Wednesday, February 16, 2011

Bengang KAW kaw!!

AMARAN!!

Ini adalah kisah benar
Pastinya akan menterasakan sesetengah pihak...
Namun ianya melibatkan perasaan aku
Dan yang sewaktu dengannya...

Ceritanya begini....

Aku telah pergi ke POST OFFICE
Tengah hari jumaat lepas..
Sebab nak tolong bayarkan
 'ROAD TAX' En Dadi...

Keadaan macam biasa
SESAK....

Tapi aku berpikiran POSITIF
Then aku tekan butang A (tteeeettt)
-keluarla nombor...

Sorry la..bukan salah kamera..aku yang salah
tangan 'parkinson' lak time amek gamba

Dahtu aku pun tunggu tanpa rasa curiga
Walaupun aku tengok ramai yang pas tteeeetttt...
Blah..

Tunggu punya tunggu....

Tunggu lagi...

Tunggu lagi...

Tunggu lagi....

Boring...gamba kaki pun aku amek..

Tunggu...

dan tunggu....

Dekat sejam setengah...(11/2 hour to be precise!)

Ugh...!
Ilang sabar dah ni..

Kat TESCO AMPANG nye Post Office pun cenggitu...
Kat AMPANG PARK pun cenggitu....
dah try kat AMPANG POINT pun cenggitu...
xkan nak g seremban lak baru x cenggitu...?!

Aku pun mula saje nak cari pasal...
Bawak kuar kamera..
Then klik2 sana sini sampai orang kat dalam tu
Agaknya takut kalau2 muka depa masuk paper...

*Sila KLIK2 tuk pembesaran 



Referla gamba atas skali kalau nk tau no aku..
Nasib la sapa2 jadi 'mangsa' aku...
Kiri tutup...Kanan apatah lagi....

3 Kaunter....1 je bukak.time LUNCH hour...
yang lain terkedek2 xtau g mana..
Orang punya la ramai leh buat 5 team bola!
Kaunter KANAN..

Tempat 'parcel' pun tutup...
Disebabkan tension yang amat sangat...
Dan takut terbakar lak Post office tu..

Aku BLAH!!!

Sebelum tu aku de saje nak test tengok no terkini...

Parkinson menahan marah...

Now: 1135
My No: 1202

Aku blah dengan ke'KAW'an yang amat sangat...
Sungguh la...
Dah brapa taun aku g post office..
Generally memang camni..
Apakah trainingnya memang camtu...


Atau


nak berserah lagi...


Sesapa ada no PENGARAH POS MALAYSIA x...
Aku nak komplen...

5 comments:

Niza Romli said...

So lembab la kan..
kt mana2 pon sama je.

miss chekleen said...

tebaek punya entry, memane pung same je...lagi2 time dia tutup kaunter..kadang tuh time org ramai pun dia leh wat tak semenggah letak board kaunter 'tutup', pastuh blah ke dalam opis..makan agaknya

O'gosh said...

Huh..tu la pasal...
kalau part nak kena liase ngan post office memang jadi tensen dibuatnya...

CahayaCintaIlahi said...

huhu memang marah nampak
hehe mang standard la post office
pny pengurusan memang slow
g la mane2 post office pun huhu

Lulu caldina said...

sabar sabar...
dah biasa kena..huhu...
bazir jer kaunter banyak, tp tutup memanjang..