Monday, July 18, 2011

Aktiviti AHAD

Ahad semalam adalah aktiviti yang menggumbirakan
Best sebab xyah masak
Dan best juga dapat makan nasi minyak 

Malas cakap banyak...
Nengok la gamba2 I ni...

Selamat Pengantin Baru Redza & Anne

Muka budak baru bangun tido..
Ngan mak budak yang tersengguk2 
tunggu budak tu bangun tido...
Glamer jap...datang2 orang terkam nak amek gamba dia
Tu yang sorang pandang hulu-sorang ke hilir tu...

Tumpang glamer jap..

Pengantin yang sporting...

Sambil tunggu turn nak bergambo ngan pengantin...
(Sorry En Dadi...I kalau u amek gamba..
I musti x puas ati...pfff)

Akhirnya..
Dah sampai terkehel bahu aku tunggu

Boleh plak ngah2 panas tu air-cond wat hal..
Apa lagi....sesambil tunggu nak tambah gas a/c tu..
Sempat lagi melayan boring

Control panas...

Sama kan muncung diorang...hehe

Buat pengetahuan korang..
Baju tu aku buat sendiri tau..
Bukan beli punya eh..

Walaupun sebenarnya aku bukan reti sangat menjahit..
Tu pun jahit tangan je
Potong kain ngan 'kekot-kekotnya'
Tapi akhirnya jadi jugak...
Inspirasi aku...

Video ni



Maklumla...
Nak beli kot macam susah ngan x sempat je..
Jenuh sehari gak amek masa ngan 'pertolongan'
Dak Boy yang sibuk nak golek2 atas kain
Dok pintal2 benang aku..

Total buat baju tu 
Rm 11 je ....caya x?
(sebab benang ngan gunting dah sedia ada...)
Yang aksesori lain macam inner, tudung gelang tu semua selongkar yang sedia ada je...
x pasal2 dah tertema ngan pengantin...
Selamat poket En dadi x payah blikan baju 
sebab x muat perut
Dan x payah juling2 aku shopping on9 cari baju 
dengan harapan muat
Hehe

7 comments:

~SHiLA~ said...

terornye jait bj sendiri.dress tu mmg cantek.xpenah lg peknen pki bj cmtu,bese pki dgn sua je.tgk o'gosh pki cantek je

eh perot da nmpk la.hehe

O'gosh said...

tu la..x penah pun nak pakai dress2 ni.apatah lagi menjahit...tapi serius mmg hentam je jahit..kalau tgk belah dalam dia mmg kacau bilau..hehe..perut tu mmg nak kasi nampak...(ayat cover sebab xle nak sorok dah...hehe)

Nurulbadiah Lai said...

bestnye kalau pandai jahit..

good2...

cantik plak tu

Mr PenyuBiru said...

lepas ni bleh la ambik tempahan baju raya plak.hehe

NeenaAnuar said...

waa.. pandai jahit baju ek? I jahit sembat jek pandai laa.. uhuhu...

O'gosh said...

x pandai la...sembat le tu..cover kaler itam tu yang cam x nampak je..hehe

Sizzling Suzai said...

wohhh..ade talent la kak..leh lah bkak blogshop jahit2 sendri..hehehhe le la sy jd business partner! =))