Tuesday, January 25, 2011

Kenapa Perempuan suka PELUK teddy bear...tapi Lelaki suka TENDANG bola...

Tips ni aku ceduk dari PAKAR, cuma aku interpret dengan cara aku sendiri bior aku dan korang paham...
*tamak*

Kenal dan pahamkan perbezaan sifat antara lelaki dan wanita
* Wanita menarik nafas lebih kerap daripada lelaki, manakala lelaki menarik nafas lebih dalam daripada wanita.
-Sebab....dada wanita kan 'berat' sket dari lelaki...lelaki bleh tarik napas dalam2 sebab dada dia lapang dan ringan....so senang berbanding wanita...

* Sistem badan lelaki dan wanita pun tidak sama. Lelaki lebih banyak memerlukan oksigen berbanding wanita supaya mereka dapat menukarnya menjadi tenaga.
-Sebab tulah..kalau nak suh buat keje2 berat soh je lelaki...hoho

* Kulit lelaki lebih kasar, kulit perempuan lebih halus.
-Sebab kalau halus ngan halus....dah confuse plak nanti kan..


* Perempuan lebih halus suara berbanding lelaki yang kasar dan besar suaranya.
-Sebab....nanti kalu ada anak degil dia x takut lak ngan bapak....sebab suara bapak ngalahkan mak pulak...

* Lelaki memiliki tulang anggota yang lebih panjang berbanding wanita. Tulang wanita bukan sekadar lebih kecil malah susunannya berbeza disebabkan wanita diciptakan Tuhan dengan struktur tubuh bagi melahirkan anak.
-Sebab....kalau tulang wanita yang lebih panjang, nanti wanita bertambah sifat2 nak mengonker/kontrol suami dan anak2 dan bukannya dilindungi suami..

* Demikian juga pada segi psikologi, wanita secara umum lebih bersikap mudah mengikut kata hati, lebih berminat kepada cinta dan kasih sayang dan hubungan perasaan.
-Sebab....er sebab tulah wanita lebih penyayang...


* Apabila mengamati benda, kedua-duanya juga berbeza. Lelaki lebih menggunakan pengamatan tumpuan. Manakala wanita menggunakan lebih pengamatan luas dan membesar. Pengamatan lelaki ibarat cahaya laser yang menumpu kepada sesuatu objek. Manakala, pengamatan wanita ibarat lampu suluh, yang membuka; menampakkan banyak benda
-Ye...tumpuan mata lelaki sememangnya bak cahaya laser dari c*** Julia Perez...sebab tu macam (macam ok...macam) fokus...perempuan semua benda nak tengok/pandang..sebab tu perempuan yang selalu cuai bila bawak keta...sume benda nak tengok...

* Wanita mahu mengambil tahu semua perkara. Daripada perkara kecil sehingga perkara besar. Sementara lelaki hanya menumpukan kepada matlamat utama.
-Sebab....yelah kan..lelaki ni macam lebih fokus..perempuan akan take-note semua benda..teliti la katakan...semua penting..!


* Cuba perhatikan kepada wanita, apa yang mereka bawa apabila berjalan keluar rumah. Tengok sahaja pada beg tangan mereka. Lebih besar daripada lelaki.
-Sebab....perempuan yang banyak menitikberatkan segala kemungkinan...lelaki? xyah mekap..semayang pun xyah tuka baju..xyah bawak 'pampers'...Sebab tu wanita selalunya lebih organize...

* Lelaki membawa beg kecil sahaja. Di dalamnya hanya ada lesen kenderaan, duit ,surat-surat penting dan kad kredit bank.
-Sebab....semua perempuan dah bawak...watpe dia nak bawak lagi...

* Dalam beg tangan wanita semuanya ada. Di dalam beg tangan perempuan ada dompet duit, kad kredit, buku bank, buku cek, ada alatan make-up, cermin, sikat rambut, tisu muka, pengetip kuku, kunci pen, pensel, ubat sakit kepala, gambar suami, gambar anak, cermin mata hitam, buku telefon, tuala ehem.. ehemm…dan macam-macam lagi.
-Oh...belum cukup wanita lagi aku rupanya....uhuk..

Ok...paham dah kan nape perempuan suka teddy bear dan lelaki suka tendang bola....?
Baguslah kalau paham....Dah...jangan gado..gado...

17 comments:

nelly said...

macam menangkan perempuan.
hehehe

i like ..

O'gosh said...

hehe...mestilah....

adYna said...

mst kena puji kaum sendiri ;)

CIK CIRA said...

wa...betul3...bagus tul entri ni..

Mr PenyuBiru said...

tapi ada juga pompuan tendang bola tapi tak suka teddy bear.hehe

O'gosh said...

hakhakhak....tu pompuan rare punya....haha

Eera said...

suka pluk teddy bear...:)

misz Canthek! said...

nak copy..nak copy...hahahaha..triple loikeee.... bulehla enterfremkan belog awk kat belog kite eyh..plisssssss

whitecappuccino said...

seronok baca entri ni :)nice one..

norh said...

he he..lelaki & pempuan..memang tak sama lah..

tomatokering :) said...

hahha , lawak plak . harus suruh lelaki bekerja berat . kekekke

KUREKURE COMEL said...

hehehe...pham tuan blog...ceewwaahhh

E.d.Y said...

berat sebelah ni..huhu

Aku_Insan said...

bes2

O'gosh said...

u-oh..silalah copy...credit sket je pun OK....hehe

hentakbelipat said...

wahhh..menarik fakta nih..hahaha. lelaki lebih fokus pandangan die ea..mmg fakus..lagi2 memandang pempuan ye dak

immdhafizz said...

Saya suka Teddy Bear!!
Kuala Lumpur, Malaysia
Anda Mengalami Masalah Berikut? *kekurangan idea untuk membeli hadiah tersayang? *kesukaran mencari Big Teddy Bear yang besar tapi murah? *susah membawa Big Teddy Bear ini pulang dari kedai ke rumah? sila klik utk penyelesaianya => http://www.bigteddybear2u.com/aff/?id=716645