Monday, February 14, 2011

Lemah lutut jap...

Lemah lutut jap...
Bukan sebab ternampak
HANTU Kak Limah Balik Rumah ke hape..

Hari ni memang rasa bertuah sangat2...
Nak tau kenapa...

Sebab aku dapat hadiah..
Yang x disangka2...
Aku macam biasa..

Mintak kebenaran bos aku
Nak g ngular kat KLCC
Konon nak tolong En Dadi la..
Bayarkan Road Tax moto dia

Sebab sebelum ni dah 3 kali kot
aku ngan dia cuba g post office..
Tapi 'Hal' post-office tu aku tinggal kejap..
Masih bengang lagi
Sampai malas nak 'Update' pasal tu...

Okeh..
Sambung balik cerita..
Dan dan masa cakap kat bos tu nak g post-office KLCC
Dia macam biasa la..
Sebagai Bos yang berwibawa
Tanya nak g kol bape..
Aku pun tanpa segan silunya
Cakap nak g sekarang...

Tup-tup..
Member hulur Duit...
Baaaanyaaak lak tu..
Terkejut gak..
Tapi budget dia nak soh aku
 p bayarkan bil2 semasa dia ke...

Jangkaan aku meleset..


Bos aku hulur duit tu
Sambil kata..
"Nah...buat belanja kat KLCC"
*Hampir2 terperasan ingat dah jadi mak orang pun
de orang nak ngorat...haha

Kira dia bagi tu cam 'Bonus' la..
Sebab aku kadang2 tolong buatkan keje..

Lemah jap lutut aku..
Berkali2 aku tanya nak make sure
Ye la...4 angka beb!
Bukan 20-30 hengget..

Ni la namanya rezeki...

Maybe balasan baik kalau kita ikhlas buat keje ngan JUJUR..


ALHAMDULILLAH

Tq bos..
Pasni aku akan lebih jujur dan ikhlas...
Dan sempena Maulidur Rasul ni...
Bersyukur la aku lak yang dapat 'hadiah'...

Terbuktilah bahawa...
Atas sebab kita buat baik tu
Memang Tuhan akan bayar 'Cash'
Hehe...

Selebihnya..

Apalagi...

Best gila la g KLCC tu...
Post-officenya kejap je..
bershopping yang lebih...

Silalah jangan JELESkan saya ye..

BERUSAHALAH!!!!




8 comments:

Fifie Mawi said...

leh bnje mkn.. hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

alhamdulillah...rezeki tu beb =)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

baik boss anda..syg beliau ketat-ketat..

~naddy~ said...

bagus bos anda~meyanyangi anda :)

Nini D.. said...

jom join!!

http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/02/teka-biskut-dalam-balang-daa.html

Niza Romli said...

isk..sempoinya bosss!
salute ah!!!

O'gosh said...

Tulah...kalau x bagi pun saya memang dah sayang...ni kan pulak bagi...ish..ish....
En Dadi sampai jeles tau!!

Alin Marlini said...

byk syok..leh blanjer ...