Tuesday, September 13, 2011

Alahai Suamiku..

Situasi 1
Bila keadaan persekitaran tetiba berbau senak

Mami:
"Dadi, bau apa ni...?"

Dadi:
" Entah...mana tau....ayell la tu.."
( a.k.a. Dak Boy)

Mami:
Ye la tu...!



Situasi 2
Tengah pilih2 'extra snack' tuk Dak Boy di TESCO

Mami:
"Dadi, lagi nak bli apa tuk Ayell.."

Dadi:
" Haaa...bli yang ni...Dia suka ni!"
(Sambil angkat satu pek besar 'jajan')
"Ni pun!"

Mami:
Ye la tu...!
(Yang dia amek sume sebab dia lelebih nak makan sebenarnya)




Situasi 3
Bila tetiba terlalu depan kedai GAME

Dadi:
" Kita kena bli ni (PSP @ Set Band Hero)"
"Sian Ayell nak main..."

Mami:
"Ye la tu...!"
(Dari dia baru 'keluar' dah sibuk nak beli..
macam la budak tu dah pandai main sangat)



Situasi 4
Bila sesekali nak plan berjalan jauh2 sikit..

Dadi:
" Kita g Gambang la Raya ke-3 ni.."
"Sian Ayell nak mandi pool"

Mami:
"Bila masa dia cakap..?"
"Bukan dia hari2 mandi 'pool' ke"
(Kolam plastik dalam bilik air)


Dadi:
" Ye la.."
"Malam tadi mimpi dia bole cakap dah.."
"Pastu mintak nak mandi pool kat Gambang"


Mami:
Ye la tu...!




P/S: Bijak! Bijak!



12 comments:

Nini D.. said...

dialog ni cam lebih kurang dialog asbenn aku...

konon anak yang mintak..padahal...hakhak

Lyaa Suriany said...

hahhahahaha
bijak bijak bijak.

~SHiLA~ said...

dakboy jd mangse.hihihi

PinKy MoMMa said...

hahaha dadi amik kesempatan atas ayell ni ;p

biasanyer kan dialog tu wifey kasi kt hubby kan..ni terbalik pulak huhu..

best per yang..layankan jer..suka! ;)

Makbed said...

hahaahahha..sabo je lah laki ko. KAKAKAKAKKAAKKA

O'gosh said...

huhu..macam tu le slalu lebih kurangnya...kengkadang tensen je nak layan...

Namee Roslan said...

comelnya hubby! :D haha, mengalahkan anak plak nk pilih jajan tu. tp dak boy yg banyak jd mangsa je nih :)

Cik Bambam said...

padehal dadi jek yg lebih ek!! ekkekeke

Adylia Qarissa said...

pandainya heheheeeeeeee

ezzu said...

hahaha...mcm si ayah plak yg lebih2...

-Sara- said...

hihikk..mmg bijak sungguh! ;D

aTy _faRed~ said...

memang bija sungguh..!!! kenape tak terus terang...hahaha..takut ek..;p