Tuesday, September 6, 2011

Sume orang suda hapdet...aku?

Salam Lebaran kawan2..

Well, dah balik start semalam..
Tapi xde mood nak hapdet..
Kenapa?

Bukan sebab x dapat duit raya...
Bukan juga sebab xdek baju raya...
Apatah lagi berkaki ayam di pagi raya...

Cumanya...
Terkilan..Sangat2 bz taun ni sampaikan

Nak bersalam sambil bermaafan pun x sempat
(dah pukul 2 petang baru berkejaran salam semua orang)

Duit raya x sempat tukar kat bank..
(sempat tuka kat FIL RM 50 je..)
Nasib ko la kanak2...
RM2 je sorang...takut tak cukup...

Jadi tukang bancuh air ngan sental pinggan mangkuk
Sepanjang hari...sampai raya ke-4
Sampaikan nak beraya pun x sempat..
Dapat lari setengah jam je g rumah kiri dan kanan...UHUK!

Telan air liur je tengok anak dapat duit raya beriban..
Betul! Jadi tukang kira je la....isk!!

Kene buat keje translating tuk client
Memandangkan rezeki jangan ditolak, 
Musuh jangan dicari...maka aku kene redha 
Demi duit extra...

Yang paling x best...
Mekap hapa sume ble plak tertinggal kat umah..
dah cemananya nak MELAWA menutup cela2 muka ni..
Dah la kulit muka kusam je time peknen ni...
Ades..

Mmg taun ni banyak keFOULan berlaku...
Jadinya, raya aku ala kadar je..
Cuma aku bersyukur
diberikan kudrat tuk terus bertenaga
Sampaikan orang keliling pun lupa 
Kot2 aku x larat nak turun naik dapur ke..
Mengah perut ke...

Alhamdulillah...
Daripada x rasa langsung, dapat juga tempiasnya...
Dapat juga sambil2 lalu tu menyumbat kuih
Tatkala semua hidangan habis sebelum tengahari..

Dan...

Yang paling penting...

Aku masih kat sini
untuk hapdate story the morie...

Budak Kaya Baru kelaparan

Maafkan muka Tukang basuh pinggan tanpa bedak tu

Salaman kilat..

Azam taun depan mesti dapat pakai kebaya di hari raya...uhuk

P/s: Rumah aku banyak lagi kuih...
Meh la datang...

9 comments:

Namee Roslan said...

hehe takpe. rest dulu then update. raya ni memang ramai yg tak update. semalam baru start ramai yg kembali ke dunia nyata :D

Nini D.. said...

kalo umah ko dekat darling..esok jugak aku dtg!

~SHiLA~ said...

xpe time pregy pucat pn ade serinye.hehe

kura said...

gojoh nya budak tu wo hahah

Pupel Liyana said...

selamat hari raya.. tahun ni pupel rasa hari raya sangat hambar.. huhu ramai ckap juga macam tu.

aniswany said...

SELAMAT ARI RAYA AKAK !!

aleen aiden said...

alin pon kelam kabut sgt raya kali nih.xsempat kemane pon.duk kat dapur jadik tukang basuh pinggan jugak.hu3

PinKy MoMMa said...

wahhh comel lote je dia walaupun preggy..jelessss okeh!

sweet kaler uols :)

Liza Razak said...

same laa dgn saya..byk benda penting tertinggal...potong stim betul nk raya..hehe