Tuesday, June 26, 2012

Kuat..

A
ssalamualaikum...lama rasa x berceloteh kan...mmg bz tahap xdak tahap dah kot...maklumla..keje aku ni kalau time xde keje sampai meleleh air liur basi dibuatnya....kalau time ada tu, sampai x terkejar nak buat...anyway, buat masa sekarang ni ai tengah free..jadi bolehlah 'mengular' kan..hahaha..

Saat ni aku tengah bzkan diri untuk prepare bertukar kerjaya pulak....well, bukan benda baru pun..dah banyak kali cuba..tapi x penah berjaya...Tapi itu bukan penyebab tuk aku give up macam tu je...Sebab keinginan aku tuk melibatkan diri 100% dalam tumbesaran anak2 adalah melebihi segala2nya...Alhamdulillah...

Bersyukur tu bukan sebab dah dapat apa yang dihajati..semua tu masih dalam perancangan lagi...banyak sangat preparation yang perlu dibuat...banyak sangat yang perlu dipelajari lagi...Ke arah pembaikan diri pun masih banyak perubahan yang perlu dilakukan...sapa yang kenal aku tau la aku ni bukan yang baik amat muda2 dulu...Aku sedang mencuba ke arah itulah...

Tapi nak berubah ni mmg bukan senang2 je kan..Lagi susah bila orang yang sangka diaorang sangat mengenali kita memperlekeh2kan usaha murni tu...macam aku...sebelum ni mmg aku dah lama pakai tudung...tapi terus terang cakap..xla berapa menjaga sangat...Tapi sejak dah ada hormon MAK2cik ni...tergerak la plak aku kan nak makin 'lebar'kan kain tudung tu mana yang patut...mmg dah benda wajib...toksah la ko kata dah bersedia ke belum kan...cuma kali ni aku rasa aku nak berubah pelan2...takdelah drastik..cuma aku buat ikut keselesaan aku sendiri...apa ingat berubah ni x makan bajet ke...;D

Bila aku cuba berubah, ramai la kawan2 yang sangka diorang kenal aku luar dalam mula bagi komen2 yang negatif...macam...betul ke nak pakai macam tu...ke sebab fesyen je..ke dah kene sound ngan sapa2 suruh aku berubah...siap tanya aku sihat ke x pun ada...pastu gelak2 tu toksah cakap la...Lepas tu mesti nak ungkit keBODOHan masa silam kita dulu..agaknya seronok memalukan orang kot...

Kawan ke macam tu...kawan la kot...sebab kawan zaman sekarang ni mmg macam tu...kawan yang sebenarnya banyak melukakan hati kita...yang lagi kita panggil BFF tu la paling x memberi inspirasi...kenapa? sebab diorang ingat bila diorang dah kenal kita lama sangat..jadi dia tau future kita macam mana...bukan diorang je..kadang2 kita pun ada perangai macam tu..Aku x kata semua...tapi bila dah terlalu rapat, kita kadang2 x sedar kita melukakan hati kawan2 kita sendiri...baik dari segi kata2 mahupun perbuatan...

Aku ni jenis x banyak kawan2 rapat...tapi kalau aku rapat..yang tu je la aku hadap...sakit ati ke x...terasa ke apa2...sebab dah biasa sangat ngan luka2 tu..kita redha je la..doa je la hati kita kuat..sebab tu semua dugaan kan..Insyaallah, apa yang baik tu, Allah sentiasa perkenankan...

Lama rasanya aku x tepek muka aku dalam blog ni kan...sapa nak tengok double chin aku...angkat tangan...!
Ok...tgk la....komen lelebih pasal double-chin gue...GUE saman lu orang macam Neelofa nak saman Anzalna..hehe

Gambar satu family la kan...
Bila dah x bujang...malahan x berapa maintain..
Perlulah tempek gambar family supaya camouflage sikit..
huhuhu

P/s: Tajuk macam xde kene mengena je kan...hehe



7 comments:

Nini D.. said...

tipulah kalo kata tak sedih bila bff buat kita macam tu...aku pon kategori tak ramai kawan rapat..kengkawan mmg ramai tapi yg masuk kategori sahabat mmg kene tapis habis-habisan dgn aku..kalo bilang ikut jari yg aku ada,..sahabat aku ada kot cukup2 seploh jari aje.sahabat dunia akhirat yg sama2 jatuh bangun...kalo ko rasa bff ko sumer tu buat ko hangen jer...roger2 la aku...kalo nk kasik pinjam telinga & kongsi air mata,insyaAllah takde hal :)

O'gosh said...

Alhamdulillah..thanks...sebab tu aku suka berblog..walaupun kadang2 down..tapi aku tau kat blog lagi ramai kawan2 yang membina dari membunuh...from the minute i got ur phone number aku dh tau ko ni species 'lagha' ble buat kawan punya...

Lyaa Suriany said...

oh benda mcm ni dah jadi mcm common kan agak
bila kita nak berubah
kita hrp kan support dr kwn2
bkn condem
tp yg pnting
akk kuat kan ht.

aTy _faRed~ said...

buat bende baik memang banyak dugaan..memang kene kuat dan gigih..:)

Liza Razak said...

standard bile nak berubah ke arah kebaikan, akan ada yang tak suka. x pe sis..yang penting niat kita tu baik. orang nak kata biarkan je

mama pipie said...

salam.. sabar byk2 k.. mmg susah nak puaskan ati semuanya org.. kesimpulannyer.. puaskan ati sendiri dulu yer

aniswany said...

anis pun dh start betudung nih,pastu skang tringin sgt2 nk pakai tudung labuh.hihi tapi tu lah,bila ckp cmtu ramai yg dok perli2 kan..so typical malay ==' huh kdg2 rasa mcm nk dudok kt jepun je.aik tetibe'