Thursday, June 28, 2012

Ayam Goreng Kunyit tangkap leleh punya..

A
macam...kecur x tengok gambar ni...ni lunch aku tengah hari ni...Jenuh aku masak ni..Eh..Apahal plak taruk dalam polisterine? Well, xde maknanya aku nak post resepi kat korang..sebab ni aku p 'masak' kat lori je...hehe..


Jauh kene jalan weh..adalah 3 blok..kang kurus sapa susah..hehe..nama lunch aku ni mesti ramai yang familiar kan...Ha..ni lah "AYAM GORENG KUNYIT MENANGIS"! Ada 3 jenis...Biasa - Menangis - Jamban..Tengok sambal tu cam sikit je kan...yang aku punya ni "Menangis"..kalau pekena nasi ni memang bole menangis betul tau...


Nama kat lori tu tulis "MAT ROCK AYAM GORENG KUNYIT"...Dia jual dalam lori je kat belakang Lembaga Getah yang berdepan ngan KLCC tu..Tapi kene beratur panjang weh..kalau lambat ko pegi kul 1 misalnya (lambat ke..?), jenuh beratur la...


Ni semua pakat beratur tepi2 jalan..Dah la jalan Yap Kwan Seng ni jem time2 lunch ni..memang jadi tontonan la..nasib tempat dia berniaga tu redup je..Harga pun x mahal..standard 5 hengget...siap letak kicap lagi..macam makan kat umah je despite bekas polisterine tu la kan..

Mesti ramai pelik..Aku kan jarang cerita pasal makanan...tetiba harini tergerak hati lak kan..Sebabnya Aku jarang2 jumpa orang masak pedas yang menepati selera aku...Aku ni 'hardcore' tang part2 pedas ni...Tapi yang ni pedas dia mmg UMMPHHH malahan x mampu plak aku nak handle..

Masa adik tu tanya nak 'menangis' ke 'jamban'...aku cam terpinga jap...aku ada gak underestimate memula..ingat nak cakap la jamban kan..tapi sebab masa tu bajet ayu..malu la plak..so, aku cakap menangis je...Memang menangis la...Nasib x amek yang "Jamban"..Kang jenuh kene pindah tempat dok buat keje dalam jamban...Hehe..Sapa berani meh try...

P/s: Muncung masih pijar nih..!




7 comments:

Boni JLL3 said...

walaweh!! kalau da beratur macam tu kompem sedap tu!!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

jamban??erk??risau pulak nak beli bila dengar word jamban, hehehe. Tapi, best ar kat KL, byk pilihan foods, murah lak tuh.Kalau kat Kerteh nih, aduh!mahal nak ******.huhuhu...seyes!maybe sebab dekat ngan area oil n gas kot, so diorang bajet semua org kayo rayo, nyampah...

Liza Razak said...

ni mesti confirm sedap gile!! bila la nak dapat merasa tapau kat situ

Telor Power said...

pedas sgt ker...kalau pedas aku juga meminatinya hehehe

~SHiLA~ said...

haha name makanan pn kelakar.tp lalu ke nk mkn klu amek yg jamban tu.kang mkn tbayang² pulak.haha

Nini D.. said...

oh tidak.....aku tak berapa tahan pedas..

Rina dan Mia said...

Salam.

Minta izin ye nak copy & paste gambar pasal ayam goreng kunyit jln yap kwan seng ni kat blog saya. TQVM.