Wednesday, June 6, 2012

Talented...

S
apa pernah menonton British Got Talent? Atau yang seumpamanya la...X kisah la samada America ke..Australia punya ke...Perasan x kita selalu secara x langsung sceptical dengan rupa paras...Kalau tengok, mesti kenal Susan Boyle...Steven Hall...Eugene malah ramai lagi....X payah susah2 la...tengok je audition Mentor ke..American Idol ke...Mesti ada rupa2 yang kita tengok kita boleh agak bakatnya sampai ke mana...Kadang2..bukan sebab xde bakat...tapi sebab kita yang terlalu ,mementingkan rupa paras sangat kot...padahal nyanyi xde apa pun..Lebih keLAUT dari yang dah ada kat laut tu selalunya...

Malas nak cakap banyak la...ni beberapa Inspirational Video yang aku jumpa di mana kita sebenarnya patut bagi peluang sama rata pada semua orang...maybe a bit panjang sikit video ni...kalau ada masa tgkla...This is not the BEST video..tapi pada aku, cukup memberi inspirasi dan selalu jadi mood booster time2 aku 'down'..




Dalam banyak2 ni....yang bawah ni paling TALENTED sangat..
#tangankatbahumatakeatas

Walaupun agak mencemarkan blog aku...xpela...sekali sekala...hehe




Kalau korang bebetul tengok, perasan x rupa semua keLAUT..tapi talent meLAUT...Well, at least something different...Xdelah bila orang kata bakat tu memanjang kena menyanyi je...bosan gak...bersepah dah penyanyi sana sini...So, entertainment2 macam ni negara2 lain dah lama develop dah..kita setakat baru ada Raja Lawak...Raja Masak...

Aku x kata Raja Lawak tu x bagus...Masterchef tu pun bagus gak...Tapi nampak sangat orang Malaysia ni mendahagakan Entertainment...Sebab kita sanggup upgrade bil ASTRO tu semata2 nak tgk rancangan ulangan Raja Lawak...Maharaja Lawak..Masterchef...benda2 macam tu je...Bila ada benda2 pelik macam ni layan gak kan...

    10 comments:

    Boni JLL3 said...

    betul! setuju dengan ogosh! :)

    MR Penyubiru said...

    betul tu..setuju jugak.. kita dah bosan dgn hiburan nyanyian dan mahukan sesuatu yg lain dan unik.. tapi aku still tak upgrade astro..subscribe yg biasa jer..

    Nini D.. said...

    setakat ni aku blom melanggan astro warna lagik..ate,nk buat camne..aku gilakan cerita korea :)

    YaYaNsMuM a.k.a YM said...

    YM pun selalu tgk BGT...best!semuanya talented!Show omputeh, makin lama makin talented tu yg buat org tak bosan...show kita??huhu...malas nak komen...ekeke

    aniswany said...

    astr0 = cita ulangan :)

    anamizu kaito said...

    hai Ogosh.. first time ke sini..hehe
    aah betol3! cik ana stuju..
    mcm cik ana ni dok dgn fmily,
    abah tak bg psg Astro.. sgt
    mmbazir katenye sbb ulang2 je..
    so mmg takde astro la..tgk je
    la TV1,TV2,TV3,ALhijrah,TV9,8TV..
    and TV9 dihatiku..hehe



    malaysia baru la nak amek idea2
    luar..tp mostly entertainment..
    smue nk untung je..hurmm~





    slm kenal,
    cik ana

    Liza Razak said...

    british got talent ni best gile! kadang2 sampai boleh menangis sbb terharu sgt..hehe

    Telor Power said...

    alamak dah lama tak tgk astro

    hehehehe


    salam kenal ya. TQ kerana jengah dtg ke blog hamba tu

    Lizzie Yasmin said...

    Errrg, yang last skali tue, sapa nak pakai mic dia? errrrrrrr.

    Namee Roslan said...

    yang pasal ulangan raja lawak semua tu betul. hehe. em kat America, talent diorang banyak sgt. kalau juara kat Malaysia ni pun kira cikai la nak kalau nak banding dengan kat sana. yg namee suka..kat sana tak penting rupa.asal bakat ada, mesti bolehhh...