Tuesday, July 31, 2012

OME sangat

A
ssalamualaikum semua....pagi yang basah harini...bukan basah lain ye..basah dek ujan je...dah sebelas hari kita puasa....brapa banyak dah bazaar ramadhan yang korang tawaf? x kira la siang ke malam ke...yang purposely berniaga sebab Ramadhan dan raya tu kira Bazaar Ramadhan la tu kan..

As for me, aku g bazaar ramadhan sebab nak beli kuih je la...tu pun kalo berkenan....sebab aku pandai masak ala2 je..kuih plak langsung x pandai..tapi elok jugak la...kang kalu sume pandai...ngan aku2 sekali sibuk lak nak berniaga sebab bajet kuih aku buat sedap...sapa plak yang nak beli kalau xde orang2 macam aku ni...muehehehe...

Kalau pegi Bazaar tu kan...konfom ramai je yang bukan Islam pun bertepek sama...ngalahkan kita lak berebut...kalau dtg angin kuskus aku ni...jadi gak la round2 sekitar Bukit Bintang punya Bazaar Ramadhan... saje nak ubah2 selera...

Kat sini banyak gila la mat2 saleh 'peghak' yang macam pelik kot nape ramai sangat orang bertepek2 kat gerai2 tepi jalan ni..lagipun, diorang ni kalau perasan, mmg adventurous...kalau bole sume nak try...bagus je...x pilih2 makanan....

Dalam pada aku round2 satu hari tu...ada plak tetiba satu suara tu terjerit2: "Chicken Fire!...Chicken Fire..."
Ingatkan menatang apa la 'Chicken Fire tu...siap ramai la terjenguk2 kat gerai dia...ayam dia terbakar ke..pelik, tapi x nampak api besar plak...


Saje nak kasi yang lemah iman tu 'goyang'....lalala

Rerupanya dia nak promote la benda yang dia jual tu: AYAM BAKAR rupanya.....kan ramai mat2 saleh datang jugak kat situ....adoi....abang ni bikin panas la...buat gelabah ai je tau...Nasib x jerit "BURNED CHICKEN" ke hapa....Orang ramai cam geleng2 pala jap kat abang tu....

"GRILLED CHICKEN la bang"
Er...tu angan2 la konon nak betulkan abang tu...
Hehe


8 comments:

Lyaa Suriany said...

ingat ape la
aym bakar
rupanye

Zana Adieyza said...

Chicken fire??? first time dengar.. hihihi.. macam2 utk tarik pelanggan singgah membeli..

nice blog dear.. salam kenal dari zana..

aniswany said...

anis baru 1 bazar je tawaf hari2,tu pun sbb dkt ngn opis.hari2 bebuka kt opis..kesian betol :'(

salam ramadhan kak..hehe xtelambat lg kan =D

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

oh mak aihh...nama chicken..kemain lagik...ekekke

imie fatiema © said...

hehe chicken fire erk..kelass giteww

Boni Kacak said...

hahaha.. chicken fire??hehehe

Liza Razak said...

hadoii..ingatkan apa la chicken fire tu..rupa-rupanya abang tu buat direct translation..adehh..rasa nak tepuk je dahi abang tu

Namee Roslan said...

chicken fire ???? hahahahahah. kelakar la abang tu !