Monday, September 26, 2011

Perihal nama yang bukan Namewee


Al-kisah...
Kalau berjumpa kanak2 3 beradik ni adalah sangat pening...
Bukan pening2 lalat..
Memandangkan rumah yang diorang duduk adalah 
rumah BANGLO hebak x terkata..
Hinggakan lalat pun segan nak ber'RAYA' gamaknya...
Maka pening2 biasa je la kiranya ngan perangai 'mike2' ni...

Memasing ngan keletah dan perangai yang pelbagai..
Kadang2 nak marah..kadang2 tensen...kadang2 terus sentap..
Biasa2kanla nampaknya...
sebab yang seATOK seNENEK depa (Dak Boy)
ni pun tengah dalam progress
Dan proses membuat Mami dia 
mental ngan genetik turun temurun ni..
Huhu..

Gambar yang tepek tu hanya dapat aku perkenalkan sebagai
ANAK2 SEDARA aku merangkap anak2 abang ipor teman..
(apa cakap belit2...haisyh...)

Yang aku nak ceritakan adalah satu...atau seorang punya hikayat
Yang mana budak lelaki dalam gambar tu 
adalah yang paling kreatif mencipta suasana paling riang
Yang berlaku seminggu lepas..
Di mana perbualan berkisar pasal 'isi perut' aku
Sume nak take part tuk bagi idea..


Idea apa?
Dah tentulah idea nak bagi nama...
Jadi jenuhla juga nak layan...
Memandangkan aku sendiri 
xle nak decide lagi nak pakai nama apa...
Walaupun list dah panjang berjela2..huhu

Dah tentulah bila aku cakap dalam perut ni BOY
Maka En dadi yang akan ditanya dan diasak
Walhal perihal namanya....

Arif:
Pak Lang 
(En Dadi le tu..)
Baby tu nanti nama apa...

En Dadi:
Entah...x pikir lagi...
Arif ada cadangan....?
(sesaja layan bagi dia seronok atau kot2 memang nama yang dia bagi akan berbunyi cemerlang..)

Arif:
Erm...Ha! Arif tau...
Letak la 'Khairul Fahmi Che Mat'
Nanti dia ble terer main bola


(Sobs...bin AZMAN?!!)
(Ni aku yang pikir sambil dengar celoteh diorang)



En Dadi:
(Berfikir jap nak jawap apa...)
Kalau macam tu Pak Lang ada nama yang lagi best....!

Arif:
Nama apa?
'KFCM' la best!!!!

En Dadi:
Ada...
'Mohd MESSI'
Best kan.....hehe

Arif:
Huiyo...hebat2...!

Yang Mak Lang kat tepi ni....
Kene redha je la ngan dua beranak gila bola ni...
hummm..Sabar je la kan...


P/S: Nasib la Dak Boy x pandai cakap lagi..
Kalau x, tatau la apa plak yang dia cadangkan....



6 comments:

Namee Roslan said...

hehe, comelnya ! :D seronok ada budak kecik kan. xmau ask KFCM. :P saya suka nama Arif ! :)

~SHiLA~ said...

xmolah khairul fahmi.haha
anak faizal tahir name zidane lg.kaki bola la tu.hahaha

Liza Razak said...

wahh..semua kasi idea nama berkaitan dengan bola... :)

aTy _faRed~ said...

eerr...tak besh kfcm..nanti bukan jadi player bola jer..kang jadi player lain jugak...ttteetttt.....[istifar cepat] heheh...

Nini D.. said...

memang btol boleh sakit mental layan diaorg..hahaha

Mr PenyuBiru said...

hehe..kalau bersembang ngan berbudak.macam-macam yg tak terpikir di akal kita akan mereka keluarkan.hehe