Friday, September 9, 2011

Bersempena Jumaat Keliwon...

Disebabkan semua TV asik siar cite antoo je
Time raya..meh sini 
Aku pun nak post citer antoo sempena raya..



Sedia?


Bismillah...


Ok, pada suatu malam...
Lepas habis lepak2 kat Mamak Ukay Perdana..
Memasing pun buat2 nguap sebab nak gerak balik..

Masa ni bujang...
So, x kisah je kalau jam waktu tu sudahpun menunjukkan 
Pukul 3 pagi...


So, berangkatla memasing lepas dah collect duit
Tuk membayar apa yang 'ditekedarah' tadi..

Enough for the mukadimah..

Yang sepasang member aku ni..
Adalah awek ngan balak dia..
Diorang gerak balik ke Gombak je pun..
Sebab si balak nak hantar si awek balik dulu
Then baru balik umah dia..
Xla jauh mana..

So, dalam perjalanan
Sepanjang menaiki kereta tu
Masing2 diam x banyak cakap
Maybe sebab dah agak ngantuk..
Sorang pandang kiri..
Sorang ngelamun sambil drive..

Biasala kat Kl ni kan banyak signboard...
Tiba kat satu signboard
Masing2 dah pucat kejap..
Sebab macam ternampak
Tapi x brapa sure..

Betul ke ada benda bertenggek kat atas signboard tu..?
Tapi masing2 x cakap apa-apa...
Tengah berfikir2 samada betul atau x barangkali...
Masa tu Surah Yasin..Al-Fatihah..3-Kul
sume melintas kat kepala..

Sesampainya kat satu simpang depan kawasan rumah si awek...
Baru masing2 bukak mulut...

Awek:
U, nampak apa2 x tadi kat signboard highway.

Balak:
Macam nampak...
(gugup + control macho)

Awek:
 I nampak ada 'benda' rambut panjang 'dreadlock' 
baju 'maxi' putih transparent dok kat atas signboard tu..
(ok, bab 'dreadlock ngan 'maxi' tu aku saje tambah..
saje nak antoo fashionista sket..muehehe)





Balak:
Sama la macam yang I nampak tadi kot..
Dahla..xmo cakap lagi..I nak balik..
(ayat cover nak soh awek dia keluar keta cepat2..)

Si awek pun keluar la keta tu tanpa berkata apa2..
Bye pun xdak..Apatah lagi I lap u..U lap me bagai..

Si Balak masa tu cuba mencari kekuatan..nak drive balik rumah
Yang mana lagi best, terpaksa melalui jalan sama
Walaupun arah yang bertentangan..
Of course la nak pandang gak kan bila dah terlalu tu...

Jadi dia pun menyelongkar la dashboard
Kot2 ada rokok dia ngan Surah Yasin terselit kat situ...

Tengah2 selongkar..

"Awak takut ke...Kalau takut, saya boleh temankan..."


Terkejut bercampur takut..
Si balak tanpa berfikir panjang dan sambil menutup mata
Terus menghala penumbuk paling bertenaga ke arah suara berkenaan

DUSH!!
Hambek kau!!

Tiba2 terdengar...suara yang amat dikenalinya..

"Aww...Samfai ati u tumfuk i..."

Si balak macam tersedar dari realiti cepat2 jengah keluar kereta..
Kelihatan si awek tersepuk dalam longkang
Sambil memegang mulutnya yang berdarah

Balak:
Laa....u ke sayang!!
Sorry! Sorry!
I dah gelabah tadi...
Nape u patah balik...?

Awek:
I kefian kat u..
Kot2 u takot...
Yang u fegi tumfuk I tu kenafe...
(gigi depan patah 2 batang oke..tu cakap macam ala2 Halimah JO-x-Ngang)
(Harap Maklum!!)





Balak:
Ampun yang...

X pasal2 si awek bertunang dalam keadaan rongak taun tu
Sementara nak tunggu gigi palsu dia siap...
Nak buat cemana..
Mak bapak dah panggil sedara mara...
Kene la teruskan jugak..

Amacam...
Keliwon x?
(tanya sambil pegang pipi takut kene lempang...)

Note: Ni kisah benar tau...
Mmg betul2 jadi kat member aku...
Takde kopipes...
Unless membe aku ada blog sendiri dan dah update..


Sekian!

12 comments:

Farzlyna Mustafar said...

kah kah kah.. guling tenggiling aku gelak weh.. series? citer benarkah ini?

O'gosh said...

ye la..aku x tipu....dulu zaman muda2 dari sekolah mmg banyak koleksi cite antoo...plus kawan2 sume sengal2 penakut...cume yang ni mmg agak hampeh sket....hehe

Nini D.. said...

kang kalo aku ketawa kang..tak baik pulak..tapi yg awek dia bijak kemain g kat tingkap apsal...adeiii...

kesian awek dia...tak pasal aje patah gigi..padahal niat dia suci murni nak tolong buah hati

Namee Roslan said...

yeke??? takut nya. tu bahaya kalau kt highway buatnya kita terkejut sgt smpai tak dapat control stereng...? tu yg byk org accident tu..

~SHiLA~ said...

cite betoi ke ni?takot tp bace sambil gelak² gak.haha

O'gosh said...

Percayalah kawan2ku...sesungguhnya haku xtipu...mmg betoi ni..

Atiqah Wadiah said...

citer lawak tp sian kat awek..niat suci tp kena tumbuk ngn balak sndr..alahaiii..hehe :)

Squarecut Ring said...

LOL. I tot cerite rekaan. yang tegur tu pondan ke ape. hahah XD (sebenarnye nak cover cuak) haha. =D

First time dtg ur blog. :D nice blog anyway. ^_^

Edy Zaidi said...

haha...cerita betul ke?lawak2

Pupel Liyana said...

alahai.. sian ilang gigi hehehe

Saiazuan said...

blh jadi direktor filem! hehe

PinKy MoMMa said...

serius seram tapi ada raja lawak pulak ending dia huhu...
kalau tak cakap ni kisah benar..dh ogt amik kt email dah ni hahahaha..

slmt ari raya nok :)