Thursday, September 22, 2011

Law Of Attraction...

Perkara ni dah berkali2  aku perasan...
Bukan sekali 2...malah berjuta kali kot...
Well, maybe benda tu terlalu instant..
Terlalu spontan sampai kita rasa....
Naaah...biasa la tu...

Tapi bila cuba2 selidik...
Yeap...maybe this is what they called ------
The Law of Attraction kot....

Ok..
Aku ada 5 situasi...
Biasa je...xde gempak2 punya situation
(Nak cakap omputeh ke Melayu ni....Cheis!)
Korang tolong nilai...

Is this tarikan GENDER or peperangan GENDER....?

Situasi 1

(Kejadian berlaku di KLCC)

Lelaki:
Wow! Mahalnya toilet Level 1 ni...
Sampai 2 ringgit?!!!

Perempuan:
Ala...satu level je....
Lagipun, dalam toilet tu ada extra service..
Kuar2 toilet je, ada orang tolong basuhkan tangan..
Tolong lapkan tangan...then sapu losyen...
Kadang2 siap spray mist lagi tau...
Layanan superb pun...
Siap ada hairdryer lagi..

Lelaki:
Huiyooo....bestnya...
Perempuan ke yang buat tu...?
I mean, dalam toilet lelaki tu..

Perempuan:
Xkan la...Kalau toilet lelaki..
Mesti la lelaki yang buat....
Toilet perempuan, of course la perempuan...

Lelaki:
Alaaa...
X best la!!
Baik buat sendiri...


Situasi 2


(Di sebuah klinik)

Lelaki:
Miss, Doc kat sini lelaki ke pompuan?

Perempuan a.k.a Miss:
Malam ni Doc Azie yang on-duty....
Doc baru...

Lelaki:
Haaa...xpe2..cantek la tu!


Situasi 3


(Di tepi jalan bersimpang 3)


Perempuan:
Apsal u bagi muka kat dia...
Sampai kemek bumper u ni, ble nak lebih kurang lagi?


Lelaki:
Hmmm
Nak buat cemana..
Nasib perempuan yang bawak...
Kalau lelaki, mmg I dah belasah tadi...

Situasi 4

Perempuan 1:
Malunya aku tadi...
Doc yang check aku tu sikit punya HENSEM kau..!

Perempuan 2:
Hehe...ko check apa je tadi...

Perempuan 1:
Dia suruh bukak butang baju...
Aku malu la..
Dah la aku nyer b*@#%$ kecik je...
Dia plak tekan2 tanya mana sakit...
Kalau perempuan tu xpe la jugak nak tengok pun...
(or...kalau lelaki x hensem xpe la tengok)

Situasi 5

Janda:
I told u MAN are b#$&*+d!

Lelaki:
Kenapa kak...
Apa dah jadi...

Janda:
Ye la...
Belum habis eddah lagi
dah berkepit ke hulu ke hilir ngan betina gatal tu!!

Lelaki:
Sabar la kak..
Dah perempuan tu pun sama b#$&*+d jugak kan...






--



---



----



-----



See?
Aku x pandai nak terangkan..
Tapi nilah selalu..yang seumur hidup aku dengar dan terperhati..
Cuma kadang2 x perasan benda ni berulang2...

Situasi akan berubah kalau gender pelakunya berubah kan....
Atau mungkin dah x valid lagi dah..
Sebab sekarang..
Orang boleh terATTRACT sesama gender pun..

Bergantung pada korang punya GENDER preferrence...

TEPUK dada....TANYA selera...

P/s:
Dah macam kesusasteraan hape dah aku merepek ni....
Ampun..!

5 comments:

PinKy MoMMa said...

slalu gak mengalami situasi camni hehe..boleh dikatakan ramai yang pernah mengalami dejavu ini kot :)

Mr PenyuBiru said...

hehe.. rasanya normal kut. setiap tindakan berbeza mengikut gender.

Namee Roslan said...

yang penting, lelaki punya law of attraction ni aneh. perempuan at least make sense la jugak! :)

aTy _faRed~ said...

ha'ah kan..selalu jadi disekekiling kite..:)

Pupel Liyana said...

betl.betul.betul