Monday, June 27, 2011

Perpisahan yang terubat...

Tajuk ada bunyi macam jejak kasih x...

Actually kes ni terjadi ari Sabtu aritu..
Tapi disebabkan aku dah berIKRAR ngan diri sendiri..
xmau on9 hari minggu, so kene la tunggu Isnin je baru ble update...

Ceritanya cenggini...
Aku ni kecik2 dulu selalu kene pindah sekolah..
Al-maklum...
Walaupun mak aku bukan askar...
Tapi disebabkan beliau terlalu glemer...
Beliau selalu di'offer'kan keje dari satu lokasi ke satu lokasi yang lain..

Bayangkan, sekolah rendah sampai 3 kali tuka..
Sekolah menengah je 2 kali..
Nak wat cemana...
Syurga di bawah tapak kaki ibu..

Sementelah pula arwah papa dah xde..
jadi kene la ikut cakap orang yang bagi makan, ye dak..
Walaupun masa tu xle berapa paham sangat...
ataupun sesaja buat jiwa memberontak
Sebab kene tinggal kengkawan...cikgu sekolah...boipren...
(ye la aku ada bf time ni..rupa pun macam  x cukup zat..ada ati nak ngada2 menggatal....)

Al-kisah..
Sebelum aku dok ngarut lebih lanjut..
Aku p jalan2 sekeluarga ke Mid Valley..
Konon nak la membazir barang sesen 2..

Dah penat berjalan..
and memandangkan bila banyak duit mata aku x rabun ayam 
nak berShopping..
Tekad time tu nak balik le sebab dah kol 3..
Orang pun dah makin ramai bersesak sampai rimas nak berjalan pun asik dilanggar orang...
yang buat2 buta..

Masalahnya..
Dah jarang pegi kan...
Cari parking plak x ingat pintu mana...

Dalam pada fed-up mencari parking tu...
Tetiba ternampak plak muka yang macam dah lama x tengok....
Tapi macam kenal...

Aku buat muka x paham je En Dadi dah tensen...
terus g pegang lengan orang tu...
Nasib la pompuan...
Ada x, mau kene debik lak kang ngan En Dadi...

Nasib baik diorang cam aku
walaupun, it was like ada la dekat 16 taun x jumpa kot..
OMG..tua gilak dah aku...dan juga diorang...
hehe (xnak kene sorang2)

Gamba ni aku dah penah tunjuk dulu..recycle balik..
sebab gamba ni je last yang paling update dengan  depa...

Walaupun berharap dapat jumpa semua yang dalam gamba tu...
tapi TERjumpa 2 orang ni pun dah cukup baik...

Eyna, Elin and aku....
(Pandai x aku nyorok kan perut..hehe)
yang pastinya aku jeles ngan kasut kau Elin....cis..

Dah abeh salam-kiss-berjejak kasih-kiss-salam balik...
Ada la dalam 10 minit..
Kitorang pun membawa haluan memasing....
Memang x puas kalau ikutkan..
Tapi memasing dah komitmen...
ngan palotak aku ngah pening nak ingat pintu tuk pegi tempat parking..




Gambo sampingan....
Sebab dah bersabar ngan aku berjejak kasih tadi...
So, aku pon blanja Dak Boy nek "Bat Mobile"
Nasib En Dadi pun melayan....
Hehe...
P/s:
Hope i'll bumped to the others as well...
Apa la bumped...orang wat gathering ko yang gatai x p...
Nak bump-bump plak...
Hampeh...










7 comments:

PinKy MoMMa said...

mama comelnya kamu yang..aduh jeles k..selim jer ;)

bila kita nak date hehe..

Sizzling Suzai said...

k.ogosh thanks a lot slalu sgh blog sy yerr..terharu sob sob =D haha ngada je kan..neway akk sbg seorg ibu wahhh cantik je tuh..slim je TERCABAR gak sy nih! hahah...xle mkn mlm dh ni~

O'gosh said...

Pinky Momma: mana ada selim..kamera ngan body trick je tu...bole..bole....teringin jugak nak jumpa kengkawan blogger ni...

Sizzling Suzai: trying my best to support kawan2..lebih2 lagi yang favourite..huhu..anyway, jangan sampai x makan...nanti ada Dak Boy macam akak, makan sebaldi nasi pun xpe dah...sebab dia sangat super aktif...penat mengejarnya...ur time will come....

aniswany said...

jejak kasih gitu....bila kita nk jumpa plak akak =p

O'gosh said...

mai KL kalau p KLCC tu info la...opis dekat2 sini ja...huhu

PinKy MoMMa said...

ok nnt i balik kl..i roger u ye yang ;)

nak amik berkat mak yong hahaha

apezs shah said...

Salam

Wah best juga tu... Hari yg tidak terduga...:)