ar..memang makanan makin mahal giler..!!!! nak masak terkejar2 gak..walau balik awal..tetap same sampai kol 6 lebih gak..betul ar..ngan jem yang luar biasa..ngan nak amik anak plus sembang sikit2 ngan baby sitter tu..heheh..bukak pose redho laki ai makan ape yang ade..;p

Outbound di malang said...

salam kenal sobat :)
Nice blog :)
Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

imie fatiema © said...

salam ramadhan dear..betullah rege makanan kat bazar makin melambung.. rege boufet pun naik gak

Boni Kacak said...

betul tu.. makin mahal la makanan kat bazar... rasa2nya kalau membeli hari2, habis gaji beli juadah bazar ramadhan je

Boni Kacak said...

lupa nak wish.. selamat berpuasa juga.. dan baru 7 hari berpuasa, lambat lagi nak raya lah.hahaha :P

Farzlyna Mustafar said...

salam ramadhan babe..

Anonymous said...

Thats good, your blog is cool, i like it. Thanks for the efforts my friend.

Namee Roslan said...

patutu bulan puasa bagi lah murah sikit... beramal sambil berniaga. kan bagus gitewww. hehe