Wednesday, May 30, 2012

Penangan FACEBOOK

A
l-kisah....Rata2 yang selalu baca blog aku tau kot aku time balik kerja akan gigihkan kaki berjalan ke opis En Dadi sebab nak mengeSAVEkan setengah jam yang bermakna...Lagi satu sebab gigih berjalan opkos la dengan harapan bila dah menapak berKILO2meter tu..aku akan dapat mengekalkan getah2 di body lepas beranak 2 ni kan...Ok..silakan muntah...! 

Selalu perjalanan aku dari Jalan Yap Kwan Seng ke Pavilion tu aku lalu luar KLCC je la...kang kalo lalu dalam kang..for sure lambat sampai sebab banyak sangat 'Pit Stop'nya...Banyak dugaan yang aku x berapa mampu nak tempuhi bila dah ada dalam KLCC tu....Kalau Hujan je aku menapak ikut tunnel Aquaria tu..So, sapa2 yang lalu lalang kat kawasan2 tersebut time2 balik keje tu..halo2 la ai okeh..kot2 bole kita ngeteh ke..hehehe

Macam biasa aku jalan kat tepi KLCC tu banyak la 'makhluk perosak' aka perokok tegar yang dok pish-posh sedut-hembus-sedut-hembus sampai berkepoi2 macam nak terbakar KLCC tu...Don't get me wrong ya..aku bahasakan 'Makhluk perosak' bukan sebab hina sangat ko nak isap rokok tu...Perosak sebab merosakkan paru2 sendiri dan peparu orang lain...tu maksud aku perosak....Aku pun xde la nak bajet bagus sangat...En Dadi sendiri pun makhluk perosak jugak..hehe...


Back to the story..Satu hari tu aku lalu macam biasa kat tepi bahagian luar KLCC yang x pernah lengang ngan 'Makhluk2 perosak' tu...ada la plak sekumpulan adik2...(lelaki2 yang aku bajet lebih muda dari aku...bukan species lain tau.) dok melepak sampai terhalang laluan aku...Sementara aku struggle nak lalu tu satu mamat ni aku xtau la dia rabun kot x nampak betapa AKAKnya aku pada dia...Elok plak dia mengusik say "Hi" ngan nak no telefon...Sebagai bini orang yang setia (kan...) mestilah aku x layan...hehe

Elok je aku lepas dari pandangan mata BOYA budak tu..dan2 dia "Fewwittt" beramai2...siap "Fuiyo2" lagi...BOYA sangat budak2 ni tau....sabar je la ai....Then x disangka2 diorang ramai2 cakap "LIKE..LIKE..LIKE.." banyak2 kali....Hampeh betoi la....Time tu jugak rasa nak bertukar pakai jubah walaupun aku tau pakaian aku masa tu xde seksi mana.....Jalan pun keras kejung xde la lenggok Kak Limah pun..aku toleh kebelakang tengok bebudak tu angkat tangan buat Thumbs Up macam Facebook tu...cis!

Bila aku cerita kat En Dadi, apalagi....kene jeling le...Jeles la tu...x bangga pun..memang salah aku agaknya...Aku x suka pakai Cincin kawen...Sebab MIL bagi cincin emas...Aku ni mana lalu sangat ngan barang2 kemas yang daripada EMAS ni....En Dadi kadang2 tanya jugak nape aku x pakai...Aku jawab, aku nak dia belikan yang lain...Sebab aku x suka emas..dia bukan xtau...Konon aku keras hati xnak pakai...Dia nak belikan la...Padan muka aku diperlekehkan dek bebudak BOYA tu...

Sekarang aku dah insaf..hari2 aku pakai dah cincin kawen tu walaupun aku x suka....Terpaksa la pakai sementara nak memujuk En Dadi belikan cincin lain buat tanda kot...Kalu x..kene pakai papan tanda macam ni la gamaknya kot...


DILARANG MENGORAT
(SAYA IBU BERANAK DUA)

Maybe bebudak tu nak ngusik je..tapi jangan la sampai macam tu dik oi...Malu woo orang tengok...rasa macam x pakai baju je pulak....Sampai senget2 ai jalan mengcover takut ada yang terlucah ke hape....Lain kali p kacau orang lain...KLCC kot...Xyah nak Fuiyo2 sangatlah.....Kot gersang sangat jangan dok 'terkam muat' je...Kalau macam tu jugak, aku terpaksa la ikut jalan lain....Sekarang pun aku usha dulu bila nak lalu jalan yang sama tau...Kesian x kat aku...

P/s: Ai da bawak payung jugak sekarang....Nakal la kalau nak kena hempuk berDAS2.....


















10 comments:

Nini D.. said...

hahaha....tengok tu..ko jalan walaupon takde lengkak kak limah tapi tetap jgk budak tu nak berkenalan..ko kasik aje no tepon dobot lenkali

Sizzling Suzai said...

hahahha..xbleh blah! wahh akk2 pon brgetah lg tu coz ari2 exercise kn jln berKM..hahha nice kak satu motivasi utk sy ni..hehe =D

O'gosh said...

Nini D: Sms aku no Dobot...Kalu dia
kene LIKE xpe la jugak...dia
kan mmg seksi..hehehe

Sizzling Suzai: Jalan..jangan x
jalan...Tu belom
betul2 nengok akak
LIVE lagik tu..hehehe

Boni JLL3 said...

hahaha..lain macam plak budak2 sekarang ni mengorat.. sampai ada LIKE lagi.. tu ushar apa la gamaknya tu

O'gosh said...

Boni: Awak rasa amendela yang diorang kemaruk sangat nak like tu ye...nasib ramai..kalu sorang je, mmg dah baling kasut dah...

madammondoq said...

eh.. mana cincin kahwin i ek?? (baru nak cari.. huhu..)

onie said...

kalau ada yang sewit sewit .... okay cakap je..add me on twitter,muahahahaha (over)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Hehehe...LIKE-LIKE-LIKE...hehhe.Sabo jelah...tu la, kekadang bebudak nieh tak tgk2 taw...huhu

Liza Razak said...

diorang mesti ingat tak kawin lagi tu..hehe

Namee Roslan said...

biadap betul budak2 tu. budak2 remaja plak yg ngurat . saya takut kalau kena kacau. serious. takut kena kejar.