Wednesday, June 29, 2011

Pertanyaan yang BENGONG ter'ala2'..

Persoalan yang selalu bermain di pemikiran aku..
Sebenarnya x berapa bengong..
cuma yang tanya tu agak membengongkan...

1st and not the last..
Aku nak mintak maap dulu awal2 ye..
Maybe akan ada yang tersentap dengan soalan ni
Or yang meluat termuntah tetiba....
Diharap dapat baca dan jawab dengan penuh istikhamah...

Soalan ni tentang lelaki..
Situasi berbeza, keadaan sama...
Jadi soalan pun jadi berbeza...

Situasi 1: Sebelum kawen...

Cemana dia bole pregnant lagi? 
X pandai cover betulla..

Situasi 2: Selepas kawen...

Wife ko dah pregnant?
Hebat la kau...!

@

Pregnant lagi?
Dasyat la kau...! 
Baru la jantan..
(Ayat add-on yang selalu aku dengar)

Persoalannya pada aku plak....
Tang sebelum kawen tu mmg la aku x setuju...
So, xmo komen..

Yang pas kawen tu..
Amende yang hebat?
Apa yang jantan...
Bukan 2 2 ada contribute ke..

'Sperma' juta2 pun kalau xde 'telur' dari perempuan tu..
X jadi pape jugak kan...
Jadi? Hebat sangat ke..
Nape bilangan anak menjadi ukuran kehebatan?
Kesian la kat yang punya 'sperma' juta2..
Wife punya 'telur' berganda2...
Tapi tuhan belum bagi keizinan...
Apa x hebat ke lelaki tu...
Atau perempuan tetap jadi penyebab..

Serius..kadang2 bukan bikin panas lagi dah..
Bikin semak....

Sapa x paham angkat tangan....!!
Meh aku sekolahkan secara private...



13 comments:

PinKy MoMMa said...

alamak mak yong marah la..hahaha..
sama2 hebak la senang..

yg belum ada..jgn stress..lom ada rzeki Allah belum nak bagi..ada hikmah stiap yg jadi tu kan ;)

♥Aien Najwa♥ said...

Haaa..yg sebelom kawen pown, i xmao komen juger..hehehe..

lepas kawen..besela laki kn..lumrah la 2..mybe perangai mereka cm2..ambek bende nie positive thinking sudaaa..jgn serabot kn pale kamOo okei..

BDW..senyom selalu tw..hehehe..bykkan bersabar..:)

FaTinFiRDaUs said...

betol2.. ada sperma, tapi xde telur xleyh pregnant gak.. :)

Muhamad Dinie said...

x pham..huahuahua..XD

Pupel Liyana said...

we..malu bace hehe..
www.pupel.blogspot.com

fyna said...

em apa pun perempuan buat diornag xkn pndang..kalau salah ppn di hina..diorng tak salah kan lelaki tp bila mengandung..laki dipuji..macam tu lah..lumrah alam

btw tepong tu boleh dibeli di pasaraya/kedai2 runcit..tapi pakai brand lain pon xpe asalkan ada tulis tepung campuran tempura..nona pon ada rasnya =)

Isteri Encek Bard said...

adeh.. klakar baca entry nie.. tapi ada betulnya gak.. selalu sgt dengar cam nie

Mr PenyuBiru said...

sebenarnya dua-dua hebat...

fadh leyanie said...

ops..budak bawah umur tak boleh baca entry ni..hahaa..

Gen2Merah said...

ehehehehehe.... nak ulas isu ni macam malu plak.. takpalah, aku skadar tersengih baca entri ni (",)

Salam ukhuwah salam kunjung mengunjung ye (",)

PinKy MoMMa said...

mommy...y never update?
still not feeling well? i join ur club boleh hehe ;)

Sizzling Suzai said...

hahhahahh =D akk sy mcm kna angkat tgn jer..hahahhah ok2 y i tau..klu da kawen mmg itulah y kt nak..anak kn? hadoii... =)

btw, kak thanks 4 d link,bru nmpak haiyoo..k pon dh letakkn akknyer kat blog i gak k ^^

░♥si lampu neon♥░ said...

A hahaha huhuhu tu kaki penyebok namanya